Om succesvol en representatief voor de dag te komen zijn een mooi elegant pak, een overhemd en das de onmisbare ingrediënten. Dat het gezegde: ‘Kleren maken de man' waar is, wordt bewezen. Met een representatieve zakelijke outfit laat je zien wie je bent en wat het bedrijf uitstraalt. Een nette look geeft meer aanzien en vertolkt gevoelens van succes en zelfvertrouwen. 

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Anno 2015 hebben mannen veel keuze om zichzelf zakelijk te kleden. Maar hoe weet je welke zakelijke dresscode passend is op de werkvloer? Bij Schulte Herenmode adviseren wij onze klanten graag bij het kiezen van geschikte zakelijke kleding. In dit artikel geef ik je tips en inspiratie voor het samenstellen van de juiste business outfit voor jou.

Bedrijfstype is bepalend


Het is vooral belangrijk een zakelijke outfit af te stemmen op het bedrijfstype. Een verzekeringsorganisatie vereist bijvoorbeeld een andere kledingstijl dan een reclamebureau. Bij laatstgenoemde kan de stropdas verruild worden voor meer kleur en speelse accenten. Kleur kan bijvoorbeeld in de vorm van een knoop of een contrastwerk in de boord. Kleur en afwerkingen kunnen in je voordeel werken en meer uitdrukking geven. Een kostuum is natuurlijk te allen tijden een representatief uithangbord, maar wanneer dit niet past bij het bedrijf of de persoon in kwestie, is het zaak een alternatief te bedenken. 


Zeg het met kleur 


Ook kleur speelt een essentiële bij het kiezen van de juiste zakelijke kleding. Denk maar eens aan president Obama. Hij zoekt zijn kleding uit bij de gelegenheid. Tijdens een toespraak over oorlog kleedt hij zich anders dan wanneer hij het publiek wil overtuigen betreffende zijn politieke boodschap. De kleur grijs is statig en straalt autoriteit uit. Blauw staat fris, oprecht, vriendelijk en zelfverzekerd.

Stijltools


Het belangrijkste uitgangspunt bij het vinden van een passend outfit, is echter dat je je er goed in thuis moet voelen. Voor een outfit met een formele uitstraling kun je, afhankelijk van de branche en je budget, bijvoorbeeld kiezen voor een representatief kant-en-klaar kostuum, of voor een maatwerkconcept waarbij het accent ligt op fijne details. Als een semi-formele stijl juist beter past binnen de branche, biedt een collectie van (goed te combineren) overhemden en colberts uitkomst.

Vergeet de trends

Ga niet overstag wanneer een modetrend je niet aanstaat. De slim fit overhemden en broeken met een smalle pijp zijn momenteel een trend. Daar spelen veel modehuizen dan ook op in met hun collectie. Past deze trend niet bij je? Kies dan gewoon voor een klassiek en wijder broekmodel. Het belangrijkste is dat je laat zien wie je bent als persoon en dit uitstraalt met je zakelijke outfit. Succes is binnen handbereik.

Over de auteur

Xandra Niemandsverdriet is werkzaam als tekstschrijver bij Schulte Herenmode, specialist in onder meer zakelijke herenkleding en casual mannenmode. Met praktische tips en adviezen houdt ze je graag op de hoogte van de (zakelijke) modetrends.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
The war for talent is volop aan de gang en nog nooit wisselden zoveel werknemers – 1 op de 5 in 2022 – van werkgever. Bedrijven trekken alles uit…
Sinds 2022 is de wet met betrekking tot verplichte scholing voor werknemers veranderd. Als werkgever moet je scholing die wettelijk verplicht is…
6 belangrijke tips voor ondernemers over taken, werktijden en roosters voor vastende medewerkers waarmee je hen tijdens de ramadan tegemoet…
Feedback geven kan lastig zijn maar wanneer je een aantal regels volgt kun je effectieve feedback geven die waardevol is en op een constructieve manier…