Beleggen in edelmetaal is al eeuwenlang een populaire manier om investeringen te beschermen tegen inflatie en politieke en economische onzekerheid. Hoewel er verschillende manieren zijn om in edelmetalen te beleggen, is het aankopen van fysiek edelmetaal een steeds populairdere keuze aan het worden. In dit artikel bespreken we de voordelen van beleggen in fysiek edelmetaal en geven we enkele tips voor wie overweegt om in deze investeringscategorie te stappen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Edelmetalen als veilige haven

Edelmetalen, zoals goud, zilver, platinum en palladium, worden al eeuwenlang beschouwd als een veilige haven voor beleggingen in tijden van economische en politieke onzekerheid. Ze hebben historisch gezien een stabiele waarde behouden en hebben vaak voor beleggers gezorgd voor een zekere mate van bescherming tegen inflatie en devaluatie van valuta.

Fysiek edelmetaal versus papieren edelmetaal

Bij beleggen in edelmetaal zijn er twee benaderingen: fysieke edelmetalen kopen en opslaan of beleggen in papieren edelmetalen, zoals ETF’s of futures. Beleggen in fysiek edelmetaal kan u echter meer controle geven over uw investering en zorgt ervoor dat u echt eigenaar bent van het metaal. Bovendien zijn er bij papieren edelmetalen vaak kosten en risico’s verbonden aan het beheer en de transactiekosten, wat kan leiden tot een vermindering van de totale waarde van uw investering.

Diversificatie van uw beleggingsportefeuille

Het beleggen in fysiek edelmetaal, bij bijvoorbeeld Doijer & Kalff, kan ook dienen als een manier om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren en te beschermen tegen marktvolatiliteit. Edelmetaal reageert vaak op een andere manier op economische en politieke onzekerheid dan andere beleggingscategorieën, zoals aandelen en obligaties. Dit kan ervoor zorgen dat u een meer gebalanceerde beleggingsportefeuille heeft en uw risico’s spreidt.

Verschillende opties voor het aankopen van fysiek edelmetaal

Er zijn verschillende manieren om fysiek edelmetaal te kopen, variërend van munten tot baren. Het is belangrijk om te onderzoeken welke optie het beste bij uw beleggingsdoelstellingen past en om rekening te houden met de kosten en belastingen die gepaard gaan met de verschillende aankoopopties.

Tips voor beleggen in fysiek edelmetaal

Ten slotte zijn er enkele tips voor wie overweegt om in fysiek edelmetaal te beleggen. Ten eerste is het belangrijk om een duidelijk doel te hebben met uw investering en om rekening te houden met de lange termijn. Ten tweede moet u goed onderzoek doen naar de verschillende opties voor aankoop en moet u rekening houden met de kosten en eventuele belastingen. Ten derde is het belangrijk om uw edelmetaal op een veilige en betrouwbare manier op te slaan, zodat u de waarde van uw investering kan behouden.

Beleggen in fysiek edelmetaal kan een goede manier zijn om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren en uw investeringen te beschermen tegen volatiliteit op de markt. Met een duidelijk doel en goed onderzoek, kan deze investeringscategorie u helpen om uw financiële doelstellingen te bereiken en uw vermogen te beschermen tegen inflatie en politieke en economische onzekerheid.

Bent u geïnteresseerd in beleggen in fysiek edelmetaal? Neem dan bijvoorbeeld een kijkje op www.doijerkalff.nl voor meer informatie. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het laten maken van je iPhone kan een stressvolle ervaring zijn, vooral als je niet precies weet waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er tal van opties…
AMSTERDAM, maandag 7 augustus 2023 – Payhawk werkt samen met Yapily om cliënten een nóg efficiëntere betaalervaring te bieden bij het opwaarderen…
Als er iets is dat de laatste tijd veel in het nieuws is geweest, dan zijn het wel de energietarieven. Maandenlang schommelden de prijzen voor…
Het gebruik van goede verlichting in een bedrijfshal of kantoor is niet alleen belangrijk voor de functionaliteit, maar ook voor de uitstraling en…
Het aantal bedrijven in Nederland zit nog steeds in een stijgende lijn. Inmiddels zijn er zelfs meer dan 2 miljoen ondernemingen in ons land te vinden….
Wil je je carrière in bedrijfsmanagement een boost geven? Gebruik dan een geheim wapen: jouw CV. Je CV is een document dat een overzicht geeft van je…