Elke horecaondernemer weet dat de capaciteit van de keuken begrensd wordt door de apparatuur. Het gebeurt immers regelmatig dat je personeel stilstaat, puur omdat een machine of apparaat nog niet klaar is. Hoewel hier in de meeste gevallen niet veel aan gedaan kan worden (bereidingstijden van sommige ingrediënten zijn nou eenmaal lang), kan dit een bijzonder goed moment zijn om eens te kijken naar de apparatuur die jij hebt en die eigenlijk vervangen moet worden.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Vooral veel mogelijkheden op het gebied van koelen en vriezen

Het gaat niet alleen om meer kunnen verkopen in je horecabedrijf. Het gaat tegelijkertijd om het verlagen van de maandlasten en dat is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Gebruik jij nog steeds een vriezer die tien jaar oud is? Kies dan een nieuwe vrieskist met een beter energielabel. Vrieskisten staan 24/7 aan, wat betekent dat zelfs een kleine besparing al snel oploopt. 

Dit geldt ook voor je koelkasten, zoals die barkoelkast die eigenlijk net niet meer lekker sluit en daarom meer stroom nodig heeft dan een nieuwer model. Bespaar je elke maand op de maandlasten, dan wordt het aanzienlijk makkelijker om de groene cijfers nog wat verder omhoog te krijgen.

Het is dé tijd om slim te werken in de horeca

Met de huidige energieprijzen, loonkosten en de prijzen voor de ingrediënten die verwerkt moeten worden tot topgerechten voor de kritische consument, is dit een bijzonder goed moment om eens kritisch te kijken naar de processen in jouw restaurant, hotel of keuken. Dit kan overigens ook direct je reclamebord worden. Kies jij voor de energiezuinige, innovatieve horeca-apparatuur van Horecagemak, dan kun je aangeven dat er duurzaam gewerkt wordt in jouw keuken, wat tegenwoordig direct extra klanten oplevert aangezien consumenten zich hier bijzonder bewust van zijn.

Kijk vooral naar energieverslindende apparatuur, apparaten die eigenlijk niet meer optimaal werken en de machines die ervoor zorgen dat er steevast gewacht moet worden. Dat zijn de plekken waar je als eerste investeert om meer uit je horecabedrijf te kunnen halen en waar je meerdere maanden achter elkaar kunt profiteren van jouw juiste keuzes.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Met de opkomst van moderne innovaties en geavanceerde druktechnieken wordt het maken van wanddecoratie naar een nieuw niveau getild. De moderne…
Ondernemen is een avontuur op zichzelf, maar wat als je het ondernemersavontuur naar een hoger niveau kunt tillen? Steeds meer ondernemers ontdekken de…
Voorheen waren fysieke vergaderingen en vaste telefoonlijnen de…
Bamboe producten schieten als paddenstoelen uit de grond; net als de plant zelf! Dat is niet zo vreemd, want deze groene stengels hebben heel veel…
Sales & Operations Planning, kortgezegd S&OP of zelfs SOP, is een belangrijk bedrijfsproces wat allerlei bedrijven die met verkoop te maken hebben…
Als bedrijf kun je absoluut niet meer zonder snel en vooral ook stabiel internet. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleine…