In de wereld van snelgroeiende bedrijven is het bijna onvermijdelijk dat je huidige bedrijfspand op een gegeven moment te klein wordt. Heb je al gedacht aan wat een oplossing kan zijn? Bijvoorbeeld een renovatie van je huidige bedrijfspand of het bouwen van een geheel nieuw onderkomen. Welke optie je ook kiest: het is vaak een uitdagend proces. Daarom lees je in dit artikel 4 tips!

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Vorm een projectteam

Het vormen van een projectteam is een belangrijke eerste stap in elk project. Het streven moet zijn om vanuit elke afdeling iemand in het projectteam toe te voegen. Door dit te doen, waarborg je dat alle betrokkenen zich betrokken voelen bij het project. Het kan ook nuttig zijn om te overwegen of er per fase andere teamleden betrokken kunnen of moeten zijn. Bijvoorbeeld, de personen die betrokken zijn bij de ontwerpfase kunnen verschillen van diegene die de oplevering begeleiden.

1. Selecteer met wie je gaat samenwerken

Zodra je weet wie er in je projectteam zitten, kun je aan de slag met het uitzoeken wie je extern gaat samenwerken. Het is belangrijk om hierbij kritisch te zijn: de juiste samenwerkingen zorgen voor de beste kwaliteit.

Maar wie zijn deze externe partners? Denk aan een bedrijf dat jou kan helpen bij de ontwerpfase. Stel al je vragen, vraag referenties op en bekijk welk bedrijf jouw wensen en eisen het beste snapt.

Een ander voorbeeld van een externe partner is een bouwbedrijf. Maar denk ook een partij, die wellicht wat minder voor de hand ligt, voor draglineschotten huren. En zo zijn er nog veel meer partijen te noemen. Breng dit met het projectteam dan ook van tevoren goed in kaart, zodat je precies weet wie je wanneer nodig hebt.

2. Waar werk je tijdens de bouwperiode?

Laat je een nieuw bedrijfspand bouwen op een andere locatie? Dan heb je geluk, aangezien je in dat geval vaak kunt blijven werken in het huidige bedrijfspand. Laat je een bedrijfspand bouwen op de huidige locatie of ga je verbouwen? Dan is dit (vaak) helaas niet mogelijk. Zorg daarom dat je niet te laat begint met het zoeken van een tijdelijke kantoorruimte of bekijk in hoeverre iedereen voor een lange periode thuis kan werken. 

3. Plan een openingsfeest

Het project is voltooid! Het is tijd om de successen te vieren en een officieel openingsfeest te plannen. Zorg ervoor dat je al je medewerkers, klanten en andere belangrijke zakelijke relaties uitnodigt om samen met jou deze mijlpaal te vieren. Een openingsfeest biedt niet alleen de gelegenheid om te pronken met je nieuwe bedrijfspand, maar het is ook een geweldige manier om waardering te tonen aan de mensen die hebben bijgedragen aan het succes van het project. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Door de huidige tekorten op de arbeidsmarkt is het meer dan ooit van belang om je personeel tevreden te houden. Naast goede salarissen en secundaire…
De kerst komt er weer bijna aan. En iedereen brengt die dagen op zijn eigen manier door. Zorg ervoor dat waar je ook bent en met wie je ook wilt…
Voor veel mensen is een binnendeur de finishing-touch voor zijn of haar interieur. Er zijn talloze binnendeuren voor talloze verschillende…
Streef je naar zakelijk succes dat verder gaat dan winst alleen? Ontdek de kracht van duurzaam en slim ondernemen met refurbished iPhones. In dit…
Werkkleding is niet alleen een essentieel onderdeel van onze bedrijfsidentiteit, maar het biedt ook praktische voordelen voor ons als…
Bij het hebben van een eigen zaak komt veel kijken. Zo zul je er als bedrijfsleider voor zorgen dat de processen van het bedrijf op rolletjes lopen….