Categorieën

Wil je je carrière in bedrijfsmanagement een boost geven? Gebruik dan een geheim wapen: jouw CV. Je CV is een document dat een overzicht geeft van je professionele ervaring, vaardigheden en prestaties. Weten hoe CV's een cruciale rol spelen bij het bevorderen van je carrière in bedrijfsmanagement? Lees dan snel verder. Ook krijg je handige tips en tricks om een indrukwekkend CV te maken waarmee je er echt uitspringt.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Je CV als marketingtool

Een CV is vaak het eerste contactpunt tussen jou en een potentiële werkgever. Het dient als een marketingtool die je in staat stelt jezelf te presenteren als de ideale kandidaat voor een functie in bedrijfsmanagement. Een goed opgesteld CV kan werkgevers overtuigen van je geschiktheid voor de functie en je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Naast overtuigingskracht biedt een CV ook een gestructureerd overzicht van je werkervaring, opleiding, vaardigheden en prestaties. Zo kan een potentiële nieuwe baas snel beoordelen of je de benodigde kwalificaties en ervaring hebt die vereist zijn voor de functie. Met een goed opgebouwd CV onderscheid je je van andere sollicitanten en val je op als een competente professional.

Tips en tricks voor een indrukwekkend CV

Als bedrijfsleider of businessmanager ontwikkel en implementeer je strategieën. Je begeleidt bedrijven naar hogere ROI’s door verkoop-, marketing- en productieteams efficiënter te laten werken. Op het CV van een business manager moeten naast sterke interpersoonlijke vaardigheden ook analytische, management, financiële en communicatieve vaardigheden staan.

Neem ook de volgende tips mee in het schrijven van een indrukwekkend bedrijfsmanagement CV:

1. Deel je CV overzichtelijk in

Zorg voor een heldere en gestructureerde indeling van je CV. Gebruik duidelijke kopjes en secties, zoals persoonlijke gegevens, werkervaring, opleiding, vaardigheden en referenties. Dit maakt het voor werkgevers gemakkelijker om relevante informatie snel te vinden. Met een voorbeeld CV ze je direct welke onderdelen belangrijk zijn.

2. Vul je werkervaring aan met cijfers

Benadruk je werkervaring die relevant is voor de functie in bedrijfsmanagement waarvoor je solliciteert. Vermeld de naam van het bedrijf, je functietitel, de periode waarin je hebt gewerkt en een beknopte beschrijving van je verantwoordelijkheden en prestaties. Focus op resultaten die je hebt bereikt, zoals het behalen van doelen, kostenbesparingen of verbeteringen in processen. Denk hierbij aan “kosten met 18% verlaagd” of “subsidie van 3,2 miljoen binnengehaald”.

3. Geef details over je opleiding en certificeringen

Vermeld je hoogst behaalde diploma en eventuele relevante certificeringen. Geef details over de instelling waar je gestudeerd hebt, de studierichting, de afstudeerdatum en eventuele academische prestaties. Als je aanvullende cursussen of trainingen hebt gevolgd die relevant zijn voor business management, voeg deze dan ook toe. Ben je lid geweest van een studentenvereniging? Of heb je speciale minors gevolgd in bijvoorbeeld financieel management? Zet deze dan ook op je CV.

4. Geef voorbeelden van vaardigheden en competenties

Geef een overzicht van je belangrijkste vaardigheden en competenties die relevant zijn voor een rol als business manager of bedrijfsleider. Dit kunnen zowel technische vaardigheden zijn, zoals kennis van bepaalde softwareprogramma’s, of zachte vaardigheden, zoals leiderschap, communicatie en probleemoplossing. Ondersteun je vaardigheden met concrete voorbeelden en prestaties. Om jezelf nog verder te ontwikkelen voor een nog beter CV kun je terecht op learning platforms als Toolshero.

Een aantal voorbeelden van zowel hard als soft skills om je op weg te helpen:

Technische vaardigheden: Zachte vaardigheden:
Financieel managementProbleemoplossend
ProjectmanagementEfficiënt
Zakelijk netwerkenActief kunnen luisteren
OnderhandelenDelegeren
BedrijfsplanningKritisch

5. Laat zien wat je hebt bereikt

Maak gebruik van kwantificeerbare resultaten en prestaties om je toegevoegde waarde te tonen. Vermeld bijvoorbeeld specifieke doelen die je hebt bereikt, omzetcijfers die je hebt verbeterd, projecten die je succesvol hebt afgerond of erkenning die je hebt ontvangen. Dit laat zien dat je in staat bent om tastbare resultaten te behalen in een zakelijke omgeving.

6. Elke vacature een aangepaste CV

Pas je CV aan op basis van de specifieke functie en vacature waarvoor je solliciteert.  Bestudeer de vacature en identificeer de belangrijkste vereisten en vaardigheden die de werkgever zoekt. Pas je CV aan om deze punten te benadrukken en maak ze zo specifiek mogelijk. Dit toont aan dat je de tijd en moeite hebt genomen om jezelf af te stemmen op de behoeften van de werkgever. Werkgevers die massa CV’s ontvangen zullen deze negen van de tien keer direct in de prullenbak gooien.

7. Check je spelfouten

Zorg ervoor dat je CV vrij is van spelfouten en grammaticale fouten. Een professioneel ogend CV moet nauwkeurig en goed geschreven zijn. Neem de tijd om je CV te controleren op eventuele fouten en vraag indien mogelijk iemand anders om het na te lezen. Een slordig CV kan een negatieve indruk achterlaten en afbreuk doen aan je professionele uitstraling.

8. Gebruik actiegerichte woorden

Gebruik actieve en krachtige taal om je prestaties te beschrijven. Gebruik sterke werkwoorden zoals “geleid”, “bereikt”, “geïmplementeerd” om je verantwoordelijkheden en resultaten te benadrukken. Dit toont aan dat je proactief en resultaatgericht bent, wat belangrijke eigenschappen zijn in bedrijfsmanagement.

9. Voeg een persoonlijk profiel toe

Begin je CV met een kort persoonlijk profiel waarin je jezelf introduceert en je belangrijkste sterke punten benadrukt. Vertel wie je bent, welke ervaring je hebt en welke waarde je kunt toevoegen aan de organisatie. Dit geeft werkgevers een snel overzicht van jouw profiel en kan hen inspireren om verder te lezen.

Een indrukwekkend CV vergroot je baankansen

Als je echt indruk wil maken tijdens je sollicitatie in een bedrijfsmanagementfunctie dan zul je met een top CV moeten komen. Op deze manier presenteer je jezelf als de beste kandidaat voor de functie en overtuig je de werkgever dat jij de perfecte kandidaat bent. Door een goed gestructureerd CV te maken, relevante werkervaring en prestaties te benadrukken, en je vaardigheden aan te tonen, kun je je onderscheiden van andere sollicitanten. Met deze tips en tricks kun je een CV maken waarmee je er echt uitspringt en je kansen op een succesvolle carrière in bedrijfsmanagement vergroten.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Op het moment dat je meer en meer aan het overwegen bent om de online marketing voor je bedrijf naar een hoger niveau te tillen, kun je overwegen om…
Payhawk heeft een nieuwe functie voor internationale betalingen gelanceerd. Hiermee kunnen klanten betalingen doen in meer dan 50 valuta’s in meer dan…
In een wereld die steeds bewuster wordt van het milieu en klimaatverandering, is duurzaam ondernemen geen optie meer, maar een noodzaak….
Het zijn dure tijden, ondanks dat de omzet van veel bedrijven weer lekker op niveau komt na een aantal jaren waarin lockdowns en ander leed ons…
Ondernemen is een avontuur op zichzelf, maar wat als je het ondernemersavontuur naar een hoger niveau kunt tillen? Steeds meer ondernemers ontdekken de…
Een heerlijke witte wijn kan altijd. Bij een goed diner bijvoorbeeld, als er iets te vieren valt of gewoon zomaar. Dat zal elke wijnliefhebber beamen….