Het kiezen van een origineel en leuk kerstpakket voor je medewerkers kan een uitdagende taak zijn, maar het is zeker de moeite waard om wat tijd en moeite te investeren om de juiste keuze te maken.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het selecteren van het perfecte kerstpakket:

1. Begin op tijd

De beste tijd om te beginnen met het zoeken naar kerstpakketten voor je medewerkers is ruim van tevoren, idealiter enkele maanden voor de feestdagen. Dit geeft je voldoende tijd om verschillende opties te overwegen en eventueel maatwerk te regelen.

2. Overweeg de interesses van je medewerkers

Denk na over wat je medewerkers leuk vinden en waar ze van zouden genieten. Dit kan variëren van gastronomische lekkernijen tot wellnessproducten, van technologische gadgets tot duurzame producten. Een kerstpakket dat aansluit bij de interesses van je team zal zeker gewaardeerd worden.

3. Kies voor kwaliteit

Investeer in kwalitatieve producten die lang meegaan en echt nuttig zijn voor je medewerkers. Dit toont niet alleen waardering, maar zorgt er ook voor dat het kerstpakket echt gewaardeerd wordt.

4. Wees creatief en origineel

Probeer weg te blijven van de standaard kerstpakketten en denk buiten de gebaande paden. Overweeg bijvoorbeeld een thematisch kerstpakket gebaseerd op reizen, wellness, of lokale producten. Originele en unieke kerstpakketten worden vaak het meest gewaardeerd.

5. Persoonlijke touch 

Voeg een persoonlijk element toe aan de kerstpakketten, zoals een handgeschreven bedankbriefje van de directie of een gepersonaliseerd cadeau. Dit laat zien dat je echt om je medewerkers geeft.

Het belang van een kerstpakket

Het is belangrijk om te benadrukken dat een kerstpakket een gebaar van waardering is richting je medewerkers en hoort bij het einde van het jaar. Onderschat niet hoeveel je medewerkers uitkijken naar dit gebaar van erkenning. Het delen van kerstpakketten op sociale media is inderdaad een trend die steeds populairder wordt, en dit kan zowel positieve als negatieve reacties opleveren, dus het is des te belangrijker om zorgvuldig te kiezen.

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen hoe belangrijk een kerstpakket wordt gevonden door medewerkers. Uit een onderzoek van Deloitte blijkt bijvoorbeeld dat 73% van de werknemers kerstpakketten als een teken van waardering beschouwt en 64% vindt dat het ontvangen van een kerstpakket hun betrokkenheid bij het bedrijf vergroot.

Feiten en cijfers 

1. Waardering door medewerkers

 Zoals eerder vermeld, tonen verschillende onderzoeken aan dat het ontvangen van een kerstpakket door medewerkers sterk wordt gewaardeerd. Een studie uitgevoerd door Deloitte in 2019 toonde aan dat maar liefst 73% van de werknemers kerstpakketten beschouwt als een teken van waardering van hun werkgever. Dit geeft aan dat kerstpakketten niet alleen als een traditioneel gebaar worden gezien, maar ook als een belangrijk middel om de waardering van het management voor de inzet van de werknemers te tonen.

2. Impact op betrokkenheid en motivatie

Naast het tonen van waardering, hebben kerstpakketten ook een positieve invloed op de betrokkenheid en motivatie van medewerkers. Uit hetzelfde onderzoek van Deloitte bleek dat 64% van de werknemers gelooft dat het ontvangen van een kerstpakket hun betrokkenheid bij het bedrijf vergroot. Dit suggereert dat het geven van kerstpakketten niet alleen een kortstondige blijk van waardering is, maar ook kan bijdragen aan een langdurige verbetering van de werknemersbetrokkenheid en -tevredenheid.

2. Invloed op bedrijfscultuur

Kerstpakketten kunnen ook een impact hebben op de bedrijfscultuur. Een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Twente in samenwerking met XpertHR in 2018 toonde aan dat 58% van de werknemers gelooft dat het geven van kerstpakketten de bedrijfscultuur positief beïnvloedt. Door het verstrekken van kerstpakketten kunnen werkgevers een gevoel van saamhorigheid en teamgeest bevorderen, wat kan leiden tot een positievere werkomgeving en betere samenwerking tussen collega’s.

3. Populaire kerstpakketthema’s

In termen van trends rondom kerstpakketten, zijn er enkele populaire thema’s die de laatste jaren steeds meer aan populariteit winnen. Dit omvat onder meer wellness- en ontspanningsgerelateerde pakketten, duurzame en milieuvriendelijke opties, lokale en ambachtelijke producten, en pakketten gericht op thuiswerken of digitale gadgets. Het kiezen van een kerstpakket dat aansluit bij deze trends kan helpen om de waardering van medewerkers verder te vergroten.

Top 10 ideeën voor kerstpakketten

Top 10 van ideeën voor leuke kerstpakketten die waarschijnlijk veel succes zullen hebben bij medewerkers:

1. Wellnesspakket

Een ontspannend pakket met items zoals aromatherapiekaarsen, badzout, een zachte badjas en een luxe handdoek.

2. Gastronomisch pakket 

Een assortiment van hoogwaardige en smaakvolle lekkernijen zoals fijne kazen, ambachtelijke chocolade, luxe notenmixen en flessen wijn. Of wat dacht je van een bier kerstpakket?

3. Thuiswerk essentials 

Een pakket met handige items voor thuiswerken, zoals een ergonomische muis, een comfortabele koptelefoon, een thermosfles en een notitieboekje.

4. Lokale lekkernijen

Een selectie van lokale delicatessen en producten van lokale ambachtslieden, zoals honing, jam, ambachtelijk gebak en speciale dranken uit de regio.

5. Duurzaam pakket

Een milieuvriendelijk pakket met herbruikbare items zoals bamboe keukengerei, biologische snacks, een herbruikbare waterfles en een katoenen boodschappentas.

6. Tech gadgets

Een assortiment van handige en leuke technologische gadgets zoals draadloze opladers, Bluetooth speakers, powerbanks en slimme apparaten voor thuis.

7. Outdoor avontuur

Een pakket met items voor buitenactiviteiten, zoals een waterdichte rugzak, een thermosfles, een opvouwbare picknickdeken en een set wandelkaarten.

8. Culinaire ervaring

Een voucher voor een culinaire ervaring, zoals een kookworkshop, een wijnproeverij of een diner bij een lokaal restaurant.

9. Spa & beauty

Een luxe pakket met spa- en beautyproducten, zoals gezichtsmaskers, lichaamsscrubs, aromatische oliën en verzorgingssets.

10. DIY-bakpakket

Een creatief pakket met ingrediënten en recepten voor het bakken van heerlijke kerstkoekjes, cakejes of andere lekkernijen, samen met bakaccessoires zoals vormpjes en versiersels.

Dus, begin op tijd, wees creatief en toon je waardering met een kerstpakket dat je team zal verrassen en verheugen. Want een goed gekozen kerstpakket is niet alleen een cadeau, het is een gebaar van dankbaarheid dat de banden tussen werkgever en werknemer versterkt en een blijvende indruk achterlaat.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Streef jij naar een diepere verbinding met jouw doelgroep en duurzame groei? Alleen maar een product of dienst aanbieden is vandaag de dag niet meer…
De corona pandemie van de afgelopen jaren heeft behoorlijk wat vakanties in de soep laten lopen. Door de onzekerheden die daarna speelden heeft de…
Groen op de werkplek wordt steeds belangrijker in onze moderne samenleving. Steeds meer bedrijven realiseren zich de positieve effecten van bomen en…
De omgeving waarin je werkt, heeft een grote invloed op je werkprestaties. Als de inrichting van een kantoor niet goed is, kan dit van invloed zijn op…
We snappen het—geldstromen beheren kan voelen als jongleren met wel duizend ballen tegelijkertijd. Maar maak je geen zorgen, we gaan het samen stap…
Een effectief voorraadbeheer is cruciaal voor het succes van een onderneming. Een goed georganiseerd voorraadsysteem zorgt voor meer operationele…