De hoge energietarieven uit de afgelopen winter maakten dat veel particulieren in Nederland heel bewust op zoek gingen naar een goedkopere energieleverancier. In plaats van het bestaande energiecontract door te laten lopen, gebruikten zij online tools om te zoeken naar voordeligere alternatieven.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Niet alleen particulieren hebben baat bij het periodiek vergelijken van de tarieven van energieleveranciers; doe dit ook als ondernemer. Het kan je op jaarbasis een forse besparing opleveren. Bij het vergelijken van energieleveranciers is het overigens niet alleen interessant om op de geboden tarieven te letten; overweeg ook om over te stappen van grijze- naar groene stroom. Consumenten hechten steeds meer waarde aan de wijze waarop ondernemers hun bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. 

Tools voor het vergelijken van energietarieven

Het aanbod van aanbieders van energie vergelijken is de laatste jaren steeds makkelijker geworden. Op het internet vind je een groot aantal tools, die je helpen de goedkoopste aanbieder voor jouw onderneming te selecteren. Een nieuw energiecontract sluit je vervolgens direct vanuit zo’n tool af, om verzekerd te zijn van het juiste tarief. 

Tip: kies altijd voor een onafhankelijke vergelijker, zoals Energiekiezer.nl. Let hierbij op het aantal leveranciers wat aan de tool is toegevoegd om tot een eerlijke vergelijking te kunnen komen. 

Vergelijken van tarieven levert mogelijk forse besparing op

Zeker voor ondernemers met een groot kantoorpand, een brede diversiteit aan productiemachines of bijvoorbeeld een sportschool is het vergelijken van tarieven interessant. Het zijn bedrijven die een hoog verbruik hebben, wat maakt dat het afsluiten van een nieuw energiecontract direct een forse besparing op kan leveren. De online tools geven je direct inzicht in deze besparing; regelmatig oplopend tot enkele honderden euro’s voor zelfstandigen en MKB’ers, die vallen onder de kleinzakelijke verbruikers. Bij een grootzakelijk verbruiker kan die besparing oplopen tot duizenden euro’s. 

Consument hecht waarde aan duurzaamheid onderneming 

Zoals eerder aangehaald werd, hechten consumenten steeds meer waarde aan de wijze waarop een onderneming probeert bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. Als twee bedrijven hetzelfde product voor een vergelijkbare prijs aanbieden, kiest de consument vaker voor het bedrijf dat bewust duurzaam opereert. De keuze voor groene- in plaats van grijze stroom kan een stap in de goede richting zijn. Het is een alternatief voor, of een aanvulling op het aansluiten van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand. Iets wat al snel een investering van duizenden euro’s vergt. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als ondernemer wil je niet alleen een bedrijf runnen; je streeft naar groei, succes en stabiliteit. Het vergroten van de schaal van je onderneming is…
Een goede bedrijfsadministratie vormt de ruggengraat van ieder succesvol bedrijf. Of u nu een startende ondernemer bent of een gevestigde zakelijke…
Bent u op zoek naar een goede accountant die de fijne kneepjes van de belastingwetgeving kent? Iemand die uw financiële gegevens grondig controleert…
De kans is groot dat je al wel weet dat een gietvloer voor kantoor daadwerkelijk prachtig is. Daarnaast is zo’n vloer ook nog eens extreem…
Ben jij werkzaam op kantoor en moet je dagelijks een stapel papierwerk en een laptop meenemen van en naar huis? Dan is een goede tas wel zo handig….
AMSTERDAM, 3 mei 2023 – Na een jaar aanwezigheid op de Nederlandse markt signaleert Payhawk dat finance teams nog veel efficiencywinst kunnen boeken….