Sta jij op het punt om je eigen bedrijf te starten? Gefeliciteerd! Dit is een spannende en uitdagende tijd waarin je veel werk voor de boeg hebt. Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf een succes wordt, zijn er een paar belangrijke zaken die je moet regelen. In deze blog geven we je 10 tips die jou als startende ondernemer op weg helpen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Je hosting

Het eerste wat je moet regelen als startend bedrijf is je hosting. Door middel van goede hosting zorg je er namelijk voor dat je website makkelijker te vinden is op Google. Tevens verhoog je hiermee de veiligheid van je website. Verder zorgt je hosting er ook voor dat de laadtijden van je website worden verhoogd. Doordat het tegenwoordig een verplichting haast is geworden om een online aanwezigheid te hebben, is het zaak om de beste hosting voor je onderneming te vinden.

Een bedrijfsplan maken

Nu we het fundament met een solide hosting hebben gelegd, is het tijd om het over jouw bedrijfsplan te hebben. Denk niet alleen aan je missie en visie, maar ook aan concrete doelen voor de korte en lange termijn. Wat ga je bijvoorbeeld doen om klanten binnen te halen? En hoe zit het met je financiën; hoe blijf je op koers? Zo’n bedrijfsplan is niet alleen een kaart voor jouw ondernemersreis, maar het is ook een must als je in de toekomst een lening wil aanvragen of investeerders wil trekken.

Doelstellingen vormen

Heb je al nagedacht over hoe je jouw doelen gaat bereiken? Het is superbelangrijk om concrete, meetbare doelen te stellen zodat je écht vooruitgang kunt zien. Begin met kleine stapjes – je hoeft niet meteen de hele wereld te veroveren. Kijk bijvoorbeeld eerst hoe je een vast aantal nieuwe klanten per maand kunt aantrekken of hoe je jouw naamsbekendheid in de regio kunt vergroten.

Een website hebben

Een eigen stek op het web, dat is echt een must in deze digitale tijden! Laten we eens praten over het belang van een sterke, gebruiksvriendelijke website voor je business. Het is het digitale visitekaartje waar klanten zien wie je bent en wat je te bieden hebt. Ga voor een ontwerp dat jou en je bedrijf weerspiegelt en zorg ervoor dat jouw site makkelijk te navigeren is. Mensen houden van simpel, duidelijk en snel – dus als je website dat allemaal heeft, zit je alvast gebakken.

Het juiste team aannemen

Het samenstellen van het juiste team is cruciaal om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Denk eraan, je medewerkers zijn het hart van de zaak – zij zijn het die je visie tot leven brengen en je klanten te woord staan. Ga op zoek naar mensen die niet alleen de vaardigheden hebben, maar ook echt bij de bedrijfscultuur passen.

Marketing

Marketing is veel meer dan alleen je producten aan de man brengen; het gaat over connectie maken en relaties opbouwen met je klanten. Begin bij het begin: wie is jouw ideale klant en op welke platforms bevinden zij zich? Zodra je dat weet, kun je content maken die conversies oplevert en waarde toevoegt aan hun dagelijks leven.

Welke technologische oplossingen je gebruikt

Technologie is jouw beste vriend als het gaat om het stroomlijnen van processen en het verbeteren van klantinteracties. Denk bijvoorbeeld aan een CRM-systeem dat je helpt bij het bijhouden van klantgegevens en interacties, zodat je een persoonlijke touch geeft aan elke deal. Of wat dacht je van automatiseringstools die eentonige taken van je overnemen? Het mooie is dat er voor elk probleem wel een technologische oplossing bestaat.

Financiering

Financiering — het is een onderwerp dat sommige ondernemers misschien liever vermijden, maar het is ontzettend belangrijk. Het begint allemaal bij een helder plan. Weet je eigenlijk wel hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor? Zorg dat je een duidelijk overzicht hebt: van de startkosten tot de groeifases. En denk eens aan alle mogelijkheden: subsidies, investeerders, crowdfunding… ze hebben allemaal hun eigen charmes en voorwaarden.

Een sterk netwerk hebben

Het draait ook allemaal om de connecties die je maakt en de relaties die je onderhoudt. Elk gesprek kan het begin zijn van iets groots. Geloof dus in de kracht van je netwerk; deze mensen zijn de springplank voor nieuwe kansen, geven feedback die jouw product verbetert of stellen je voor aan die ene investeerder die net zo gepassioneerd is over jouw idee als jij.

Jezelf van je concurrentie onderscheiden

Laten we eerlijk zijn: de markt is behoorlijk verzadigd, en het komt vaak voor dat iemand anders een idee heeft dat vergelijkbaar is. Maar waar jij het verschil maakt, is jouw unieke aanpak. Wat is jouw verhaal? Wat drijft je? Hoe lost jouw product of dienst een probleem op een manier die niemand anders doet? Het is jouw persoonlijke touch die klanten zal aantrekken en doet terugkomen voor meer.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Op zakelijk gebieden streven bedrijven er steeds meer naar om hun medewerkers een werkomgeving te bieden die niet alleen comfortabel is, maar ook de…
Nieuwe bedrijven moeten goed nadenken over hoeveel energie ze nodig hebben voordat ze kiezen tussen een energiepakket voor kleine of grote bedrijven….
Als het gaat om het gebruik van machines en apparatuur, spelen drukveren een belangrijke rol. Deze veren worden toegepast in allerlei soorten machines,…
De kans is groot dat je al wel weet dat een gietvloer voor kantoor daadwerkelijk prachtig is. Daarnaast is zo’n vloer ook nog eens extreem…
De ene ondernemer slaat het liever helemaal over, de ander organiseert er jaarlijks met veel plezier wel een paar: het bedrijfsuitje. Een moment waarop…
Het overlijden van een medewerker is een emotionele en zeer heftige gebeurtenis voor elk bedrijf. Het roept niet alleen vragen op over hoe je het beste…