Met de continue veranderingen binnen het aanbod van zowel webwinkels als fysieke winkels, vinden er ook veranderingen plaats binnen de vraag van werknemers met betrekking tot het kerstpakket. Waar de een waarde hecht aan tradities, geeft de ander zijn of haar voorkeur aan duurzaamheid. Het jaarlijkse kerstpakket, dat doorgaans boordevol lekkernijen en papieren confetti zit, wordt dan ook door de een bemind, maar door de ander veracht. Maar worden medewerkers in 2020 nu wél nog steeds, of nièt langer gelukkig van een kerstpakket?

De afwegingen

Als werkgever is het lastig in te schatten. Waar de ene werknemer staat te trappelen om zijn jaarlijkse doos vol lekkernijen uit de verpakking te halen, hecht de ander niet zoveel waarde aan de gratis presentjes die in de doos verstopt zitten. Met de kerstgeschenken die steeds populairder worden, zijn er dan ook steeds meer werkgevers die het liever veilig spelen. Zo bestaat een kerstpakket vaak uit een samengestelde box die aan iedere collega wordt overhandigd, en brengt het pakket wel de nodige kerstsfeer met zich mee. Een kerstgeschenk daarentegen wordt door de werknemer zelf uitgekozen, en is dus persoonlijker, maar ontneemt misschien tóch een beetje het kerstgevoel. Je kunt wel stellen dat beide mogelijkheden, zowel het kerstpakket als het kerstgeschenk, diverse voordelen met zich meebrengen. Maar wat zijn de afwegingen die je hierbij als ondernemer maakt?

Voor- en nadelen kerstpakket

Niet alleen zorgt een kerstpakket voor onderlinge verbroedering, ook zit er altijd wel iéts bij waar het hartje van de werknemer sneller van gaat kloppen. Daarnaast brengt een kerstpakket de nodige volume met zich mee, waardoor er aan variatie vaak geen gebrek is. Hoe de doos ook gevuld is, groot is hij vaak toch zeker. En die grootte? Daar worden de meeste werknemers enthousiast van! Waar ze minder enthousiast van worden? Van de door de werkgever gekozen producten die ze eigenlijk helemaal niet gebruiken, en die daardoor in de prullenbak eindigen. Zonde! Ook krijgt iedereen vaak hetzelfde pakket, waardoor een cadeau op maat niet aan de orde is. Om onder anderen diè teleurstelling te voorkomen, kan een kerstgeschenk een goed alternatief zijn!

Voor- en nadelen kerstgeschenk

Een kerstgeschenk? Daar valt niet zoveel op aan te merken. Een kerstgeschenk bestaat namelijk vaak uit óf een luxe geschenk, of uit een gift naar keuze. Een luxe geschenk wordt door de gemiddelde werknemer altijd gewaardeerd, en ook van een gift naar keuze zal de werknemer te allen tijde enthousiast zijn.

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor het bewaren, maar ook voor het op tijd vernietigen van gegevens. In een personeelsdossier staan veel…
SEO, een afkorting van search engine optimization, is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor websitehouders. Het is de tegenhanger van…
Niet iedere PC is geschikt voor zakelijk gebruik. Je werkt vaak met zware en bijzondere software, waar een zware rekenkracht voor nodig is. Om te…