Categorieën

Nog geen dertig en een dienst bedenken voor gepensioneerden. Hoe kom je erop? Loran von Liebenstein vertelt hoe hij en zijn zakenpartners de Nationale PensioenBox ontwikkelden.

Inhoudsopgave

Ontdek hoe je met jaarruimte je pensioen kunt aanvullen en belastingvoordeel kunt behalen. Zo kun jij later zonder zorgen genieten van je pensioen.

Wie: (v.l.n.r. op de foto) Sebastiaan Tan (25), Loran von Liebenstein (27), Jeroen Jochems (30), Taeke Keuning (24)
Bedrijf: Hoera Pensioen BV – De Nationale PensioenBox
Waar: Amsterdam
Opgericht in: 2014
Web: mijnpensioenbox.nl

Nog geen dertig en een dienst verzinnen voor gepensioneerden. Hoe kom je erop?

Loran: “Sebastiaan was op reis in Amerika en had, zoals dat kan gaan als je in een heel andere omgeving bent, een idee. Hij belde Taeke en mij. Wat dachten jullie van een babybox, maar dan voor gepensioneerden? Met de vergrijzing in zicht en alle babyboomers die straks met pensioen gaan, moet daar een markt voor zijn. We zagen ook dat ouders, ooms en tantes te maken kregen met ingrijpende veranderingen en andere behoeften die pensionering met zich meebrengt. Na veel gesprekken met pensioeninstellingen over hoe je daar invulling aangeeft, was de geboorte van de Nationale PensioenBox, een doos met giftcards en het Nationale PensioenHandboek, een feit.”

Hoe breng je de box aan de man? Krijg je hulp?

“We hebben het afgelopen jaar gebruikt om het product te ontwikkelen, het verdienmodel uit te denken en sponsors te zoeken. Het is de bedoeling dat straks alle pensioeninstellingen in Nederland de box afnemen en versturen naar nieuwe gepensioneerden. Bij de instellingen binnenkomen was de grootste uitdaging. Je klopt als broekie toch aan bij een groot, grijs fort om de mensen daar even te vertellen dat hun communicatie beter en leuker kan. Ons eigen netwerk en een aantal gespecialiseerde adviseurs hebben enorm geholpen. Inmiddels hebben we dankzij hen bij alle grote instellingen aan tafel gezeten. Dat hadden we niet snel alleen gekund.”

En tegen de tijd dat jullie zelf met pensioen gaan? Wat hebben jullie dan bereikt?

“Uiteraard dat iedere Nederlander die met pensioen gaat, er eentje in de brievenbus krijgt. Daarna gaat de box hopelijk de grens over. Er liggen een hoop mogelijkheden in Europa, en zelfs daarbuiten. Er zullen altijd en overal ter wereld mensen met pensioen gaan. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat het zo’n groot succes wordt, dat wij op onze eigen oude dag heerlijk achterover kunnen leunen. Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens flink investeren, hard werken en dat pensioenmoment voor iedereen nog leuker en makkelijker maken.”

Wist jij dat je werknemers aanvullend pensioen kunnen opbouwen met jaarruimte? Ontdek nu hoe je met belastingvoordeel extra pensioen kan opbouwen.

Lees ook…
Pensioen is een zeer interessante secundaire arbeidsvoorwaarde waarmee je medewerkers aantrekt én binnenhoudt. Hoe sluit je zo’n pensioenregeling…
Wist je dat je met jaarruimte extra pensioen kunt inleggen? En dat dit je flink wat belastingvoordeel kan opleveren? Dat is goed nieuws voor al die…
De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is er doorheen. Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor de werknemer? Wat is en wordt jouw taak als werkgever? En…
Op dit moment heb je in Nederland vanaf 67 jaar recht op AOW, maar sommige werknemers willen of kunnen niet doorwerken tot deze leeftijd. De Regeling…