Nog geen dertig en een dienst bedenken voor gepensioneerden. Hoe kom je erop? Loran von Liebenstein vertelt hoe hij en zijn zakenpartners de Nationale PensioenBox ontwikkelden.

Inhoudsopgave

Werknemers krijgen steeds meer verantwoordelijkheid en pensioenoplossingen worden individueler en persoonlijker. Daarnaast groeit voor werknemers de uitdaging om zo gezond en financieel fit mogelijk hun pensioen te bereiken en mee te blijven doen op de arbeidsmarkt. In dit veranderende speelveld ontstaan er voor jou als werkgever ook nieuwe uitdagingen.

Nationale-Nederlanden Pensioen helpt je met oplossingen die verdergaan dan alleen een goede pensioenregeling. Zij willen jou, samen met je adviseur, zo goed mogelijk helpen invulling te geven aan goed werkgeverschap. Lees op hun kennisplatform meer (nn.nl/ondernemendoejesamen) over aanvullend pensioenbeleggen, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit- & verzuimbeleid en langer doorwerken.

Wie: (v.l.n.r. op de foto) Sebastiaan Tan (25), Loran von Liebenstein (27), Jeroen Jochems (30), Taeke Keuning (24)
Bedrijf: Hoera Pensioen BV – De Nationale PensioenBox
Waar: Amsterdam
Opgericht in: 2014
Web: mijnpensioenbox.nl

Nog geen dertig en een dienst verzinnen voor gepensioneerden. Hoe kom je erop?

Loran: “Sebastiaan was op reis in Amerika en had, zoals dat kan gaan als je in een heel andere omgeving bent, een idee. Hij belde Taeke en mij. Wat dachten jullie van een babybox, maar dan voor gepensioneerden? Met de vergrijzing in zicht en alle babyboomers die straks met pensioen gaan, moet daar een markt voor zijn. We zagen ook dat ouders, ooms en tantes te maken kregen met ingrijpende veranderingen en andere behoeften die pensionering met zich meebrengt. Na veel gesprekken met pensioeninstellingen over hoe je daar invulling aangeeft, was de geboorte van de Nationale PensioenBox, een doos met giftcards en het Nationale PensioenHandboek, een feit.”

Hoe breng je de box aan de man? Krijg je hulp?

“We hebben het afgelopen jaar gebruikt om het product te ontwikkelen, het verdienmodel uit te denken en sponsors te zoeken. Het is de bedoeling dat straks alle pensioeninstellingen in Nederland de box afnemen en versturen naar nieuwe gepensioneerden. Bij de instellingen binnenkomen was de grootste uitdaging. Je klopt als broekie toch aan bij een groot, grijs fort om de mensen daar even te vertellen dat hun communicatie beter en leuker kan. Ons eigen netwerk en een aantal gespecialiseerde adviseurs hebben enorm geholpen. Inmiddels hebben we dankzij hen bij alle grote instellingen aan tafel gezeten. Dat hadden we niet snel alleen gekund.”

En tegen de tijd dat jullie zelf met pensioen gaan? Wat hebben jullie dan bereikt?

“Uiteraard dat iedere Nederlander die met pensioen gaat, er eentje in de brievenbus krijgt. Daarna gaat de box hopelijk de grens over. Er liggen een hoop mogelijkheden in Europa, en zelfs daarbuiten. Er zullen altijd en overal ter wereld mensen met pensioen gaan. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat het zo’n groot succes wordt, dat wij op onze eigen oude dag heerlijk achterover kunnen leunen. Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens flink investeren, hard werken en dat pensioenmoment voor iedereen nog leuker en makkelijker maken.”

Jouw werkgeverschap = goed werkgeverschap. Bekijk het kennisplatform van Nationale-Nederlanden voor handige tips & tricks over aanvullend pensioenbeleggen, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit- & verzuimbeleid en langer doorwerken.

Lees ook…
Voor werkgevers is het van cruciaal belang om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van werknemers van 55 jaar en ouder. Maar hoe kun je een…
De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is er doorheen. Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor de werknemer? Wat is en wordt jouw taak als werkgever? En…
Veel mensen die nu aan het werk zijn, denken niet na over hun pensioen. Dat is voor later. En, onderweg naar morgen komt er nog van alles op hun pad….