3 praktische tips voor Google docs
Google docs is in vrij korte tijd het meest gebruikte gratis tekstverwerkingsprogramma geworden. Een drietal praktische tips

1. Nieuwe items
Google Documenten opent een bestand standaard in een nieuw venster. U kunt het item ook in het venster laten openen, wat u al heeft openstaan.

  1. Kies voor Instellingen. Op de tab Algemeen kiest u bij de optie ‘Waar items worden geopend’ voor de optie In het huidige venster.
  2. Bevestig met een klik op Opslaan.

2. Bericht bij wijziging
Werkt u vaak met gedeelde documenten, en wilt u niet telkens handmatig controleren op veranderingen? U kunt in Google Docs uitvoerig instellen hoe u van veranderingen op de hoogte wordt gesteld.

  1. Open eerst  het gedeelde document.
  2. Kies nu Extra – > Meldingsregels. U kunt ervoor kiezen om een melding te krijgen wanneer er een wijziging plaatsvindt of – afhankelijk van het document – wanneer er op het blad iets wijzigt. U kunt er ook voor kiezen om dagelijks een e-mail te ontvangen. Hier geeft u aan of u dagelijks of onmiddellijk een melding wilt ontvangen.
  3. Klik tot slot op Opslaan.

3. Houd uw startpagina overzichtelijk
Na verloop van tijd kan de startpagina van Google Documenten aardig vol raken. Tijd om de pagina op te schonen. Documenten die u niet meer wilt zien, kunt u van de startpagina verwijderen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het document dat u niet meer wilt zien. Kies voor Niet op Startpagina weergeven. Het document wordt verborgen.
DOWNLOAD WHITEPAPER 6 TIPS AUTOMATISERING
Hoe automatiseer je jouw bedrijfsprocessen optimaal? Download de whitepaper met 6 handige tips om je bedrijfsprocessen te verbeteren.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.