Standaard worden verzonden e-mailberichten opgeslagen in de map verzonden items. Om structuur te houden in uw e-mailberichten en complete dossiers te bewaren in Outlook is het handig om alle berichten op te slaan in een map per project of onderwerp.

Geef bij verzenden map op

Vanuit de verzonden items kunnen natuurlijk de berichten worden verplaatst naar de juiste map. Maar handiger is om bij het verzenden van een bericht aan te geven in welke map deze moet worden opgeslagen.

Laatst gekozen mappen blijven bewaard

In Outlook 2007 is het nog steeds mogelijk om berichten die worden verzonden op te slaan in een andere map dan de standaard “verzonden items”.

In 2007 worden de laatst gebruikte mappen bewaard. Op die manier kan redelijk snel naar de actuele projecten en/of actiepunten worden toegeschreven. Dat scheelt al snel 5 muisklikken per opgeslagen bericht.

Werkwijze

1. Maak een nieuw >> e-mailbericht
2. Klik op het lint >> Opties
3. Ga naar tab >> meer opties
4. Klik op >> Verzonden Items opslaan
5. Er verschijnt een lijst met de laatst gekozen mappen. Staat de gewenste map er niet bij dan kan altijd een andere map worden gekozen.

Niet opslaan

Er kan ook worden gekozen voor >> Niet opslaan. Het bericht wordt dan uiteraard wel verzonden, maar wordt niet opgeslagen. Dit is onder andere handig als mail wordt verstuurd met grote bijlagen of foto’s die toch al ergens op het netwerk staan.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Template

Op de website van Easy Template is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken.

Bekijk deze Office tip op >> Office tip: verzonden berichten direct opslaan »

Deze tip is van toepassing op: Microsoft Outlook 2007

Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of…
Wil je een mailing versturen, adresstickers maken of een verhuisbericht versturen? Dan kun je de adressen vanuit Outlook exporteren naar…
Vraag jij je weleens af hoe jouw organisatie er over 10 jaar uitziet? Is jouw team helemaal klaar voor de toekomst? Als ondernemer is het een flinke…