Categorieën

Standaard worden verzonden e-mailberichten opgeslagen in de map verzonden items. Om structuur te houden in uw e-mailberichten en complete dossiers te bewaren in Outlook is het handig om alle berichten op te slaan in een map per project of onderwerp.

Geef bij verzenden map op

Vanuit de verzonden items kunnen natuurlijk de berichten worden verplaatst naar de juiste map. Maar handiger is om bij het verzenden van een bericht aan te geven in welke map deze moet worden opgeslagen.

Laatst gekozen mappen blijven bewaard

In Outlook 2007 is het nog steeds mogelijk om berichten die worden verzonden op te slaan in een andere map dan de standaard “verzonden items”.

In 2007 worden de laatst gebruikte mappen bewaard. Op die manier kan redelijk snel naar de actuele projecten en/of actiepunten worden toegeschreven. Dat scheelt al snel 5 muisklikken per opgeslagen bericht.

Werkwijze

1. Maak een nieuw >> e-mailbericht
2. Klik op het lint >> Opties
3. Ga naar tab >> meer opties
4. Klik op >> Verzonden Items opslaan
5. Er verschijnt een lijst met de laatst gekozen mappen. Staat de gewenste map er niet bij dan kan altijd een andere map worden gekozen.

Niet opslaan

Er kan ook worden gekozen voor >> Niet opslaan. Het bericht wordt dan uiteraard wel verzonden, maar wordt niet opgeslagen. Dit is onder andere handig als mail wordt verstuurd met grote bijlagen of foto’s die toch al ergens op het netwerk staan.

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Template

Op de website van Easy Template is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken.

Bekijk deze Office tip op >> Office tip: verzonden berichten direct opslaan »

Deze tip is van toepassing op: Microsoft Outlook 2007

Lees ook…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…
i.s.m.
ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de…
Outlook kent vanaf versie 2013 een functie ‘onbelangrijke mail’. Dit is een zelflerende functie, maar ben je het wel eens met Outlook? Zo schakel je de…