Zo typt u snel bijzondere tekens
Soms wilt u bijzondere tekens typen, zoals letters met diakritische tekens (é, è, ë, et cetera) of pictogrammen. Daar zijn diverse "snelle" manieren voor.

Als uw toetsenbord niet beschikt over mogelijkheden om accenten op letters te plaatsen – via zogenaamde ‘dode’ toetsen – kunt u dat forceren door via >> Configuratiescherm, Toetsenbord (of de Taalbalk onderaan) in te stellen dat u een VS-international toetsenbord heeft.
Zo wacht de enkele quote dan op de klinker die u eronder typt om er een accent aigue op te zetten (é), en maakt de dubbele quote een trema: (met Shift dus) plus een e levert dan een ë op.

Symbolen

Voor het invoegen van speciale tekens als een telefoontje, een wereldbol of mooi omcirkelde cijfers zult u toch de optie >> Invoegen, Symbool gebruiken. Die pictogrammetjes vindt u meestal in tekensets als Wingdings en Webdings.
Als u dergelijke bijzondere symbolen vaak gebruikt, kunt u daar in Word de optie AutoCorrectie (of AutoTekst) voor inzetten. Een voorbeeld:

  • Voeg bijgaand symbool in uw document in (tekenset Wingdings).
  • Kopieer het symbool (bijvoorbeeld >> Ctrl+c).
  • Ga naar het venster AutoCorrectie (menu >> Extra, Autocorrectie-opties of in 2007 via de Office-knop, knop [Opties voor Word], categorie >> Controle, knop [AutoCorrectie-opties]).
  • Typ onder Vervang: als tekst ’tel’, en plak het symbool onder Door:.
  • Klik >> OK.
  • Typ in het document ’tel’ en zie dat het vervangen wordt door het telefoontje.

Voor veel tekens is dit in AutoCorrectie alvast geregeld, typ maar eens (e), ™ of (c) en u krijgt direct €, ™ of ©.

Tip: Als u de automatische correctie niet wilt in sommige gevallen, maak die dan direct ongedaan met >> Ctrl+z of druk op de Backspace-toets.

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Lees ook…
Wanneer je in Excel gegevens gebruikt die worden aangeleverd, zijn deze niet altijd in het formaat wat je zelf zou willen. Een voorbeeld is tekst die…
Wil je een mailing versturen, adresstickers maken of een verhuisbericht versturen? Dan kun je de adressen vanuit Outlook exporteren naar…
Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of…