Zo typt u snel bijzondere tekens
Soms wilt u bijzondere tekens typen, zoals letters met diakritische tekens (é, è, ë, et cetera) of pictogrammen. Daar zijn diverse "snelle" manieren voor.

Als uw toetsenbord niet beschikt over mogelijkheden om accenten op letters te plaatsen – via zogenaamde ‘dode’ toetsen – kunt u dat forceren door via >> Configuratiescherm, Toetsenbord (of de Taalbalk onderaan) in te stellen dat u een VS-international toetsenbord heeft.
Zo wacht de enkele quote dan op de klinker die u eronder typt om er een accent aigue op te zetten (é), en maakt de dubbele quote een trema: (met Shift dus) plus een e levert dan een ë op.

Symbolen
Voor het invoegen van speciale tekens als een telefoontje, een wereldbol of mooi omcirkelde cijfers zult u toch de optie >> Invoegen, Symbool gebruiken. Die pictogrammetjes vindt u meestal in tekensets als Wingdings en Webdings.
Als u dergelijke bijzondere symbolen vaak gebruikt, kunt u daar in Word de optie AutoCorrectie (of AutoTekst) voor inzetten. Een voorbeeld:

  • Voeg bijgaand symbool in uw document in (tekenset Wingdings).
  • Kopieer het symbool (bijvoorbeeld >> Ctrl+c).
  • Ga naar het venster AutoCorrectie (menu >> Extra, Autocorrectie-opties of in 2007 via de Office-knop, knop [Opties voor Word], categorie >> Controle, knop [AutoCorrectie-opties]).
  • Typ onder Vervang: als tekst ‘tel’, en plak het symbool onder Door:.
  • Klik >> OK.
  • Typ in het document ‘tel’ en zie dat het vervangen wordt door het telefoontje.

Voor veel tekens is dit in AutoCorrectie alvast geregeld, typ maar eens (e), ™ of (c) en u krijgt direct €, ™ of ©.

Tip: Als u de automatische correctie niet wilt in sommige gevallen, maak die dan direct ongedaan met >> Ctrl+z of druk op de Backspace-toets.

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement