Soms wilt u bijzondere tekens typen, zoals letters met diakritische tekens (é, è, ë, et cetera) of pictogrammen. Daar zijn diverse "snelle" manieren voor.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Als uw toetsenbord niet beschikt over mogelijkheden om accenten op letters te plaatsen – via zogenaamde ‘dode’ toetsen – kunt u dat forceren door via >> Configuratiescherm, Toetsenbord (of de Taalbalk onderaan) in te stellen dat u een VS-international toetsenbord heeft.
Zo wacht de enkele quote dan op de klinker die u eronder typt om er een accent aigue op te zetten (é), en maakt de dubbele quote een trema: (met Shift dus) plus een e levert dan een ë op.

Symbolen

Voor het invoegen van speciale tekens als een telefoontje, een wereldbol of mooi omcirkelde cijfers zult u toch de optie >> Invoegen, Symbool gebruiken. Die pictogrammetjes vindt u meestal in tekensets als Wingdings en Webdings.
Als u dergelijke bijzondere symbolen vaak gebruikt, kunt u daar in Word de optie AutoCorrectie (of AutoTekst) voor inzetten. Een voorbeeld:

  • Voeg bijgaand symbool in uw document in (tekenset Wingdings).
  • Kopieer het symbool (bijvoorbeeld >> Ctrl+c).
  • Ga naar het venster AutoCorrectie (menu >> Extra, Autocorrectie-opties of in 2007 via de Office-knop, knop [Opties voor Word], categorie >> Controle, knop [AutoCorrectie-opties]).
  • Typ onder Vervang: als tekst ‘tel’, en plak het symbool onder Door:.
  • Klik >> OK.
  • Typ in het document ‘tel’ en zie dat het vervangen wordt door het telefoontje.

Voor veel tekens is dit in AutoCorrectie alvast geregeld, typ maar eens (e), ™ of (c) en u krijgt direct €, ™ of ©.

Tip: Als u de automatische correctie niet wilt in sommige gevallen, maak die dan direct ongedaan met >> Ctrl+z of druk op de Backspace-toets.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te voorzien van alle spullen die zij nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dat kan…
ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de…
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…