Nadat u uw computer heeft opgestart, heeft u al gauw meerdere vensters openstaan. Dat kan soms behoorlijk irritant zijn, wanneer u informatie moet gebruiken van meerdere vensters tegelijk. In Windows 7 is daar wat op gevonden.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Werken met meerdere vensters tegelijk is handig, maar soms ook erg onoverzichtelijk. Tot dusverre kon u daar in Windows het volgende aan doen: alles minimaliseren en alleen de vensters heropenen waarmee u verder wilt werken.

Dat minimaliseren kan bijvoorbeeld via >> Bureaublad weergeven: in Windows 7 met een knopje aan de rechterkant van de Taakbalk.

Of in Windows Vista en XP via het snelmenu waartoe u de beschikking krijgt als u met de rechter muisknop op de Taakbalk klikt ( >> Vensters trapsgewijs schikken, gestapeld weergeven, naast elkaar weergeven).

Maar in Windows 7 kan het sneller en handiger:

  • Zorg dat het venster dat u in beeld wilt houden, actief is.
  • Druk op >> Windows-toets + Home.
  • Alle vensters behalve het actieve worden dan geminimaliseerd.

Behalve met de toetscombinatie kunt u het ook met de muis doen, namelijk door te ‘schudden’:

  • Klik in de titelbalk van het venster dat u in beeld wilt houden, en houd de muisknop ingedrukt.
  • Schud die titelbalk nu heen en weer (maak een snelle muisbeweging heen en weer in horizontale richting).
  • Alle vensters, behalve het exemplaar dat u met de muis heeft vastgehouden, worden geminimaliseerd.

Herstellen

Beide ‘alles-min-één’-methoden kunt u herhalen (ook door elkaar) om de oude situatie met meerdere vensters op uw beeldscherm te herstellen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…
Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te voorzien van alle spullen die zij nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dat kan…
ChromeOS is een besturingssysteem voor je computer. Net als bijvoorbeeld Windows van Microsoft of macOS van Apple. Maar dan minder bekend, zeker in de…