Categorieën

Nadat u uw computer heeft opgestart, heeft u al gauw meerdere vensters openstaan. Dat kan soms behoorlijk irritant zijn, wanneer u informatie moet gebruiken van meerdere vensters tegelijk. In Windows 7 is daar wat op gevonden.

Inhoudsopgave

Laptop kapot gevallen of programma’s die niet werken? Als je nog geen vaste IT’er in dienst hebt, maar dit werk wel (betaalbaar) wilt uitbesteden, dan is er nu Premier Support van Lenovo. Hoe dit werkt? Download de gratis brochure.

Werken met meerdere vensters tegelijk is handig, maar soms ook erg onoverzichtelijk. Tot dusverre kon u daar in Windows het volgende aan doen: alles minimaliseren en alleen de vensters heropenen waarmee u verder wilt werken.

Dat minimaliseren kan bijvoorbeeld via >> Bureaublad weergeven: in Windows 7 met een knopje aan de rechterkant van de Taakbalk.

Of in Windows Vista en XP via het snelmenu waartoe u de beschikking krijgt als u met de rechter muisknop op de Taakbalk klikt ( >> Vensters trapsgewijs schikken, gestapeld weergeven, naast elkaar weergeven).

Maar in Windows 7 kan het sneller en handiger:

  • Zorg dat het venster dat u in beeld wilt houden, actief is.
  • Druk op >> Windows-toets + Home.
  • Alle vensters behalve het actieve worden dan geminimaliseerd.

Behalve met de toetscombinatie kunt u het ook met de muis doen, namelijk door te ‘schudden’:

  • Klik in de titelbalk van het venster dat u in beeld wilt houden, en houd de muisknop ingedrukt.
  • Schud die titelbalk nu heen en weer (maak een snelle muisbeweging heen en weer in horizontale richting).
  • Alle vensters, behalve het exemplaar dat u met de muis heeft vastgehouden, worden geminimaliseerd.

Herstellen

Beide ‘alles-min-één’-methoden kunt u herhalen (ook door elkaar) om de oude situatie met meerdere vensters op uw beeldscherm te herstellen.

Wil jij altijd beschikbare ondersteuning voor hardware en software, 24/7 voor al jouw medewerkers? Dat kan! Maak kennis met Premier Support van Lenovo en ontdek hoe het MKB een IT mannetje op afstand kan creëren. Download de gratis brochure.

Lees ook…
Toetsenbord verkeerde tekens? Zo los je het op Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke…
De verschillen tussen zakelijke laptops en consumentenlaptops zitten vooral in de specifieke eisen waaraan de apparaten bij zakelijk gebruik moeten…