23 september 2019
in Video

Vreemde Vogel: Jesse Moerkerk (Bijzaak)

Bijenkasten plaatsen op het dak, dat klinkt als een gevaarlijke bezigheid. Jesse Moerkerk en zijn dappere mede-imkers doen het maar al te graag, want zij hebben een missie.
In de nieuwste video van Vreemde Vogel klimmen we het dak op voor een gesprek met Jesse Moerkerk, de oprichter van Bijzaak. Met zijn bedrijf wil Moerkerk op elk kantoordak in Nederland een bijenvolk plaatsen. Niet om daar rijk van te worden, maar om de wereld te redden. De slogan van Bijzaak is ‘red de bij, red de wereld’. Deze insecten zijn namelijk cruciaal voor onze biodiversiteit, maar de beestjes hebben het moeilijk. Pesticiden en ziektes zorgen al meer dan tien jaar voor bijensterfte. Om daar iets aan te doen, begon Jesse een paar jaar geleden zelf met een paar bijenkasten in zijn tuin. Maar hij wilde meer impact maken, dus pakte hij het groter aan. Jesse: “Er zijn zoveel ongebruikte daken van bedrijven in Nederland, al die oppervlakte kun je voor iets beters gebruiken. Zoals bijen houden.” Inmiddels staan zijn kasten op daken van bedrijven en overheidsinstanties in heel Nederland.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

100% focus op je business

MijnZaak helpt je altijd en overal, zodat jouw focus blijft op je core-business. Kortom, alles wat je zoekt nu op één plek; juridische documenten op maat, 1-op-1 advies van experts en voordeel op + 50 diensten.

Lees ook…