Categorieën

NCOI opleidingen voorzien onder meer in de mogelijkheid een MBA-opleiding met een specialisatie af te ronden. Een uitstekende basis om een functie in het hoger management te vervullen. Maar waar kun je tegenwoordig met een MBA diploma aan de slag? Welke mogelijkheden zijn er voor jou?

Waar kun je tegenwoordig met een MBA diploma aan de slag?

Een diploma Master of Business Administration vormt een uitstekende basis om een functie in het hoger management te vervullen. Een MBA-opleiding is breed vormgegeven en biedt daarom allerlei mogelijkheden om in uiteenlopende richtingen te werken. Een van de kenmerken van MBA is dat je vanuit diverse invalshoeken en met een helikopterview kan meedenken over de inrichting van organisaties. Het is ook mogelijk om naast een algemene MBA-opleiding voor een specialisatie te kiezen. De specialisaties voorzien in de mogelijkheid om binnen een specifieke sector te werken in hogere managementfuncties.

Breed nationaal en internationaal werkveld

Een opleiding Master of Business Administration biedt een breed werkveld. Er is vanuit allerlei sectoren waardering voor hoogopgeleide managers met expertise op het gebied van bedrijfskunde. Bijvoorbeeld omdat het belangrijk is binnen een internationaal bedrijf dat er sprake is van strategisch denkvermogen met een breed bedrijfskundig kader. Een MBA-diploma is internationaal gewaardeerd. Dat opent dan ook deuren om bij internationale georiënteerde bedrijven in Nederland of bij multinationals in het buitenland aan het werk te gaan. De opleiding op het gebied van bedrijfskunde biedt niet alleen perspectief om in de commerciële sector te gaan werken. Ook binnen allerlei organisaties is er behoefte aan hoogopgeleide managers. Wat dat betreft zijn er uiteenlopende diploma’s met een specialisatie te behalen.

Branche van zorg en welzijn

NCOI opleidingen voorzien onder meer in de mogelijkheid een MBA-opleiding met een specialisatie af te ronden. Bijvoorbeeld MBA voor zorg en welzijn. In dat kader is het onder meer mogelijk om met een MBA-diploma aan de slag te gaan in de zorgsector. Denk daarbij aan hogere managementfuncties in ziekenhuizen net als in verpleeghuizen of andere zorginstellingen. Een dergelijke opleiding is niet voor niets populair onder zorgprofessionals die zich verder willen ontwikkelen om in hogere functies aan de slag te gaan.

IT-sector

Er zijn meer specialisaties te onderscheiden om heel gericht een diploma te behalen voor een specifiek werkveld. Denk daarbij onder meer aan de IT-sector om met het diploma binnen organisaties gericht naar de informatievoorziening te kijken. Het bedrijfskundige en strategisch perspectief staan daarbij voorop. Voor wat betreft het werkveld geldt dat een dergelijke specialisatie uitzicht biedt op functies binnen het bedrijfsleven, maar ook binnen overheden, organisaties en instellingen. Zo is er ook nog een specialisatie op het gebied van organisatieontwikkeling en advies. Het diploma MBA met specialisatie Strategie, verandering en consultancy biedt mogelijkheden om binnen bedrijven ontwikkelingen te begeleiden en te implementeren.

Lees ook…
De gevolgen van COVID-19 en de oorlog in Oekraïne hebben voor hoge energieprijzen en stijgende productiekosten gezorgd. Ook is de inflatie nog steeds…
De maximale onbelaste reiskostenvergoeding was tot voor kort 19 cent per kilometer. Daar is in 2023 verandering gekomen. De reiskostenvergoeding is dit…
Acquisitie staat bij veel ondernemers op de to-do lijst. Leunen op bestaande klanten – hoe trouw ze ook zijn – is immers niet toekomstbestendig….