Hij werkte voor een bedrijf gespecialiseerd in pomprevisie en -onderhoud en onderhield zodoende goede contacten in India. Toen Frank Korf hoorde dat andere bedrijven problemen hadden met outsourcing, kwam hij op een idee…..Zo ontstond World~Emp.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Naam: Frank Korf (42)
Bedrijf: WorldEmp
Sinds: 2014
Werknemers: 14

En zo kan een mens dus ondernemer worden, een hele stap. Samen met twee vrienden runt Frank nu een eigen bedrijf, WorldEmp, dat gespecialiseerd is in detachering van hoogopgeleid personeel in lagelonenlanden.
‘Je zet een beeldscherm op tafel waarmee je continu in contact bent met iemand in het buitenland. Sterker nog: je hebt er niet alleen contact mee, je kunt ook zien waarmee hij of zij bezig is. In feite heeft je bedrijf er een medewerker bij, alleen zit die aan het andere eind van de wereld.’

High-end video en desktop sharing

WorldEmp maakt hiervoor gebruik van high-end video en desktop sharing. Er ging een intensieve testperiode vooraf aan de formele start van het bedrijf in april 2015. “Wij leveren hoogopgeleid personeel op het gebied van ICT, engineering en accountancy tegen competitieve tarieven. Personeel en omgeving voldoen aan de hoogste eisen. Geschatte besparing op inhuurkosten: 70 procent. De buitenlandse werkplek is vergelijkbaar met een Nederlandse. Het kantoor wordt voorzien van de huisstijl van de klant. ‘Wij zijn een headhunter naar internationaal talent.”

Korf: “Bij het werven worden kandidaten niet alleen geselecteerd op hun competenties, maar ook op taal en cultuur. Met behulp van een videoverbinding vindt ‘het sollicitatiegesprek’ met de klant plaats. Wanneer de klant een kandidaat goed heeft
beoordeeld, zorgen wij nog voor een cultuurtraining. Zodra zo iemand in dienst is genomen, kan jij op elk moment van de dag met die persoon in contact staan, of dat nou mobiel is of via je desktop.”

Outsourcing voor het mkb

Van zijn vorige werk wist Korf dat outsourcing in het mkb niet voorkwam. “Grote engineering bedrijven namen goed gekwalificeerd personeel uit lage lonenlanden aan, maar een bedrijf van dertig man, dat tijdelijk drie man extra nodig heeft, kan geen vestiging in het buitenland openen.”

Zo ontstond het idee: “Stel dat je mensen aan de andere kant van de wereld kunt laten zitten, maar die toch hier werken?” Korf legde zijn idee voor aan Peter van Londen, die als COO bij een groot bedrijf in Zwitserland werkte. Van Londen werd de eerste
partner in WorldEmp, niet veel later gevolgd door Hans van Gestel.

Europese standaarden

Er volgde een haalbaarheidsstudie in India, waarbij de volgende vragen centraal stonden: hoe komen wij aan de juiste mensen? Welke locatie kiezen wij? Korf’s al bestaande netwerk kwam daarbij goed van pas. Het eigendom is volledig in Nederlandse handen. “Wij willen daar een Europees bedrijf hebben: in die zin, dat het moet voldoen aan Europese standaarden.”

De vestiging in India bevindt zich in de plaats Pune, in dezelfde regio als Mumbai die ook wel bekend staat als het Silicon Valley van India. Er staan meer dan 800 hogescholen in de omgeving, zodat WorldEmp geen moeite heeft om gekwalificeerd personeel te vinden. WorldEmp beschikt over een eigen recruitment team (inclusief psychologen).

Doorgroeien

De Indiase vestiging is – na een intensieve testperiode van een half jaar – sinds begin 2015 operationeel. “Alle kinderziektes zijn uit het systeem gehaald. Het bedrijf voldoet aan alle juridische vereisten en we hebben een eigen systeem voor orderregistratie en facturatie gemaakt.”

Korf c.s. willen het niet bij India laten. WorldEmp wil ook in andere landen vestigingen openen. En het mes snijdt aan twee kanten: de buitenlandse werknemers krijgen de kans om door te groeien. “Een Auto Cad 2D tekenaar, moet de competenties hebben om AutoCAD 3D constructeur te worden. Dat meten wij ook. Je kan er dus als klant van op aan dat je nieuwe medewerker de beste opleiding heeft genoten. Het bespaart een Nederlandse werkgever 70% aan inhuurkosten, om nog niet te spreken van de personeelskosten.”

Tijdschrift 8, 2015:
– Topsport is ondernemen – Zeilsters gaan voor goud in Rio
– Trends in het MKB in 2016: ‘Het wiel bestaat al’
– Meer ondernemerschap op de werkvloer
– Brood zonder toegevoegde onzin bij de Echoput
– De grens over met rolgordijnen naar Noord-Ierland

Naar het digitale magazine in MijnZaak »

Auteur: Flip Schultz

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…