Categorieën

"Twintig stampende kramen in vijf jaar." Dat is dé droom van Hans Smit van Raviolini, ontdekte hij tijdens het gesprek met ondernemer Klaas Keizer dat hij voerde voor magazine De Zaak (juni, 2015). Maar wat is de droomdoelstelling van Klaas Keizer eigenlijk?

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Klaas: “Ik ben nu bezig met het opzetten van twee nieuwe bedrijven. Een consultancy-bedrijf waarmee ik ondernemers leer coachen via de LEAN-methode (waarbij je uitgaat van de kracht van zelfsturing) en een afbouwbedrijf. Mijn droomdoelstelling, mijn missie, is het helpen van ondernemers. Meer concreet heb ik een omzetdoelstelling opgesteld en een indeling van mijn ideale week gemaakt. Daaromheen organiseer ik mijn werk. Ik ben nu 2,5 maand bezig en het leuke is dat ik mijn omzetdoel al bijna bereikt heb.”

Hans: “Hoe ziet jouw week eruit? Bestaat die uit 40 uur, 50 uur, 60 uur?”

Klaas: “Daar zitten geen uren in. Sowieso wil ik graag elke dag minstens één ondernemer coachen. Daarnaast zorg ik dat ik een dag in de week vrijhoud om te reflecteren en afstand te nemen van mijn bedrijf. Ik vind het heel belangrijk om vrijheid te hebben. Spreek het liefst af in leuke restaurants. Waarom zou ik op een suf kantoor op een industrieterrein gaan zitten, als ik ook op een leuke locatie kan zijn? En ik vind het heel fijn om te sporten overdag, dus heb elke dag mijn sporttas in de auto en ga lekker bewegen wanneer het mij uitkomt.”

Hoe gaat het met je omzet- en droomdoelstelling?

“Het lijkt erop dat ik mijn omzetdoelstelling komende maand al ga halen en de rest van het jaar dus alleen nog maar de dingen hoef te doen waar ik van gedroomd heb. Maar ik merk dat dat me te weinig uitdaging geeft. Ik heb een groter doel nodig, een puntje op de horizon om naartoe te leven. Ik geniet nog even van de vrijheid en de rust die ik heb en van de spanning van de vraag: Waar zal ik naartoe gaan? Maar nog vóór de zomervakantie ga ik dat grotere doel bepalen.”

De rest van het gesprek tussen Hans Smit en Klaas Keizer lezen? Je vindt het terug in nummer 3 van het magazine!

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….