Categorieën

De 23-jarige Lisa Hillen runt Beauty by Lisa en groeide in drie jaar van eenmanszaak naar holding met diverse bv's en 12 personeelsleden. 

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Wie: Lisa Hillen (23)
Bedrijf: Beauty by Lisa
Sinds: 2011
Waar: Zoetermeer en Den Haag
Medewerkers: 12
Web: beautybylisa.nl

In drie jaar van eenmanszaak naar holding met diverse bv’s. Dat doe je vast niet alleen?

“Klopt. Je kunt niet groeien zonder personeel. Ik ben mijn groothandel in wimperextensions en twee beautysalons vanaf mijn zolderkamer begonnen. Als 19-jarige ontdekte ik wimperextensions, nog nauwelijks gebruikt in Nederland. Ik leerde hoe je ze moest aanbrengen en besloot ze te importeren uit Amerika. Eerst deed ik dat nog naast mijn studie bio-farmaceutische wetenschappen. Het liep al snel lekker, dankzij mond-tot-mond-reclame. Hulp kwam eerst van een vriendin die op zaterdag bijsprong, toen van een leergierige klant en na een jaar van wat meiden op oproepbasis, met een nul-urencontract. Na twee jaar nam ik met het oog op groei iemand aan met een jaarcontract. Nu, na ruim drie jaar, heb ik twaalf medewerkers. Geen zzp’ers, zoals gebruikelijk in deze branche. Ik wil juíst mensen in loondienst. Dan smeed je een hechter team.”

‘We wensen je veel personeel toe… ‘ Herkenbaar?

“Ja. Enerzijds is het voornamelijk leuk om met personeel te werken. Ik heb een goed team van meiden met hart voor de zaak. Aan de andere kant is het soms een hard gelag om de baas te zijn. Zoals die keer dat ik een medewerker na zijn halfjaarcontract een jaarcontract gaf en hij zich in maand één ziek meldde. Burn-out. Ik heb hem langer moeten uitbetalen dan hij in dienst is geweest. Een domper, zeker omdat ik zelf zo hard werk en alles wat ik verdien meteen investeer in de zaak.
Gelukkig was er mijn vader, zelf ook ondernemer. Ik kon zijn personeelsadviseur inhuren om mij hierin bij te staan. Ik heb van die periode geleerd. Vraag mij iets over arboregels en ik weet het.”

Kun je een goede baas zijn op je 23ste?

“Leeftijd is geen issue. Iedereen in mijn bedrijf is vrij jong, dat scheelt. De afgelopen drie jaar ben ik gegroeid als leidinggevende en ondernemer. Zakelijker geworden. Dat moet wel. Ik ben best makkelijk als baas, maar beste vriendinnen zijn met je werknemers houd je niet vol. Ik volg steeds meer mijn ondernemersdrive en het doel in mijn hoofd.”

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…