Rob van Vulpen startte in juni 2005 zijn eenmanszaak Van Vulpen Facilitair met één klant. Inmiddels heeft hij tientallen klanten, met name in het Gooi, voor schoonmaak binnen en buiten en glasbewassing: bedrijven, vve's, scholen, standhouders en villabewoners. Met zijn bus met glasbewassingssysteem rijdt Van Vulpen van werkplek naar werkplek.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Bedrijf: Schoonmaakbedrijf & Glasbewassing Van Vulpen Facilitair, Loosdrecht
Ondernemer: Rob van Vulpen, oprichter en eigenaar
Personeel: Twee vaste medewerkers en een aantal oproepkrachten
Werkplek: Met zijn bus met glasbewassingssysteem rijdt Van Vulpen van werkplek naar werkplek.
Rob van Vulpen: “Ik ben een man van de werkvloer. Ik wil zelf meewerken en klanten verwachten mij op een klus ook te zien. Daarom moet het bedrijf niet te groot worden.”
Villa’s aan het water. De favoriete werkplek van Van Vulpen is aan de Loosdrechtse plassen. “Elke dag is anders, dit is heerlijk hier buiten. Waar zit je nou mooier dan aan de plassen?” Het grootste deel van zijn werk bestaat uit het schoonmaken van villa’s. “De buitenkant dan – binnen doet de nanny of de schoonmaakster. Ik krijg steeds meer klanten hier. Adverteren doen we eigenlijk niet, af en toe wat folderen, maar het gaat vooral via via. Ik heb een goede naam én vertrouwen opgebouwd. Als ik hier iemand besodemieter ben ik gelijk al mijn klanten kwijt, zo hecht is het. En er worden weer nieuwe villa’s gebouwd. Dat is goed voor de business, die gaan we ook wassen, daar kun je op wachten! Ik heb de hele dag schik, ook in de winter. We hebben speciale handschoenen en op de kou kun je je kleden: pet op en gaan.”

Werkplek Auto Wessel Megastore in Hilversum. Hier is Van Vulpen één keer in de week samen met werknemer Maurice een halve dag te vinden om het pand schoon te maken: de kantine, kantoren, winkel en de ramen van binnen en buiten. “Auto Wessel is al een jaar of zes trouwe klant. Voorheen zaten ze in Loosdrecht in een kleiner pand en sinds een jaar op deze locatie. Daar ben ik heel blij mee, hoe groter het pand, hoe meer werk.”

Het kantoor. “Hier lunchen we en aan het einde van de dag verwerk ik hier de administratie en drinken we meestal een biertje: even je kop leegmaken.” Het huiselijke kantoor is de plek waar de Van Vulpens samenkomen: zoon Robin, werknemer Maurice (‘ook kind aan huis’) en Robs vrouw Mireille die meehelpt in het bedrijf. “Zij doet vooral de regeldingen, veel bellen, dingen ophalen, et cetera. Gelukkig was ze snel overtuigd toen ik het bedrijf wilde beginnen. Als je thuis geen goede achterban hebt, ga je het als zelfstandige niet redden.”

Bedrijfspand en bus. Het bedrijfspand met kantoor, opslag en stallingsruimte voor de twee bedrijfswagens. Die zijn uitgerust met een milieuvriendelijk systeem voor telescopische glasbewassing. Het water wordt gezuiverd via omgekeerde osmose; alle kalk, mineralen en ijzer zijn uit het water gefilterd. “Hierdoor wordt het mooier schoon en droogt het snel en streeploos. De installatie is duur, maar het levert tijdwinst op en voor klanten is het goedkoper omdat je al het buitenwerk in één keer kunt doen. Met de stelen kun je een flink stuk omhoog, je hoeft geen ladders of steigers op te zetten. In de grote bedrijfsbus zit een tank met circa 900 liter water. Dus met dat gewicht moet je extra rustig rijden, je gaat er niet lekker een dagje mee naar de Efteling.”

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Het starten van een eigen handelsonderneming is de laatste jaren erg in trek. De handelssector is namelijk zeer toegankelijk en biedt diverse…
Ondernemer een doorlopend proces vol valkuilen, uitdagingen en uitglijders. Fouten maken is onvermijdelijk, maar gelukkig zijn veel ongelukken te…
Als franchisenemer stap je in een beproefd concept. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid, marketing en inkoop van een bestaande formule. Mooi…
Je hebt een geniaal concept bedacht en wilt starten als ondernemer. Het plan ligt er en je bent klaar voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel….