Bezwaar aantekenen tegen een beslissing van de Belastingdienst kan via internet. Ook kunt u online de btw-suppletieaangifte doen. Dat kan belangrijke tijdwinst opleveren.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Zes weken de tijd

Als u het niet eens bent met een belastingaanslag dan kunt u daar bezwaar tegen aantekenen. U heeft daar zes weken de tijd voor. Dat wil zeggen dat uw bezwaarschrift niet later dan een week na afloop van die termijn moet zijn ontvangen. Dit luistert vrij nauw: als u te laat bent met indienen, dan wordt u niet ontvankelijk verklaard.

Wat de reden ook moge zijn, het kan altijd gebeuren dat u het bezwaarschrift pas net tegen het einde van de termijn kunt indienen. Om tijd te winnen kunt u het dan faxen en vervolgens een ondertekende papieren versie opsturen. Dit laatste is overigens essentieel: alleen faxen is niet voldoende.

Digitaal

U heeft ook de mogelijkheid om het bezwaarschrift digitaal in te dienen. Met digitaal bedoelt de Belastingdienst niet per e-mail. U moet naar het beveiligde gedeelte van de site van de fiscus om van deze dienst gebruik te kunnen maken.

U kunt digitaal bezwaar maken tegen de volgende soorten belasting:

  • Definitieve aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen;
  • Definitieve aanslag inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet;
  • Definitieve aanslag vennootschapsbelasting;
  • Naheffingsaanslag of beschikking omzetbelasting;
  • Navorderingsaanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen;
  • Navorderingsaanslag inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet;
  • Navorderingsaanslag vennootschapsbelasting.

In andere gevallen, zoals een voorlopige aanslag, is digitaal bezwaar niet mogelijk.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Ben je ondernemer met een eenmanszaak? Of overweeg je er een te starten? Dan is kennis over belastingen essentieel. Dit artikel biedt je uitleg over…
Sta jij als ondernemer op het punt om je belastingaangifte te doen? En wil je onnodige extra kosten voorkomen? Lees verder en ontdek hoe je slim omgaat…
De btw-aangifte is verplicht als je ondernemer bent voor de omzetbelasting. De aangifte kan per maand zijn, per kwartaal of soms per jaar. Bovendien is…
Heb je het btw-nummer nodig van een klant of leverancier? Dan zijn er verschillende manieren om dit te achterhalen. Daarbij is belangrijk om het…
Je bent geen ondernemer voor de inkomstenbelasting en werkt ook niet in loondienst, maar je hebt wél inkomsten. Als gastouder bijvoorbeeld of omdat je…
De vermogensbelasting ligt al jaren onder vuur. Veel mensen betalen meer belasting dan ze aan rendement ontvangen over hun spaargeld en beleggingen….