Categorieën

In samenwerking met
Ondernemers praten steeds vaker over het verkopen van vorderingen. Dit komt doordat steeds meer ondernemers de voordelen van factoring ontdekken. In dit artikel bespreken we de voordelen van het verkopen van je vordering en geven we je inzicht in hoe dit proces werkt.

Inhoudsopgave

Het is bijna zover, mei is vakantiegeld maand. Heb jij genoeg werkkapitaal voor het uitbetalen van vakantiegeld? Met factoring heb jij je geld van openstaande b2b facturen binnen 24 uur uitbetaald.

Wat is er niet fijner dan wanneer je je opdracht hebt afgerond en de factuur de deur uit is? Ja precies, dat die factuur meteen betaald wordt. En dat kan met factoring. Met factoring verkoop jij je factuur aan een factoringbedrijf die jou vervolgens direct uitbetaalt. Zo kun jij weer verder ondernemen.

Hoe werkt het verkopen van een vordering?

Het proces van het verkopen van een vordering is eenvoudig en snel, met de volgende stappen.

1. Meld je aan

Registreer je via de website of een handige app. Je aanvraag wordt meestal binnen 24 uur beoordeeld, waarna je direct aan de slag kunt.

2. Verkoop jouw vordering

Dit zijn een aantal voorbeelden van eisen waar een factuur aan moet voldoen: 

 • Je factureert aan een bedrijf of aan de overheid en niet aan een particulier.
 • Jouw factuur is nog niet verlopen of vervallen.
 • Het factuurbedrag bedraagt minimaal € 100. 
 • De werkzaamheden zijn afgerond en geleverd.
 • Jouw openstaande facturen zijn niet verpand.


De voordelen van het verkopen van je vordering

Het verkopen van je vordering brengt diverse voordelen met zich mee, waardoor het een van de snelst groeiende financieringsmethoden is voor ondernemers:

 1. Je ontvangt je geld meestal al binnen 24 uur: wat betekent dat je nooit meer hoeft te wachten op je betalingen.
 2. Je wordt ontzorgd: na de verkoop hoef jij je geen zorgen meer te maken over de betaling van de debiteur; dit wordt voor je geregeld.
 3. Je houdt de regie: Jij bepaalt wanneer en welke vorderingen je verkoopt.
 4. Je loopt geen risico: Het risico van niet betaling is niet meer jouw zorg, bij de verkoop is risicobeheersing inbegrepen.
 5. Je kan doen waar jij goed in bent: Doordat je geen debiteurenbeheer meer hoeft te doen kun jij de focus leggen op waar jij goed in bent; ondernemen.


De nadelen van het verkopen van een vordering

Net als bij andere zakelijke financieringsmethoden zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het verkopen van vorderingen:

 1. Niet elke factuur wordt gekocht: Factoringmaatschappijen hanteren hun eigen criteria bij het beoordelen van facturen. 
 2. Kosten: Hoewel je wordt ontzorgd en 100% van je vordering krijgt betaald, brengt het verkopen van vorderingen uiteraard kosten met zich mee.


Conclusie

Het verkopen van je vordering is een snelle, eenvoudige en flexibele manier om jouw verdiende geld veel sneller in handen te krijgen, je debiteurenbeheer uit handen te geven en het risico te minimaliseren. Hoewel er enkele nadelen zijn, wegen de voordelen zwaarder voor ondernemers die op zoek zijn naar een efficiënte financiële en administratieve oplossing voor hun bedrijf. 

Ben je liquide genoeg om vakantiegeld uit te betalen in mei? Je kunt factoring inzetten om je B2B factuur binnen 24 uur uitbetaald te krijgen

Picture of Marlies Bonnike

Marlies Bonnike

Marlies Bonnike is uitgever, schrijver en redacteur. Zij startte haar loopbaan bij een internationale tijdschriftenuitgeverij, had haar eigen pr-bureau en was directeur van een tijdschriftenuitgeverij. Ze was de mede oprichter en eigenaar van Editio, een online schrijversacademie.
Logo Voldaan

Voldaan, partner van De Zaak

Voldaan is een bankonafhankelijke factormaatschappij. De werkwijze van Voldaan maakt factoring snel & eenvoudig. Met de app verkoop je gemakkelijk jouw factur(en) én binnen 24 uur staat het geld bij jou op de rekening. De factuur nemen wij 100% over en regelen het debiteurenbeheer, zo eenvoudig kan het zijn! Wij werken met een vast tarief voor de overname van jouw factuur, daarmee is de factuur verzekerd en ben jij niet meer aansprakelijk na de verkoop.

Bekijk alle artikelen van Voldaan>

Lees ook…
i.s.m.
Vakantie nemen is voor veel ondernemers makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het echt de moeite waard, want een pauze biedt je de kans om op te laden…
i.s.m.
Hoe zorg je ervoor dat jij als zzp’er of mkb’er niet in de liquiditeitsproblemen komt omdat de uitstaande facturen te laat, of in het ergste geval niet…
i.s.m.
Als ondernemer wil je vooral doen waar je goed in bent: zorgen dat je dienst of product top is en je bedrijf kan groeien. Daarvoor is een gezonde…
i.s.m.
Hoe voorkom je als ondernemer dat je cashflow problemen krijgt omdat je klanten te laat of misschien wel nooit betalen? Een goede oplossing is factuur…
i.s.m.
Bij de meeste bedrijven is mei de maand van het vakantiegeld. Voor werknemers een moment om naar uit te kijken, maar wat betekent het voor jou als…