In samenwerking met
Bij de meeste bedrijven is mei de maand van het vakantiegeld. Voor werknemers een moment om naar uit te kijken, maar wat betekent het voor jou als ondernemer? In dit artikel duiken we in de wereld van vakantiegeld: de regels, de bedragen, de uitzonderingen. Ontdek hoe je als werkgever goed omgaat met deze jaarlijkse uitgave.

Inhoudsopgave

Het is bijna zover, mei is vakantiegeld maand. Heb jij genoeg werkkapitaal voor het uitbetalen van vakantiegeld? Met factoring heb jij je geld van openstaande b2b facturen binnen 24 uur uitbetaald.

Wat is vakantiegeld precies?

Vakantiegeld is een extra beloning bovenop het normale salaris. De officiële term hiervoor is vakantiebijslag. Als ondernemer ben je in principe verplicht dit uit te keren. Maar let op: een cao kan specifieke regels bevatten, waaronder de mogelijkheid dat er geen recht op vakantiegeld is. En met werknemers die meer dan drie keer het minimumloon verdienen, kun je als werkgever schriftelijk overeenkomen dat zij geen vakantiegeld of een lager bedrag ontvangen.

Waarom krijgen werknemers vakantiegeld?

Het idee achter vakantiegeld is eenvoudig: een financieel extraatje voor de vakantie. Echter, werknemers bepalen zelf wat ze ermee doen. Velen zetten het opzij als spaargeld of gebruiken het voor een grote uitgave.

Hoeveel vakantiegeld ben je verplicht uit te betalen?

Wettelijk is vastgesteld dat vakantiegeld minimaal 8 procent van het bruto jaarsalaris moet zijn. De berekening van de vakantietoeslag baseert zich op het loon dat in het voorgaande jaar is verdiend, inclusief:

  • Overwerk
  • Prestatietoeslagen
  • Beloningen voor onregelmatige uren
  • Uitbetaalde vakantiedagen


Onkostenvergoedingen, eindejaarsuitkeringen en winstuitkeringen worden niet meegerekend in de berekening van het vakantiegeld.

Wanneer moet je vakantiegeld uitbetalen?

Je bent verplicht elk jaar vakantiegeld uit te betalen, doorgaans in mei. Uiterlijk in juni moet het op de rekening van je medewerkers staan, waarbij de meeste bedrijven voor mei kiezen. Aan het einde van een dienstverband is vaak nog vakantiegeld verschuldigd. Dit neem je als werkgever op in de laatste afrekening, ook bij ontslag.

Vooruitbetalen of uitstellen? Dit vereist expliciete toestemming van de werknemer – net als bij een vervroegde uitbetaling. Zorg ervoor dat alles goed vastgelegd is om verwarring te voorkomen. Vergeet niet: te laat betalen kan leiden tot juridische stappen van de werknemer.

Vakantiegeld maandelijks betalen

Overweeg je het uitkeren van het vakantiegeld te spreiden door maandelijkse uitbetaling? Dit is toegestaan, zoals het duidelijk in het arbeidscontract staat vermeld. Dit kan ook prettig zijn voor werknemers, omdat ze zo door het jaar heen meer te besteden hebben. Jongeren met een bijbaan en uitzendkrachten ontvangen vaak elke maand hun vakantiegeld. 

Speciale situaties

Zieke werknemers

Ook tijdens ziekte bouwen medewerkers vakantiegeld op over het (eventueel lagere) loon dat je als werkgever doorbetaalt tijdens hun afwezigheid.

Nulurencontracten

Werknemers met een nulurencontract hebben eveneens recht op vakantiegeld, gebaseerd op de gewerkte uren.

Ontslag

Ontsla je een werknemer? Dan betaal je vakantiegeld over de periode dat deze in dienst was, uit te betalen met het laatste salaris.

Zzp’ers

Zzp’ers ontvangen geen vakantiegeld. Het is echter verstandig voor zelfstandigen om een eigen vakantiepotje aan te leggen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als ondernemer is het essentieel om vakantiegeld zorgvuldig te beheren en op tijd uit te betalen. Plan vooruit om financiële verrassingen te voorkomen en zorg voor duidelijke afspraken in arbeidscontracten. Door een goede voorbereiding zorg je voor tevreden werknemers en voorkom je juridische complicaties. Ervaar je financiële druk door de uitbetaling van vakantiegeld? Overweeg dan factoring om je cashflow gezond te houden.

Ben je liquide genoeg om vakantiegeld uit te betalen in mei? Je kunt factoring inzetten om je B2B factuur binnen 24 uur uitbetaald te krijgen

Logo Voldaan

Voldaan, partner van De Zaak

Voldaan is een bankonafhankelijke factormaatschappij. De werkwijze van Voldaan maakt factoring snel & eenvoudig. Met de app verkoop je gemakkelijk jouw factur(en) én binnen 24 uur staat het geld bij jou op de rekening. De factuur nemen wij 100% over en regelen het debiteurenbeheer, zo eenvoudig kan het zijn! Wij werken met een vast tarief voor de overname van jouw factuur, daarmee is de factuur verzekerd en ben jij niet meer aansprakelijk na de verkoop.

Bekijk alle artikelen van Voldaan>

Lees ook…
i.s.m.
Hoe zorg je ervoor dat jij als zzp’er of mkb’er niet in de liquiditeitsproblemen komt omdat de uitstaande facturen te laat, of in het ergste geval niet…
i.s.m.
Als ondernemer wil je vooral doen waar je goed in bent: zorgen dat je dienst of product top is en je bedrijf kan groeien. Daarvoor is een gezonde…
i.s.m.
Hoe voorkom je als ondernemer dat je cashflow problemen krijgt omdat je klanten te laat of misschien wel nooit betalen? Een goede oplossing is factuur…
i.s.m.
Ondernemers praten steeds vaker over het verkopen van vorderingen. Dit komt doordat steeds meer ondernemers de voordelen van factoring ontdekken. In…
i.s.m.
Als ondernemer loop je risico’s. Dat hoort bij het ondernemen. Maar te laat of nog erger niet betaalde facturen kan je als kleine ondernemer of…