De meest gebruikte vorm van factoring is American Factoring. Hierbij worden facturen gekocht. Dit wordt gezien als de eenvoudigste en snelste manier van factoring gezien.

Heb jij te maken met wisselende inkomsten over het jaar? Dan wordt factoring vaak gebruikt. Zo heb jij je geld van openstaande b2b facturen binnen 24 uur uitbetaald.

Inhoudsopgave

Deze vorm van factoring is met name populair bij ZZP’ers en MKB’ers. Maar wat is dan precies het verschil met het traditionele factoring? Bij de traditionele variant kan je kiezen welke uitstaande facturen je aan een factoringmaatschappij verkoopt. Hierbij ben je dus niet verplicht om alle facturen van je klanten te verkopen aan de factoringmaatschappij.

De voordelen van American Factoring

De voordelen van American Factoring zijn dat je veel sneller in aanmerking komt voor American Factoring dan voor Traditional Factoring. Ook is American Factoring veel sneller. Daarnaast is er bij deze variant geen sprake van langdurige contracten en kan je dus factoring van een bepaalde klant zonder moeite eenvoudig stoppen. Bij American Factoring is het ook een voordeel dat je het volledige factuurbedrag overgemaakt krijgt. Uiteraard op de factorkosten na. Het laatste grote voordeel van American Factoring is dat hierbij geen minimumomzet nodig is.

Het nadeel van American Factoring

Een nadeel van American Factoring is dat de klanten worden gescreend en de factormaatschappij dus ook het recht heeft om klanten eventueel te weigeren. Kortom, American Factoring biedt veel voordelen. Met name voor de wat kleinere bedrijfjes en is daarom niet voor niets populair bij ZZP’ers en MKB’ers. Overweeg je factoring? Dan zit je met American Factoring waarschijnlijk goed, zeker als je eigenaar bent van een klein bedrijf.

Last van lange betaaltermijnen tijdens de vakantieperiode? Dan kan factuurovername oplossing bieden. Je ontvangt na indienen van je B2B factuur binnen 24 uur je geld. Dus geen frustratie meer van wanbetalers!

Lees ook…
i.s.m.
Als ondernemer loop je risico’s. Dat hoort bij het ondernemen. Maar te laat of nog erger niet betaalde facturen kan je als kleine ondernemer of…
“Ik ben het niet eens met een factuur. Moet ik hem dan toch betalen?” Onze adviseurs krijgen deze vraag vaak voorgelegd. Dit is hun…
i.s.m.
Hoe zorg je ervoor dat jij als zzp’er of mkb’er niet in de liquiditeitsproblemen komt omdat de uitstaande facturen te laat, of in het ergste geval niet…
i.s.m.
Hoe voorkom je als ondernemer dat je cashflow problemen krijgt omdat je klanten te laat of misschien wel nooit betalen? Een goede oplossing is factuur…