Kunt u, of wilt u, niet bij de bank terecht voor een krediet? Overweeg dan om uw bedrijf te financieren met een microfinanciering via een andere instantie, zoals Qredits. U kunt daar tot € 250.000,- lenen voor uw zakelijke plannen.

Inhoudsopgave

Als ondernemer is het handig als je kunt investeren op momenten dat het nodig is. Zakelijk krediet kan je hier een handje bij helpen. Maar wat zijn jouw opties? Ontdek direct jouw mogelijkheden

Wat is microfinanciering?

Een microkrediet is een relatief klein krediet dat voor starters makkelijker te verkrijgen is dan een ‘traditioneel’ krediet. Waar een bank kleine leningen in veel gevallen niet rendabel vindt en het risico van een starter automatisch als te hoog classificeert, richten aanbieders van microfinanciering zich juist specifiek op die minder grote kredieten. Hiermee kunnen ook in Nederland kleine ondernemers makkelijker een bedrijf beginnen of uitbouwen.

Microfinanciering via Qredits 
Op dit moment is Qredits de enige aanbieder van microfinanciering in Nederland. Je kunt bij Qredits een microkrediet krijgen tot € 50.000,- of een MKB-krediet tot € 250.000,-. Hieronder de voorwaarden.

Microkrediet:

 • Kredietbedrag tot € 50.000
 • Rente vanaf 9,75%
 • Extra aflossen mogelijk
 • Inclusief gratis e-learning
 • Optioneel: 1 jaar coaching (€ 200)

MKB-krediet:

 • Krediet van € 50.000 tot € 250.000
 • Rente vanaf 7,75%
 • Af- of doorverwijzing van bank nodig
 • Extra aflossen mogelijk
 • Hypothecaire zekerheid mogelijk
 • Mogelijkheid voor BMKB borgstelling
 • Inclusief gratis e-learning
 • Optioneel: 1 jaar coaching (€ 400)

Het grote verschil met financiering via banken is de extra coaching die u aangeboden krijgt.

Hoe werkt Qredits?

Qredits is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de grote banken (ABN AMRO, Fortis, ING en Rabobank). Deze organisatie verstrekt als onafhankelijke financier kleinere leningen aan starters of bestaande ondernemers met een goed ondernemingsplan en voldoende ondernemersvaardigheden. De exacte looptijd is afhankelijk van de hoogte van de financiering en de aard van de investering. De lening moet in ieder geval na maximaal 10 jaar afgelost zijn.

Mooi voorbeeld

Laura de Nooijer, eigenaar van Lovechock en biologische chocoladefabrikant, leende bij Qredits € 23.000,-, omdat ze niet bij de bank terecht kon. De bank vond dat ze te weinig eigen geld had en dat er te weinig winst gemaakt zou worden. Van het geld dat ze leende kocht ze chocolademachines, een grote hoeveelheid grondstoffen en liet een mooie verpakking ontwerpen en drukken. Haar eerste jaar draaide ze € 40.000 omzet. Een paar jaar later liep dat op naar € 1,6 miljoen.

Meer manieren om aan geld te komen

Naast een krediet via microfinanciering zijn er voor starters en bestaande bedrijven meer manieren om aan geld te komen. Denk bijvoorbeeld ook aan crowdfunding of factoring.

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Nieuwsgierig geworden wat jouw kredietopties zijn en tegen welke voorwaarden? Ontdek direct je opties.

Lees ook…
Als je als kleine ondernemer een lening nodig hebt om je zaak verder te helpen, kun je bij een bank aankloppen. Vaak is dat een moeilijke weg. Op zo’n…
Als je voor je bedrijf financiering nodig hebt, dan zou je kunnen aankloppen bij familie of vrienden. Dat scheelt je een heel proces bij een bank of…
Financiering is van vitaal belang voor iedere ondernemer. Of je nu financiering zoekt voor je start up, of geld nodig hebt om je bedrijf te laten…