Gijs Veenhuijsen Untitled design6.jpg
6 nov 2017

Het H-woord en de compromiscultuur

Nederland is een prachtig land. In alles zie je het echte leven terug. Er moet een onplezierig hapje naar binnen. Dat gerecht lepelen we in ultrakleine porties bij de potentieel boosaardige zuigeling naar binnen. Zodra de gewenning intreedt, vergroten we de hapjes en reiken we ze steeds sneller aan. De zuigeling is zich nog slechts vaag bewust van zijn positie. Nu wordt het spannend... en na een laatste hap en, wellicht, een ferme boer... blijkt het bordje, waar zojuist nog de beperking van de hypotheekrenteaftrek op lag te dampen, keurig leeg.
Columns Untitled design (75).jpg
4 sep 2017

Wisselende inkomens

Ondernemers hebben vaak een volslagen onvoorspelbaar inkomen. Dat betekent dat een jaar waarin haast geen belasting verschuldigd is, gevolgd kan worden door een jaar waarin jij, als ondernemer, de hele Rijksbegroting in je eentje opvult.
Columns shutterstock_617885018.jpg
18 apr 2017

De noodkreet van de zzp’er

Ondernemend Nederland heeft het mooi voor elkaar. Een groot deel van het werk dat ooit door medewerkers gebeurde, wordt nu door “flexwerkers” gedaan. In de afgelopen 20 jaar werd een substantieel deel van de medewerkers, zzp’er. Er zijn verschillende soorten zzp’ers. Zo heb je de “ondernemer-zzp’er”. Voor dit verhaal is die niet interessant. Dit verhaal gaat over de “werknemer-zzp’er”.
Gijs Veenhuijsen shutterstock_535966783.jpg
28 feb 2017

Schuiven met belastingen

Met een beetje goede wil, kun je vagelijk al iets merken van de verkiezingen. De lijsttrekkers houden zich ook dit jaar weer keurig in, dus je moet er echt even op letten. Persoonlijk gaat mijn politieke aandacht altijd uit naar belastingen. De partijen die al wat langer meedraaien hebben daar een gefundeerde kijk op. Afgelopen week liet GroenLinks van zich horen. Zij willen een “tax-shift”. Weg van belasting op arbeid richting belasting op verbruik.
Gijs Veenhuijsen shutterstock_538664059.jpg
19 dec 2016

De tevreden ondernemer

Ai, het was weer zover. Bonje in de tent. Een woonwinkel met meerdere filialen, gerund door maar liefst 3 zussen werd een slangenkuil. Bekend verhaal. Volgende generatie komt er aan. Hoeveel gezinnen kunnen er leven van de opbrengst en welke zoon / neef / nicht is feitelijk volkomen (on)geschikt om in te stappen.
Gijs Veenhuijsen shutterstock_237930475 (1).jpg
27 okt 2016

Pensioen in de BV... Hmm, was daar wat mee?

Met ware meesterhand plaatste het kabinet ook dit jaar weer de fiscale plannen voor 2017 “in de markt”. De media, de buurvrouw, je Twitteraccount…. Allen wisten met bravoure te melden dat er weer niets veranderde in je koopkracht, ongeveer.
Gijs Veenhuijsen family argument.jpg
7 jul 2016

Dankbaarheid als valkuil

Het is 1998. Je koopt de onderneming van je ouders. Je betaalt de koopsom niet direct. Er wordt een geldleningsovereenkomst opgemaakt, inclusief 6 procent rente. Jullie werkten al enige tijd samen in een groothandel in schoonmaakproducten. De zaken draaiden uitstekend en je ouders bouwden er een mooi pensioen mee op. Zij woonden dicht bij het bedrijf en jouw gezin ook.
Gijs Veenhuijsen de-zaak-spaarpot-sparen-spaarvarken-financien-geld-euro.jpg
20 apr 2016

Panama Papers én compliance

Als we iets kunnen leren van de Panama Papers-kwestie dan is het wel dat de tijdgeest in hoog tempo verandert. En als de ‘Homo Officium’ iets zou kunnen weten van zichzelf dan is het wel dat ‘veranderen’ niet zijn best ontwikkelde competentie is. Compliance-officers hier te lande lijken zich van deze menselijke trek slecht bewust.
Gijs Veenhuijsen de zaak Betalingstermijnen wettelijk vastgesteld .jpg
12 apr 2016

Impopulair standpunt?

Je onderneming loopt lekker. Je houdt geld over. Je klant wil uitbreiden en heeft geld nodig. De bank doet weer moeilijk en jij leent €150.000 uit. Je helpt zo je klant, zijn afnames worden groter, je versterkt de keten waarin je actief bent én je krijgt een mooie rente. Maar...
Adviseur van Flynth. Werkzaam in de algemene belastingadviespraktijk. Daarnaast actief in het begeleiden van bedrijfsoverdrachten binnen - en buiten familieverband en het begeleiden van (familie)bedrijven in "zwaar weer".

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming