Excel-sheets hebben vaak veel kolommen. Bij het printen van een overzicht zijn die niet altijd nuttig. Verberg de kolommen met deze Excel-tip van Easy Learning en hou het overzicht compact.

Werkwijze verbergen kolommen in Excel

  • Open het Excel-sheet
  • Selecteer de kolom of kolommen die moeten worden verborgen
  • Klik op de rechtermuisknop op de kolomkop: de balk boven de cellen waarin de kolomletters staan aangegeven
  • Kies voor >> Verbergen
  • De geselecteerde kolommen zijn verborgen (in het voorbeeld kolommen J K en L
  • U ziet nu ook dat de letters boven de kolommen, niet meer doorlopen

Print nu het sheet en u heeft een net overzicht zonder extra ballast.

Waarom niet verwijderen?
Het verwijderen van kolommen is gevaarlijk. Zeker als u zelf niet de maker van het Excel-sheet bent. Door kolommen te verwijderen kunnen formules, die gebruik maken van deze kolommen, corrupt raken.

Terughalen verborgen kolommen
U kunt verborgen kolommen in Excel eenvoudig terughalen.

  • Klik in de linker bovenhoek van het sheet: links van de A en boven het cijfer 1 op het driehoekje
  • U kunt ook de functietoetsen CTRL+A gebruiken
  • Klik vervolgens ergens op een kolomkop op de rechter muisknop
  • Kies voor >> Zichtbaar maken

De kolommen zijn weer zichtbaar.

TIP: aangepaste weergave
Wanneer u elke keer dezelfde kolommen verbergt en weer tevoorschijn haalt, kunt u de weergave met de verborgen kolommen opslaan met de optie aangepaste weergaven. Deze optie wordt vaak gebruikt als een bepaald overzicht aan een manager wordt verstrekt. U kunt dan heel snel wisselen tussen alle kolommen zichtbaar en de weergave met bepaalde verborgen kolommen.
 

Deze tip is van toepassing op:
•    Microsoft Excel 2007-2010

Over de auteur
Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
STARTEN MET CRYPTO’S?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
De oorlog in Oekraïne is 1800 km van ons vandaan, maar voelt toch dichtbij. Elke dag schrikken we weer van de heftige beelden van steden die volledig…
Een goede planning is doorgaans het halve werk. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Lees snel verder voor onze handige tips en ga er meteen mee aan de…