De Zaak ondernemer
"Twintig stampende kramen in vijf jaar." Dat is dé droom van Hans Smit van Raviolini, ontdekte hij tijdens het gesprek met ondernemer Klaas Keizer dat hij voerde voor magazine De Zaak (juni, 2015). Maar wat is de droomdoelstelling van Klaas Keizer eigenlijk?

Klaas: “Ik ben nu bezig met het opzetten van twee nieuwe bedrijven. Een consultancy-bedrijf waarmee ik ondernemers leer coachen via de LEAN-methode (waarbij je uitgaat van de kracht van zelfsturing) en een afbouwbedrijf. Mijn droomdoelstelling, mijn missie, is het helpen van ondernemers. Meer concreet heb ik een omzetdoelstelling opgesteld en een indeling van mijn ideale week gemaakt. Daaromheen organiseer ik mijn werk. Ik ben nu 2,5 maand bezig en het leuke is dat ik mijn omzetdoel al bijna bereikt heb.”

Hans: “Hoe ziet jouw week eruit? Bestaat die uit 40 uur, 50 uur, 60 uur?”
Klaas: “Daar zitten geen uren in. Sowieso wil ik graag elke dag minstens één ondernemer coachen. Daarnaast zorg ik dat ik een dag in de week vrijhoud om te reflecteren en afstand te nemen van mijn bedrijf. Ik vind het heel belangrijk om vrijheid te hebben. Spreek het liefst af in leuke restaurants. Waarom zou ik op een suf kantoor op een industrieterrein gaan zitten, als ik ook op een leuke locatie kan zijn? En ik vind het heel fijn om te sporten overdag, dus heb elke dag mijn sporttas in de auto en ga lekker bewegen wanneer het mij uitkomt.”

Hoe gaat het met je omzet- en droomdoelstelling?
“Het lijkt erop dat ik mijn omzetdoelstelling komende maand al ga halen en de rest van het jaar dus alleen nog maar de dingen hoef te doen waar ik van gedroomd heb. Maar ik merk dat dat me te weinig uitdaging geeft. Ik heb een groter doel nodig, een puntje op de horizon om naartoe te leven. Ik geniet nog even van de vrijheid en de rust die ik heb en van de spanning van de vraag: Waar zal ik naartoe gaan? Maar nog vóór de zomervakantie ga ik dat grotere doel bepalen.”

De rest van het gesprek tussen Hans Smit en Klaas Keizer lezen? Je vindt het terug in nummer 3 van het magazine!

 

 

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement