Het drinken van koffie is iets wat niet kan ontbreken op de werkvloer.

Altijd genieten van goede koffie? Wij helpen je aan de lekkerste koffie voor de beste prijs 

De aanwezigheid van goede koffie kan de productiviteit van werknemers of de tevredenheid van klanten ten goede komen. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte aanbieder. Zodat je altijd kan genieten van topkwaliteit koffie.

Maar, hoe vind je gemakkelijk een geschikte koffiemachine? Via Mijn Zaak kan je gratis en vrijblijvend 4 offertes opvragen. Binnen 1 werkdag ontvang je 4 offertes. Deze kan je gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je met het juiste aanbieder in zee gaat.

De 10 meeste gestelde vragen over koffiemachines

(klik & lees direct het antwoord)

Nederland is een echt koffieland. Vaak drinken Nederlanders meerdere kopjes per dag. Wie kan rekenen, zal al snel opmerken dat de meeste op het werk wordt gedronken. We brengen namelijk het grootste deel van de dag op de werkvloer door. Veel werknemers zullen het daarom waarderen als er een lekker kopje koffie op kantoor te krijgen is.

Voor het mkb zijn er twee belangrijke afwegingen als het gaat om de keuze voor een koffiemachine.

Goedkoop
Nederlanders blijven Nederlanders en dus is een goedkope optie vaak in trek. In het geval van koffiemachines zijn de apparaten die werken met instantkoffie het goedkoopst. Een ander groot voordeel is de snelheid waarmee dit apparaat werkt. Zo kunt u al in enkele seconden genieten van een lekker kopje. Een grote nadeel is echter de smaak. Echte koffieliefhebbers zullen zich moeilijk tevreden stellen met dit apparaat. Hoewel de koffie cafeïne bevat neemt de smaak veel van de beleving weg. Een goedkoop apparaat gaat dus ten koste van de smaak.

Lekker
Kwalitatief goede koffie hoeven we waarschijnlijk niet verder toe te lichten. Lekkere koffie is om allerlei redenen een voordeel. Er wordt vaak getwijfeld over de prijs van koffie. Dit is meestal onterecht. Zeker voor wat kleinere ondernemingen zijn de kosten beperkt.

Twijfelt u over welke koffiemachine het beste bij u past? Bij het aanvragen van een offerte kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Vervolgens zullen wij advies uitbrengen over welk apparaat goed bij u past: een bonenmachine, filterkoffie of wellicht een middenweg.

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte koffiemachine voor uw zaak heeft u veel keuze. Het is dus belangrijk om puntsgewijs na te gaan welke koffiemachine geschikt is voor uw zaak. Hieronder vindt u enkele aandachtspunten die u kunnen ondersteunen bij de keuze.

  • De kosten per kopje kunnen onderling sterk van elkaar verschillen. Wordt er veel koffie gedronken op de zaak? Dan is het verstandig om een koffiemachine aan te schaffen waarvan de kosten per kopje laag liggen.
  • Houd rekening met de capaciteit. Hoeveel koffiemachines zijn er nodig om alle werknemers van een dagelijks kopje leut te laten genieten?
  • In welke omgeving komt uw koffiemachine te staan? Verschillende omgevingen kunnen vragen om een verschillende koffieapparaten. Zo vragen sommige openbare ruimtes om een koffiezetapparaat met een muntjessysteem, in tegenstelling tot machines op kantoor.
  • De mate van onderhoud.
  • De keuze aan dranken. Sommige machines bieden meer keuze aan dranken dan andere. Heeft u genoeg aan simpele koffie of wilt u ook genieten van thee, warme chocomelk en cappuccino?

Met name de capaciteit en de keuze aan dranken zijn bepalend voor een goede keuze. Hieronder staan deze punten verder toegelicht.

De capaciteit
Even wachten op uw kopje koffie? Dit wordt in eerste instantie niet gezien als probleem. Echter, wanneer de machine eenmaal op kantoor staat blijkt de langzaam werkende machine toch een bron van ergernis. Om dit te voorkomen is het belangrijk om van tevoren na te denken over de vereiste capaciteit van uw bonenmachine. Vaak zijn machines met tenminste twee kopjes koffie per minuut snel genoeg. Wanneer u weet dat veel mensen gebruik maken van het apparaat is het aan te raden om een sneller apparaat aan te schaffen.

Een brede keuze
Smaken verschillen. Zo ook met koffie. Misschien kunt u de dag makkelijk doorkomen met zwarte koffie, maar heeft de rest toch liever af en toe chocolademelk of een cappuccino. Een koffiemachine met meerdere mogelijkheden is dus het overwegen waard.

Praktische zaken
Hieronder hebben we nog enkele praktische zaken op een rij gezet. Hier kunt u rekening mee houden wanneer u denkt over de aanschaf van een koffiemachine.

  • Handmatig of volautomatisch.
  • Formaat van het apparaat.
  • Snelheid van het apparaat.
  • Gebruik van melkpoeder of verse melk. 

Deze laatste optie vergt nog wat uitleg. Wanneer u een machine aanschaft die meerdere opties heeft voor bijvoorbeeld cappuccino, dan komt u voor een extra keuze te staan. Gaat u werken met melkpoeder of verse melk? Verse melk biedt meer qua smaak. Echter, het apparaat moet dagelijks worden doorgespoeld en schoongemaakt. Sommige apparaten doen dit automatisch voor u. Kiest u voor gemak? Dan is een melkpoeder reservoir een slimme optie.

In de horeca wilt u natuurlijk lekkere koffie serveren. Vaak zien we dat er daarom wordt gekozen voor een espressoapparaat. Dit professionele apparaat biedt hoogwaardige kwaliteit en veel opties. Zo kan een espressoapparaat melk verwarmen en opkloppen. Op deze manier zijn cappuccino’s en latte’s geen enkel probleem. Ook de temperatuur van het water wordt goed geregeld. Zo wordt de koffie gezet met water van 90 graden Celsius. Hierdoor haalt u het maximale uit de smaak van uw koffie. 

Wanneer gasten betalen voor hun koffie hoort deze van goede kwaliteit te zijn. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat bonenkoffie hier de betere optie is. Daarnaast kunt u het zichzelf gemakkelijker maken door een machine aan te schaffen die over verschillende opties beschikt. 

We krijgen vaak de vraag wat de levensduur van koffiemachines is. De levensduur hangt af van factoren zoals gebruiksfrequentie en onderhoud. Om de levensduur te verlengen, is regelmatig onderhoud aan te raden. Gemiddeld gaan koffiemachines zo’n 7 jaar mee. 

Vroeger was koffiezetten onprettig werk: de filterkoffie liep vaak in de vorm van een zwarte drab langs uw apparaat. Wanneer dit niet het geval was, bleef u toch zitten met die kleffe koffiefilter. Herinnert u het zich nog?

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die hier heimwee naar hebben. Gelukkig is dit gedoe tegenwoordig onnodig. Met een bonenmachine bent u namelijk niet zelf verantwoordelijk voor de reiniging. De koffiemachine is inmiddels opgegroeid en houdt nu gewoon zichzelf schoon! U hoeft de machine niet meer dagelijks schoon te maken. Een bonenmachine is dus onderhoudsvriendelijk. Eens in de tijd is er wellicht wat onderhoud nodig. Wanneer dit het geval is komt onze monteur terug voor een check. Zo geniet u van de beste koffie, zonder gedoe. 

Koffiemachines hebben zo nu en dan onderhoud nodig. Omdat wij begrijpen dat dit niet uw prioriteit is, kunt u bij ons kiezen voor extra service. Zo kunt u kiezen voor services die extra onderhoud, reiniging en extra vullingen bieden. Zo geniet u van de beste koffie, zonder extra moeite! Het hoeft niet maar kan wel, aan u de keuze!

Eerder hebben we al kort besproken hoe bonenkoffie en gemalen koffie van elkaar verschillen. Hieronder zullen we dit nog verder uiteenzetten. 

Wat voor sommige een groot voordeel aan bonenkoffie kan zijn is de langere houdbaarheid van deze koffie. Dit komt omdat gemalen bonen de oliën verliezen. Hierdoor gaat de verse smaak verloren. Dit verlies van smaak kan al na een week optreden! Bonen zijn daarentegen langer te bewaren. Deze gaan zeker anderhalve maand mee. 

Als we kijken naar de smaak zien we dat koffiebonen over het algemeen een sterkere smaak bevatten. Dit heeft twee redenen. Allereerst is instantkoffie een mengsel van verschillende soorten bonen. Dit leidt tot een wat mildere smaak. Daarnaast zijn echte bonen verser. Zij worden niet gemalen en behouden dus de smaak. Deze twee zaken samen zorgen ervoor dat bonenkoffie sterker van smaak zijn. Dit zien we ook terug in de prijs. Voor een zak bonen betaalt u meer dan voor een zak filterkoffie. 

Wat veel mensen zien als voordeel van filterkoffie is dat het zorgt voor een heerlijke geur in huis. Doordat het zetten van een kopje koffie wat langer duurt, heeft het aroma kans om te verspreiden. 

Koffie wordt, zoals veel mensen weten, gemaakt van koffiebonen. Echter, deze naam is niet geheel juist. Officieel is de ‘koffieboon’ onderdeel van een steenvrucht, geleverd door de koffieplant. Doordat er enkel een dun laagje vruchtvlees aan deze vrucht zit blijft er veel pit over. Deze pit wordt de koffieboon genoemd. Om tot het heerlijke warme drankje te komen dienen deze bonen eerst te worden ontveld en gemalen. Daarna worden zij gedroogd en geroosterd. 

In de supermarkt is er vaak keuze uit verschillende koffiesoorten. Zo kent u wellicht de namen ‘arabica’ en ‘robusta’. Deze koffiesoorten komen veel voor en worden meestal gemengd. Vaak zien we dat goudmerkkoffie vrijwel enkel bestaat uit arabicabonen. Zilvermerkkoffie iets minder: 80 procent arabicabonen. Roodmerk doet het met slechts 70% arabicabonen. De rest wordt steeds aangevuld met robustabonen. Het mengen van deze twee bonen bepaalt de smaak. Arabicabonen zijn namelijk wat minder van smaak. Daarnaast bevatten zij minder cafeïne. Robustabonen zijn dus sterker in smaak en bevatten meer cafeïne.

Instantkoffie, ook wel oploskoffie genoemd, maakt het drinken van koffie een stuk makkelijker. Men doet het poeder in een beker en schenkt er heet water bij, klaar is Kees! Hoewel de gemakkelijkheid inderdaad een groot voordeel is, doet het gemak af aan de smaak. Met oploskoffie kunnen zowel hete als koude dranken worden gemaakt. Zo kan instantkoffie in combinatie met koud water doorgaan als frappé. 

De smaak van instantkoffie is minder rijk dan die van verse koffie. Toch is instantkoffie in bepaalde omstandigheden een uitkomst. Zo is het kopje koffie sneller gezet. Op een plek waarbij er dus veel mensen tegelijkertijd en snel koffie willen, kan instantkoffie een goede optie zijn. Zo kan iedereen genieten van een oppepper!

Koffie drinken komt ten goede aan de productiviteit en sfeer op kantoor. Niet voor niets is er in elke werkomgeving wel een koffiemachine te vinden. Wanneer u op zoek bent naar een koffiemachine voor op werk, heeft u verschillende keuzes. Zo zijn er koffiemachines die werken op bonen, fresh brew, instant-koffie en filterkoffie. U kunt gemakkelijk een keuze maken door de verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Via deze website maken wij op basis van uw profiel een selectie met de beste opties. Zo bespaart u tijd en geld.

Online koffiemachines vergelijken loont

Door verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken, bespaar je flink op tijd en kosten. Het zelf op zoek gaan naar informatie over verschillende aanbieders kost heel wat tijd. Daarnaast is het na een lange zoektocht vaak nog niet overzichtelijk. Daarom maken wij een selectie voor je met geschikte bedrijven die de gewenste dienst aanbieden. Wel zo makkelijk!

Lees ook:

Lees ook…
i.s.m.
Steeds meer ondernemers, managers en bedrijven houden zich bezig met diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Maar wat is diversiteit en…
In het eerste jaar van de coronapandemie werd het al snel een onderwerp van discussie: hoe ga je als werkgever met vakantiedagen om? Medewerkers…
Veel mkb’ers bepalen de salarissen op basis van individuele onderhandelingen. Naarmate je bedrijf groeit, kan dit leiden tot beloningsverschillen. Het…
Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden precies en hoe bepaal je ze? Een overzicht van de secundaire arbeidsvoorwaarden die je kunt bieden aan je…
In vacatures wordt altijd – áls het genoemd wordt – het brutoloon vermeld. Hoewel dat zeker een goede indicatie is van hoe hoog iemand op de…
i.s.m.
Heb je personeel nodig, maar wil je geen werknemers in dienst? Dan is payrolling de oplossing. Jij houdt zeggenschap over het personeel, maar het…