In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid, is de overstap naar energie-efficiënte oplossingen cruciaal, ook op zakelijk gebied. LED-verlichting biedt niet alleen een milieuvriendelijk alternatief, maar ook aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbesparing en productiviteit. We spraken met Thomas Leenders van Signify over de voordelen van LED-verlichting voor ondernemers.

Ontdek jouw ideale koffiemachine: Start de keuzehulp en vind de perfecte match voor dagelijkse koffiemomenten op kantoor binnen enkele minuten.

Inhoudsopgave

Leenders steekt meteen van wal: “LED-verlichting is een slimme zakelijke keuze. Het biedt niet alleen een duurzaam alternatief, maar ook financiële voordelen op de lange termijn.” Hij legt uit dat ondernemers kunnen profiteren van aanzienlijke energiebesparingen en een langere levensduur van de verlichting door over te stappen op LED. “Dat resulteert in lagere operationele kosten en verhoogde efficiëntie voor bedrijven”, legt Leenders uit.

Verbeterde werkomgeving en productiviteit

Een andere belangrijke factor bij de keuze voor LED-verlichting is de verbeterde werkomgeving en productiviteit die het met zich meebrengt. Leenders: “LED-verlichting zorgt voor hoogwaardige en consistente lichtkwaliteit, waardoor medewerkers zich comfortabeler voelen en beter kunnen presteren. Studies tonen aan dat goed verlichte werkplekken de concentratie, alertheid en creativiteit bevorderen, wat resulteert in een productievere werkomgeving.”

“LED-verlichting is een slimme zakelijke keuze. Het biedt niet alleen een duurzaam alternatief, maar ook financiële voordelen op de lange termijn.”

Op maat gemaakte oplossingen voor elk bedrijf

Signify begrijpt dat elk bedrijf unieke verlichtingsbehoeften heeft. Leenders benadrukt: “We bieden Philips LED-verlichtingsoplossingen die aansluiten bij de specifieke eisen van verschillende industrieën en bedrijven.” Of het nu gaat om kantoren, winkels, magazijnen of productiefaciliteiten, er zijn oplossingen beschikbaar die zorgen voor maximale energie-efficiëntie en visueel comfort. Leenders voegt eraan toe: “We begrijpen dat elke zakelijke omgeving anders is. We bieden oplossingen die perfect aansluiten bij de behoeften en doelen van onze klanten.”

Een duurzame keuze

Als het gaat om duurzaam ondernemen, speelt LED-verlichting een essentiële rol. Leenders legt uit: “Door over te stappen op LED-verlichting verminderen bedrijven hun ecologische voetafdruk aanzienlijk. LED’s hebben een veel lagere CO2-uitstoot en bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik.” Dit draagt bij aan een groen imago en voldoet aan de steeds strengere milieueisen die van bedrijven worden verwacht.

thomas
Thomas Leenders - Signify

Advies en Ondersteuning

Signify onderscheidt zich niet alleen door hoogwaardige Philips LED-verlichtingsoplossingen, maar ook door uitgebreid advies en ondersteuning aan ondernemers. Leenders benadrukt: “Onze experts staan klaar om bedrijven te begeleiden bij het selecteren en implementeren van de juiste LED-oplossingen. We bieden gedetailleerde analyses, lichtontwerp en integratie van slimme verlichtingssystemen.”

‘Door over te stappen op LED-verlichting verminderen bedrijven hun ecologische voetafdruk aanzienlijk. LED’s hebben een veel lagere CO2-uitstoot.’

PL- en TL-verlichting niet meer toegestaan

Leenders wijst tot slot op het belang van de juridische verplichtingen met betrekking tot verlichting. Hij legt uit: “De recente verboden op PL-verlichting en TL-verlichting, evenals de Europese energielabelwetgeving voor bedrijfsgebouwen, benadrukken de noodzaak voor ondernemers om actie te ondernemen. Het is niet alleen een kwestie van duurzaamheid en kostenbesparing, maar ook van wettelijke naleving.” Hij adviseert ondernemers om hun verlichtingssystemen te evalueren en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende normen en voorschriften. “Door tijdig te voldoen aan de juridische verplichtingen, voorkom je boetes en juridische complicaties en creëer je een veilige en duurzame werkomgeving voor je medewerkers”, voegt Leenders toe. Het is dus van groot belang om de verandering naar LED-verlichting serieus te nemen en tijdig te handelen.

Een goed begin van de dag: Vind de juiste koffiemachine voor jouw bedrijf. Check de keuzehulp.

Nanda den Hartog

Nanda den Hartog

Als redactiecoördinator bij De Zaak zorg ik ervoor dat er dagelijks interessante artikelen voor ondernemers op onze website staan en ben ik de drijvende kracht achter het weekoverzicht. Dat ik zelf ondernemer ben geweest komt daarbij goed van pas. Door deze ervaring en mijn redactionele skills begrijp ik op welke informatie en tips ondernemers écht zitten te wachten.
Lees ook…
Koffie speelt een sleutelrol in elke onderneming. Maar hoe vind je als ondernemer de koffiemachine die past bij jouw zaak? In dit artikel delen we tips…
Sinds 1 juli 2023 mag je klanten geen gratis wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen van plastic meer meegeven. Denk aan koffie-to-go-bekers en bezorg-…
Koffie is de motor van werkend Nederland, maar dan wel goede koffie. Het belang van goede koffie wordt door veel mensen nog onderschat. Terwijl ieder…
Het drinken van koffie is iets wat niet kan ontbreken op de werkvloer. De aanwezigheid van goede koffie kan de productiviteit van werknemers of de…
Wist je dat Nederlandse ondernemers vanaf 25 augustus afscheid moeten nemen van TL-verlichting? Volgens zowel de Nederlandse als Europese wetgeving is…