Het einde van het jaar komt dichterbij, met daarmee feestdagenstress bij uw personeel en kerstpakkettenstress bij uzelf. Deze 8 do's en don'ts voorkomen dat u met het verkeerde pakket op de proppen komt bij de kerstborrel.

Kerstpakket kiezen: 8 do’s en don’ts

  1. Projecteer uw eigen cadeauwensen niet op uw personeel, maar kies een kerstpakket waarvan u zeker weet dat het door velen wordt gewaardeerd.  
  2. Zoek uw pakket met zorg uit en houd rekening met uw doelgroep.  
  3. Heeft u een klein bedrijf en kent u uw personeel goed? Stel voor elk personeelslid een ander pakket samen waarbij u aandacht geeft aan persoonlijke smaak of hobby’s.  
  4. Zijn er onder uw personeel mensen die uit overtuiging niet drinken, geen varkensvlees eten of een voedselallergie hebben? Ze zullen het zeker waarderen als u de inhoud van het kerstpakket afstemt op hun eet- en drinkpatroon.  
  5. Kerstpakketten doneren aan de Voedselbank is goed voor het imago van het bedrijf. Maar liever niet zonder overleg met uw personeel. Dus niet klakkeloos mededelen dat de kerstpakketten dit jaar weggeschonken worden, maar voorzichtig polsen of uw medewerkers hier open voor staan.  
  6. Kortingsbonnen kunnen, mits ze passen bij de ontvanger. Het personeel van een ziekenhuis in Hoofddorp was onaangenaam verrast met een kortingsbon van € 50,- voor een botox-behandeling en stuurde het pakket massaal terug naar de raad van bestuur.  
  7. Maak iets speciaals van het uitgifte moment. Laat de leverancier bijvoorbeeld een persoonlijke kerstgroet meeverpakken, geef een leuke speech en haal de bijzondere momenten van het afgelopen jaar aan, organiseer een kerstborrel of ander gezellig samenzijn. Dat geeft het pakket nog meer gewicht.  
  8. Kijk bij het uitzoeken van een pakket naar kwaliteit en niet naar kwantiteit en laat je niet misleiden door mooie foto’s of aantallen. Een streekproduct is duurder dan standaard kerstpakketfood, maar het belandt niet zo snel achter in de kast. Als iets lekker is, krijg je zeker enthousiaste reacties van het personeel terug.

Met dank aan:
KerstpakkettenXL
More Than Gifts
Sue Hoo Wonen & Cadeaux
Zinnebeeld
Louis Hartlooper Complex

Wat willen werknemers in het kerstpakket?
X-masgiftsonline hield een poll onder ontvangers van een kerstpakket met de vraag: Wat wilt u graag wel en wat absoluut niet in uw kerstpakket? De antwoorden:

Wel
Producten van Rituals of bad- of doucheset van ander merk, chocola, alcohol, cadeaubon, (geur)kaars.

Niet
Linnengoed (handdoeken, servetten), servies of pannensets, kortingsbonnen, alcohol, kaas, lever of paté, ‘vieze’ snacks.

Cijfers
Dit jaar worden er zo’n 4,85 miljoen kerstpakketten verstrekt. De gemiddelde waarde van een pakket is zo’n € 42,-. 75% van het aantal kerstpakketten is een traditioneel pakket. 25% een eigen keuze pakket.
Bron: Voorlichtingsbureau Kerstpakketten

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Lees ook…
Helemaal thuiswerken zijn de meeste mensen inmiddels spuugzat, maar af en toe een dagje thuiswerken willen we er wel inhouden. Reden genoeg dus om een…
Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld voor een trouwerij in…
Minder werkgeversrisico, meer ondernemen ? Minder personeelsadministratie ? Maximaliseer uw flexibiliteit ? Geen risico bij ziekteverzuim. Lees…