Het einde van het jaar komt dichterbij, met daarmee feestdagenstress bij uw personeel en kerstpakkettenstress bij uzelf. Deze 8 do's en don'ts voorkomen dat u met het verkeerde pakket op de proppen komt bij de kerstborrel.

Inhoudsopgave

Kerstpakket kiezen: 8 do’s en don’ts

  1. Projecteer uw eigen cadeauwensen niet op uw personeel, maar kies een kerstpakket waarvan u zeker weet dat het door velen wordt gewaardeerd.
  2. Zoek uw pakket met zorg uit en houd rekening met uw doelgroep.
  3. Heeft u een klein bedrijf en kent u uw personeel goed? Stel voor elk personeelslid een ander pakket samen waarbij u aandacht geeft aan persoonlijke smaak of hobby’s.
  4. Zijn er onder uw personeel mensen die uit overtuiging niet drinken, geen varkensvlees eten of een voedselallergie hebben? Ze zullen het zeker waarderen als u de inhoud van het kerstpakket afstemt op hun eet- en drinkpatroon.
  5. Kerstpakketten doneren aan de Voedselbank is goed voor het imago van het bedrijf. Maar liever niet zonder overleg met uw personeel. Dus niet klakkeloos mededelen dat de kerstpakketten dit jaar weggeschonken worden, maar voorzichtig polsen of uw medewerkers hier open voor staan.
  6. Kortingsbonnen kunnen, mits ze passen bij de ontvanger. Het personeel van een ziekenhuis in Hoofddorp was onaangenaam verrast met een kortingsbon van € 50,- voor een botox-behandeling en stuurde het pakket massaal terug naar de raad van bestuur.
  7. Maak iets speciaals van het uitgifte moment. Laat de leverancier bijvoorbeeld een persoonlijke kerstgroet meeverpakken, geef een leuke speech en haal de bijzondere momenten van het afgelopen jaar aan, organiseer een kerstborrel of ander gezellig samenzijn. Dat geeft het pakket nog meer gewicht.
  8. Kijk bij het uitzoeken van een pakket naar kwaliteit en niet naar kwantiteit en laat je niet misleiden door mooie foto’s of aantallen. Een streekproduct is duurder dan standaard kerstpakketfood, maar het belandt niet zo snel achter in de kast. Als iets lekker is, krijg je zeker enthousiaste reacties van het personeel terug.

Met dank aan:
KerstpakkettenXL
More Than Gifts
Sue Hoo Wonen & Cadeaux
Zinnebeeld
Louis Hartlooper Complex

Wat willen werknemers in het kerstpakket?

X-masgiftsonline hield een poll onder ontvangers van een kerstpakket met de vraag: Wat wilt u graag wel en wat absoluut niet in uw kerstpakket? De antwoorden:

Wel

Producten van Rituals of bad- of doucheset van ander merk, chocola, alcohol, cadeaubon, (geur)kaars.

Niet

Linnengoed (handdoeken, servetten), servies of pannensets, kortingsbonnen, alcohol, kaas, lever of paté, ‘vieze’ snacks.

Cijfers

Dit jaar worden er zo’n 4,85 miljoen kerstpakketten verstrekt. De gemiddelde waarde van een pakket is zo’n € 42,-. 75% van het aantal kerstpakketten is een traditioneel pakket. 25% een eigen keuze pakket.
Bron: Voorlichtingsbureau Kerstpakketten

Lees ook…
The war for talent is volop aan de gang en nog nooit wisselden zoveel werknemers – 1 op de 5 in 2022 – van werkgever. Bedrijven trekken alles uit…
Een persoonlijk ontwikkelingsplan helpt je personeel om alles uit zichzelf te halen. Je stelt er doelen mee op die helpen bij de zakelijke én…
Als ondernemer moet je je zaken ook juridisch op orde hebben. Mensen worden mondiger en wetgeving verandert voortdurend. Een aantal documenten is…
Feedback geven kan lastig zijn maar wanneer je een aantal regels volgt kun je effectieve feedback geven die waardevol is en op een constructieve manier…
6 belangrijke tips voor ondernemers over taken, werktijden en roosters voor vastende medewerkers waarmee je hen tijdens de ramadan tegemoet…
Een manier om je werknemers te motiveren en te belonen voor goede prestaties is een aantrekkelijke bonusregeling. Hoe pak je dat aan en wat voor soort…