Categorieën

U probeert uw product of dienst via de telefoon te verkopen? Dan krijgt u ongetwijfeld vaak een standaard ontwijkend antwoord van degene die u aan de lijn heeft. Doel: zo snel mogelijk een eind aan het gesprek te maken. Laat u niet uit het veld slaan, maak er juist een kans van. Vier van de meest gebruikte tegenwerpingen en hoe u er slim op inspeelt.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Tegenwerping 1. “We hebben geen budget”Uw reactie:

“Okay, maar mag ik u vragen of mijn aanbod u wel aanspreekt?” 
Als dat zo is, dan heeft u dat in ieder geval afgekaderd en zou u vervolgens kunnen vragen wat degene die u belt in het bijzonder aanspreekt. Vraag vervolgens of men – gesteld dat er wel budget zou zijn – wel zou overwegen om uw product of dienst af te nemen. 

Als dat het geval is, probeer dan een terugbelafspraak te maken, aangezien er in de toekomst kennelijk een
mutual benefit is.

Overigens kan het best zo zijn dat er wel degelijk budget beschikbaar is, maar dat zullen mensen die u belt vaak niet direct aangeven, zeker niet als u ze voor het eerst spreekt.

Tegenwerping 2. “Wij werken met een vaste leverancier”Uw reactie:

“U heeft een vaste leverancier? Prima! Een aantal van mijn relaties was – net als u – tevreden met hun bestaande leverancier. Ze waren wel bereid om onze aanpak of product eens te bekijken zodat ze konden zien of ze nog steeds de beste dienstverlening of producten afnamen. Staat u daar voor open?”

Tegenwerping 3. “Stuur me eerst maar wat meer informatie”

Uw reactie:

“Geen probleem. Dat doe ik graag. Waarover precies wilt u informatie ontvangen? Waar loopt u in uw bedrijf momenteel tegenaan? Ik bel u dan graag over een week terug als u dat goed vindt. Welke dag schikt u het beste daarvoor?”

Tip:

Spreek bij voorkeur ook een tijdstip af. Hiermee maakt u het concreet en het kan veel tijd schelen, omdat u dan niet eerst een paar keer hoeft te bellen met de vraag of iemand aanwezig of beschikbaar is.

Tegenwerping 4. “We zijn er mee bezig”

Uw reactie:

“Mooi, dat is een uitstekende gelegenheid om verschillende zaken en partijen weer eens naast elkaar te zetten. Wanneer komt het u uit om hier verder over te praten?”


Hoe werkt het in uw branche?


Uiteraard zijn er nog veel meer tegenwerpingen te bedenken. Het gaat er om dat u er altijd positief op reageert. Maak een lijstje van de tegenwerpingen waar u vaak mee te maken krijgt. Schrijf ze uit en zorg dat u voor elke situatie een passend antwoord paraat heeft om het gesprek voort te zetten.

Met dank aan Chris Schwencke van Call for Business

Lees ook:


Zo bereidt u een acquisitiegesprek voor »

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Je bent op zoek naar manieren om je omzet te verhogen. Waarin moet je investeren en wat moet je vooral laten? Wij zetten een paar slimme…
Meedoen aan Black Friday als ondernemer? Een Black Friday actie? Black Friday is een fenomeen dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten en steeds meer…
Die mooie opdracht wil je natuurlijk binnenhalen. Een vlijmscherpe offerte mag dan niet ontbreken. Dat wordt nog belangrijker wanneer er meerdere…