De feestdagen zijn altijd een goed moment om weer dichter tot elkaar te komen. Niet alleen door etentjes en gezellige gesprekken met familie en vrienden, maar ook op zakelijk gebied. Kerst lijken we nog maar net achter ons hebben gelaten, maar ondertussen streven we alweer langzaam op de Paasdagen af. Hoewel niet iedereen hier even veel mee heeft, is dit wel weer een goed moment om het personeel weer in het zonnetje te zetten. Om samen activiteiten te ondernemen of ze misschien te trakteren op een mooi paasgeschenk. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel geven we je alvast de nodige inspiratie.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

1. Paasgeschenk 

Paasgeschenk personeel geven? Dat is eigenlijk altijd een goed idee. Het is de beste manier om je personeel in het zonnetje te zetten en bijna iedereen vindt het wel leuk om iets te krijgen. Het leuke van een geschenk is dat het ook niet heel groot hoeft te zijn. Het is de gedachte die telt. De meeste personeelsleden zullen het al ontzettend leuk vinden dat je überhaupt iets geregeld hebt voor Pasen. Je kunt dan ook op heel veel verschillende manieren een lach op hun gezicht toveren. Maar wat geef je dan? 

Nou, als er iets is waar de meeste mensen aan moeten denken bij Pasen, dan is het wel lekker eten en vooral heerlijk snoepen. Chocolade is favoriet. Hoe leuk is het dan om een extra grote paasei te geven? Of een pakket vol heerlijke chocolade samen te stellen? 

Wil je ook iets anders geven? Denk dan aan een cadeaubon voor een leuke activiteit. Eigenlijk kun je werkelijk alle kanten op. Het mooie is dat elk budget mogelijk is. Je kunt het zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt. 

2. Paasontbijt organiseren 

Je kunt de Paasdagen ook aangrijpen om weer dichter tot elkaar te komen en echt een activiteit voor teambuilding te ondernemen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om heerlijk te ontbijten met elkaar? Dit zou je bijvoorbeeld op Goede Vrijdag of Witte Donderdag kunnen doen. Een leuke manier om de dag te beginnen, samen te kletsen en te genieten van allemaal lekkers. Zorg ervoor dat aan alles is gedacht tijdens het ontbijt, zodat iedereen alleen maar aan hoeft te schuiven en te genieten. 

Wil je er echt een groepsproject van maken? Vraag dan of iedereen iets lekkers kan maken en kan meenemen. Zo creëer je een fantastisch buffet en zul je ook nog eens de verschillende achtergronden en culinaire kunsten van je personeel ontdekken. 

3. Egg Hunt 

Ken je dat nog van vroeger? Veel mensen hebben als kind wel een keer naar eieren gezocht tijdens Pasen. Een leuke activiteit waarbij de hele familie werd betrokken. Nostalgisch, nietwaar? Het klinkt misschien een beetje kinderlijk, maar hoe leuk is het om dit ook op kantoor te doen? Maak het eventueel wat spannender door ook nog wat kleine cadeautjes (met naam) te verstoppen. Zo kan iedereen zijn of haar eigen geschenk op kantoor vinden en wordt er gegarandeerd heel wat afgelachen. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) kun je momenten ervaren waarop je meer geld nodig hebt dan dat je op dat moment in je bedrijf hebt. Of het…
Amsterdam, 29 juni 2023 – Settly, HR-platform dat internationale werknemers begeleidt met hun verhuizing, heeft €6 miljoen aan investeringsgeld…
Als we de afgelopen jaren iets hebben geleerd, is het wel dat de wereld van evenementen voortdurend evolueert. En dit geldt zeker ook voor het…
Beleggen in edelmetaal is al eeuwenlang een populaire manier om investeringen te beschermen tegen inflatie en politieke en economische onzekerheid….
In een tijdperk waarin digitale aanwezigheid van cruciaal belang is voor bedrijfssucces, is het gebruik van platforms zoals YouTube onontbeerlijk…
In de huidige, sterk verbonden wereld heeft cybersecurity een evolutie doorgemaakt. Wat ooit een optionele maatregel was, is nu een onmisbare…