Het mobiele bankplatform MeDirect start in de Nederlandse markt met het aanbieden van digitaal, toegankelijk vermogensbeheer. Met de Wealth SuperApp wil het de drempel om in vermogensbeheer te stappen verlagen en tevens de mogelijkheid bieden om zelfstandig te beleggen.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Met zijn intrede in Nederland richt de bank, die sinds 2006 actief is in Europa, zich op een steeds groter en jonger wordende markt voor vermogensbeheer. Een deel van de mensen die actief zijn binnen deze markt, zou niet in aanmerking kunnen komen voor vermogensbeheer. Grootbanken zijn veelal gestopt met het geven van advies en private banks bieden over het algemeen alleen service aan klanten met een belegd vermogen van minimaal een paar ton. “Met onze Wealth SuperApp gaan wij in dat gat springen”, vertelt Job Mantz, country manager van MeDirect. Het doel is om de service persoonlijker te maken dan bij de concurrentie het geval zou zijn. “De klant staat, ondanks beloftes, vaak helemaal niet centraal. Bij ons wel. Het gaat om jou: jouw geld en jouw keuzes.”

MeManaged en MeSolo

Om vermogensbeheer toegankelijker te maken, komt MeDirect met ‘MeManaged’ en richt zich hiermee op mensen die niet binnen kunnen komen bij de private banks die momenteel actief zijn in Nederland. “Bij een private bank moet je een hoop geld meebrengen en dan mag je een paar keer per jaar op de koffie komen”, vervolgt Mantz. “Wij bieden hetzelfde niveau van dienstverlening als een private bank, maar dan zonder al het gedoe en het is er voor iedereen.”

Op papier betekent het dat MeDirect vermogensbeheer aanbiedt vanaf een inleg van €100 en €2.000 per maand. Daarnaast werkt het bankplatform samen met BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten het beste van beide werelden bieden”, verklaart Mantz. “Enerzijds een actief beheerde portefeuille met behulp van een Value-at-Risk-model en anderzijds passieve producten (ETF’s, red.) om de kosten laag te houden.”

Naast vermogensbeheer kunnen klanten ervoor kiezen om zelfstandig te beleggen bij MeDirect. Met MeSolo introduceert de bank een online broker die toegang biedt tot 17 aandelenbeurzen, zowel binnen als buiten Europa, naast een ‘ruim’ aanbod van fondsen en ETF’s. Voor de aan- en verkoop van de ETF’s en beleggingsfondsen betalen klanten geen transactiekosten.

Wat is MeDirect?

MeDirect Bank (Malta) plc, in Nederland handelend onder de naam MeDirect, biedt spaar- en beleggingsproducten aan en heeft de ambitie om ‘beleggen toegankelijk te maken voor iedereen en om de digitale retail beleggersmarkt op te schudden’. Het WealthTech bedrijf biedt met de Wealth SuperApp een mobiel bankplatform dat een brede reeks online beleggingsoplossingen bevat voor individuele klanten. MeDirect heeft, naast zijn technologische hoofdvestiging in Malta, sinds 2013 een dochterbank in België onder de naam MeDirect Bank NV/SA. Sinds de start in 2006 zegt de bank al ruim €4,3 miljard spaargeld en beleggingen van meer dan 106.000 klanten toevertrouwd te hebben gekregen. MeDirect staat onder toezicht van de Europese Centrale Bank en de MFSA. Spaartegoeden zijn gedekt door de Maltese depositogarantieregeling, voor deposito’s tot €100.000 per persoon en per bank.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Nederland kampt momenteel met een groot personeelstekort. Hierdoor is het ontzettend lastig geworden om als werkgever geschikte kandidaten te vinden…
Contact onderhouden met service- en deliverymanagers, schuiven met medewerkers, nieuwe rollen definiëren of vraag en aanbod op elkaar afstemmen….
Het kiezen van de juiste verzendpartner is van cruciaal belang voor jouw bedrijf. DPD is een toonaangevend bedrijf in de verzend industrie en biedt…
De reis van een ondernemer is er een van uitdaging, avontuur, maar ook van onzekerheid. Het opzetten van een eigen onderneming kan een overweldigende…
Het zou kunnen dat je als mannelijke ingenieur de beste werkbroeken heren nodig hebt. Waarom? We leggen het in dit artikel uit, al geven graag alvast…
AMSTERDAM, 3 mei 2023 – Na een jaar aanwezigheid op de Nederlandse markt signaleert Payhawk dat finance teams nog veel efficiencywinst kunnen boeken….