Categorieën

Hoe kun je je medewerkers betrokken en gemotiveerd houden in deze tijd? Thuiswerken wordt steeds populairder, maar tegelijkertijd hebben mensen ook tijd nodig om hieraan te wennen. Als werkgever kun je stappen ondernemen om dit proces soepel te laten verlopen door je team hierbij centraal te stellen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Maar wat hebben je medewerkers nodig? Vroeger had je de vrijmibo, en zette je een pingpongtafel neer. Maar dat is nu niet meer de oplossing.

Vertrouwen geven

Onderzoek van Harvard Business Review toonde onlangs aan dat er wel degelijk iets is waarmee je je medewerkers verder kunt helpen en dat is ‘vertrouwen’ en het ‘geven van eigen verantwoordelijkheid.’ Managers kunnen het vertrouwen inzetten door een duidelijke koers uit te zetten, medewerkers de ondersteuning te geven die ze nodig hebben, en vervolgens een stap opzij te zetten. 

Vergroot de betrokkenheid van je medewerkers door ze als verantwoordelijke volwassenen te behandelen.

Automatiseer de uitgaven

Er zijn veel vormen van ondersteuning, maar een van de zaken die je als werkgever kunt regelen om je medewerkers het vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven is de mogelijkheid om zelf bepaalde uitgaven en declaraties te kunnen afhandelen. 

Door de uitgaven van je team te automatiseren, kunnen ze zelf hun declaraties regelen en hoeven ze niet te wachten op terugbetalingen.

Bij automatisering van de uitgaven snijdt het mes aan twee kanten: 

  1. Minder fouten en geen gedoe over de verantwoording van bonnetjes, én een tijdsbesparing voor de financiële afdeling. Uit berekeningen blijkt dat handmatig uitgavenbeheer bij een bedrijf met tien werknemers gemiddeld € 347,10 kost aan de handmatige verwerking van declaraties.
  2. Tevredenheid en meer werkgeluk onder je medewerkers, die van jou het vertrouwen hebben gekregen om een aantal financiële zaken zelf af te handelen. Met een eigen kaart hebben ze direct toegang tot onmiddellijke terugbetalingen en kunnen ze zelf kopen wat ze nodig hebben voor hun werk. 


Bepaalde uitgaven mogen je team niet tegenhouden in de werkzaamheden. Op deze manier geef je hen niet alleen het vertrouwen, maar ook het gemak om hun werk beter en plezieriger te maken.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Veel hoveniers die jarenlang ‘voor een baas hebben gewekt’ besluiten op een bepaald moment om voor zichzelf te…
Hoewel we de laatste jaren te maken hebben met een enorm personeelstekort betekent dit niet dat werkgevers niemand meer ontslaan. Zo dient een…
Ben je op zoek naar een nieuwe, of tweedehands auto? Dan is Hedin Automotive jouw ideale partner! Het bedrijf is dé plek waar al jouw auto dromen uit…
Bedrijven worden steeds vaker het slachtoffer van cyberaanvallen. Vaak heeft dit als doel om de ondernemer af te persen. Die moet betalen om weer…
Het opnemen van overwaarde uit je huis kan een slimme manier zijn om je financiën een boost te geven. Of je nu droomt van een grote renovatie, je huis…
Wanneer je gebruik wilt maken van een bedrijfsfinanciering die flexibel meegroeit met de financieringsbehoefte van jouw onderneming, dan is een…