Adviesbureaus laten je dingen zien die je niet eerder hebt gezien of wellicht uit het oog bent verloren. Ze helpen je team en organisatie in beweging te komen. Stilstaan zorgt er namelijk voor dat je op achterstand komt. Met ervaren onderzoekers en aanpakkers duurzame verandering creëren. In dit artikel meer over adviesbureaus binnen gemeenten en welke stappen er worden doorlopen.

Inhoudsopgave

Gemeente adviezen 

Met vragen die gericht zijn op de maatschappij onderzoek en advies instellen om doelen te bereiken. Gemeente adviezen kunnen gaan over bijvoorbeeld werkloosheid, inburgering of kansenongelijkheid. Dit zijn allemaal vragen die er echt toe doen maar binnen bijvoorbeeld gemeenten op een grote stapel terecht komen of vergeten worden. Een adviesbureau gemeenten brengt ervaring en veroorzaakt beweging. Zij kennen het openbare bestuur en denken graag met je mee. Een aantal voorbeelden van vraagstukken:

  • Hoe perk je als gemeente werkloosheid in?
  • Hoe zorgt je als gemeente voor een goede inburgering voor nieuwe burgers?
  • Hoe kan de kracht van preventie het beste benut worden?

Inzetten adviesbureaus

Adviesbureaus werken voor verschillende organisaties. Denk aan gemeenten, provincies, werkgevers en maatschappelijke organisaties. De boven- en onderstroom van deze organisaties moeten in elkaar overlopen. Wanneer de onderstroom soepel verloopt en genoeg aandacht krijgt verloopt de bovenstroom ook soepeler. Een adviesbureau helpt je naar meer maatschappelijke impact door middel van een frisse blik op de situatie. Zij laten je zien wat je moet doen en laten om te zorgen voor verandering maar ook wat het uiteindelijk zal opleveren.

Stappen:

Na de intake is het belangrijk om te starten met het plan van aanpak. In het begin wordt er een gezamenlijk doel opgesteld. Medewerkers moeten in lijn zijn met de strategie en het plan van de organisatie. Hierna wordt het gezamenlijke doel omgezet naar een oplossing. De strategie die hieruit voortkomt moet geïmplementeerd worden binnen het bedrijf. De basis moet worden bekeken en herzien met een kritische blik. Wanneer alles sterk staat is het gedrag van medewerkers belangrijk. Wanneer zij in een lijn staan met de doelen en strategie van de organisatie zal er een verandering van gedrag worden gerealiseerd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Personeel is de motor van je bedrijf. Maar hoe houdt je je werknemers tevreden? Heb je bijvoorbeeld ooit nagedacht over hoe belangrijk het is om goed…
Gorillas, de Berlijnse flitsbezorger die inmiddels niet meer weg te denken is uit het stadsbeeld, slaat de handen ineen met DOCKR. Samen gaan zij…
Met ingang van 1 januari 2022 gaat Van Duuren een strategische samenwerking aan met Jac. Goenee Douane-Expediteur….