Wil jij Pallets kopen en ben je nog op zoek naar een handelaar, of weet je niet hoe je moet beginnen bij het kopen van pallets? Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen en verkopen van een pallet. In deze blog kun je er een aantal tips over lezen.

Inhoudsopgave

Welk materiaal pallet is geschikt?

Pallets kopen: voordat je een pallet aanschaft is het slim om na te denken over het materiaal van de pallet. Kies je voor een houten pallet of toch liever voor een kunststof pallet? Je kunt het beste voor een kunststof pallet kiezen als je hygiëne, kleur, de maat en de mate waarin de pallet tegen chemicaliën kan belangrijk vindt. Hout is dan niet geschikt. Kunststof pallets zijn ook een goede optie als je je Europallets inleveren wilt en een pallet wilt die lang meegaat of voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Heb je een ander doel voor je pallet, dan kun je kiezen voor een pallet van hout. 

Welke afmeting van de pallet kies ik?

Pallets zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. De maat pallet die je kiest hangt vooral af waarvoor je hem gaat gebruiken. Bepaal welke maat pallet je nodig hebt voor het doeleinde waarvoor je hem gaat gebruiken. De vaakst voorkomende afmetingen voor pallets zijn Europallets van 1200 x 800 mm of de ISO pallets van 1200 x 100 mm. Pallets zijn ook aan te schaffen in kleinere maten, zoals 600 x 400 mm of 800 x 600 mm. Als je op zoek bent naar een specifieke maat pallet die je niet in de winkels kunt vinden, dan is paniek niet nodig. Pallets kunnen namelijk ook op maat gemaakt worden!

Hoeveel gewicht moet de pallet kunnen dragen?

Het belangrijkste criterium van een pallet is het draagvermogen. Het draagvermogen van de pallet bepaalt namelijk hoeveel gewicht een pallet aankan. Draagvermogen wordt bepaald aan de hand van verschillende situaties, namelijk palletstelling, dynamisch en statisch. Bij statisch draagvermogen gaat het om het gewicht dat een pallet moet kunnen dragen wanneer hij op een vlakke ondergrond staat. Bij dynamisch draagvermogen gaat het om het gewicht dat een pallet moet kunnen houden als er een heftruck gebruikt wordt. Dynamisch draagvermogen draait eigenlijk om korte bewegingen. Bij het draagvermogen in palletstelling gaat het om het gewicht dat de pallet moet kunnen dragen als hij lange tijd niet ondersteund wordt. Bij de bepaling van draagvermogen geldt de volgende vuistregel; de lading moet stabiel en gelijkmatig verdeeld zijn en de temperatuur moet 20 graden Celsius zijn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Veel ondernemers doen wel eens aankopen voor hun bedrijf in het buitenland. Het hebben van een zakelijke creditcard is dan handig, omdat het je…
Het organiseren van een vergadering of congres is geen eenvoudige taak. Als je echter een goede planning en solide teamleden hebt, kun je een…
Met ingang van 1 januari 2022 gaat Van Duuren een strategische samenwerking aan met Jac. Goenee Douane-Expediteur….