Categorieën

Wil jij Pallets kopen en ben je nog op zoek naar een handelaar, of weet je niet hoe je moet beginnen bij het kopen van pallets? Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen en verkopen van een pallet. In deze blog kun je er een aantal tips over lezen.

Inhoudsopgave

Welk materiaal pallet is geschikt?

Pallets kopen: voordat je een pallet aanschaft is het slim om na te denken over het materiaal van de pallet. Kies je voor een houten pallet of toch liever voor een kunststof pallet? Je kunt het beste voor een kunststof pallet kiezen als je hygiëne, kleur, de maat en de mate waarin de pallet tegen chemicaliën kan belangrijk vindt. Hout is dan niet geschikt. Kunststof pallets zijn ook een goede optie als je je Europallets inleveren wilt en een pallet wilt die lang meegaat of voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Heb je een ander doel voor je pallet, dan kun je kiezen voor een pallet van hout. 

Welke afmeting van de pallet kies ik?

Pallets zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. De maat pallet die je kiest hangt vooral af waarvoor je hem gaat gebruiken. Bepaal welke maat pallet je nodig hebt voor het doeleinde waarvoor je hem gaat gebruiken. De vaakst voorkomende afmetingen voor pallets zijn Europallets van 1200 x 800 mm of de ISO pallets van 1200 x 100 mm. Pallets zijn ook aan te schaffen in kleinere maten, zoals 600 x 400 mm of 800 x 600 mm. Als je op zoek bent naar een specifieke maat pallet die je niet in de winkels kunt vinden, dan is paniek niet nodig. Pallets kunnen namelijk ook op maat gemaakt worden!

Hoeveel gewicht moet de pallet kunnen dragen?

Het belangrijkste criterium van een pallet is het draagvermogen. Het draagvermogen van de pallet bepaalt namelijk hoeveel gewicht een pallet aankan. Draagvermogen wordt bepaald aan de hand van verschillende situaties, namelijk palletstelling, dynamisch en statisch. Bij statisch draagvermogen gaat het om het gewicht dat een pallet moet kunnen dragen wanneer hij op een vlakke ondergrond staat. Bij dynamisch draagvermogen gaat het om het gewicht dat een pallet moet kunnen houden als er een heftruck gebruikt wordt. Dynamisch draagvermogen draait eigenlijk om korte bewegingen. Bij het draagvermogen in palletstelling gaat het om het gewicht dat de pallet moet kunnen dragen als hij lange tijd niet ondersteund wordt. Bij de bepaling van draagvermogen geldt de volgende vuistregel; de lading moet stabiel en gelijkmatig verdeeld zijn en de temperatuur moet 20 graden Celsius zijn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het digitaliseren van personeelsplanning is de beste manier die het management kan doen om hun algehele efficiëntie te verbeteren….
Bovenin de zoekresultaten staan is iets wat elke ondernemer wilt. Makkelijk en snel gevonden worden door je doelgroep. Maar hoe doe je dit eigenlijk?…
Zeker in een tijd van groeiende personeelstekorten staan MKB-ers te trappelen om medewerkers. Met grote organisaties en gelikte wervingsprocedures zijn…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.