In sommige situaties kan het vinden van de juiste bedrijfsdeur best lastig zijn. Als het pand een schuin dak, een kraanbaan of een afzuiginstallatie direct achter de deuropening heeft, wordt het vaak lastig om een standaard sectionaaldeur te installeren. Wat zijn eigenlijk de opties?

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Waarom past een sectionaaldeur niet overal?

Een standaard bedrijfsdeur is vaak een sectionaaldeur, ook wel roldeur genoemd. Deze deur is uitgerust met bovenrails, die meestal horizontaal achter de deur lopen. Die rails kunnen voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld in ruimtes met een schuin dak of ruimtes waarbij er achter de deur geen ruimte is voor de plafondrails, bijvoorbeeld omdat er installaties aanwezig zijn. Gelukkig zijn er voor de meest problematische inbouwsituaties oplossingen in de markt verkrijgbaar. We noemen de meest voorkomende situaties en de oplossingen die er zijn.

Schuin dak

Veel panden hebben een schuin dak. Niet ideaal voor een standaard installatie van een sectionaaldeur, want die heeft rails die aan het dak gemonteerd worden. Eén veelgekozen oplossing is om de rails daklijnvolgend te monteren. Hierbij lopen de rails niet horizontaal naar achteren weg, maar volgen de daklijn schuin omhoog. Indien het schuine dak haaks op de deur staat, is dit uiteraard geen optie. U heeft dan de keuze om de rails aan een constructie te bevestigen óf te kiezen voor een ander type deur, bijvoorbeeld een sectionale vouwdeur of een traditionele roldeur. Let hierbij wel op de isolatiewaardes, traditionele roldeuren zijn meestal niet afdoende geïsoleerd. Een sectionale vouwdeur is dat wel.

Geen ruimte direct achter de deur

Als er installaties of andere zaken direct achter de deur aanwezig zijn, kunnen de plafondrails van een standaard sectionaaldeur in de weg komen te zitten. Als de ruimte hoog is, kunnen de rails (deels) langs de binnenkant van de gevel omhoog lopen, zodat er minder ruimte achter de deur nodig is. De deur rolt dan eerst omhoog en daarna pas naar achteren, op een hoogte waarbij de deur geen installaties blokkeert. Is het pand hiervoor te laag? Ook dan is een sectionale vouwdeur of een roldeur weer een logische keuze. Een sectionale deur, zoals de Compact vouwdeur kan ook nog eens buiten de ruimte geplaatst worden, zodat er binnen helemaal geen ruimte verloren gaat.

Weinig werkhoogte

Als u de volledige werkhoogte van uw pand nodig heeft, wilt u liever geen centimeters inleveren voor plafondrails van een standaard sectionaaldeur. In deze situaties werd er vroeger vaak gekozen voor een roldeur/rolluik of een schuifdeur. Met name de ouderwetse roldeuren hebben echter veel nadelen ten opzichte van sectionaaldeuren, ze zijn lawaaierig en niet goed isolerend. Schuifdeuren zjin dan een prima alternatief, mits er de ruimte naast de deuropening is om de deur opzij te schuiven. Tot slot is ook hier de Compact sectionale vouwdeur een optie, omdat deze nauwelijks ruimte achter de deur gebruikt.

Hoogwaardige afwerking nodig

Bedrijfsdeuren of industriedeuren staan niet altijd bekend om hun mooie afwerking. Ze zijn vooral bedoeld om grote openingen in bedrijfspanden af te sluiten en moeten vooral praktisch zijn. Toch zijn er ook situaties waarin een bedrijfsdeur wordt toegepast in een wat meer commerciële of publieke ruimte. Dan is het natuurlijk jammer als de deur de aandacht opeist met bovenrails, grove scharnieren en een elektromotor in het zicht. Bovendien zijn er waarschijnlijk wensen ten aanzien
van kleuren en materialen om de deur goed te laten passen in uw pand. Ook dan is een sectionale vouwdeur een goede optie. Deze kan mooi worden weggewerkt in een systeemplafond en heeft uitgebreide keuzemogelijkheden in kleuren en materialen.

Meer weten?

Compact sectionale vouwdeuren zijn ontworpen door Rolflex en worden uitsluitend op maat geproduceerd in hun fabriek in Nederland. Het slimme vouwsysteem en de vele afwerkingsopties zorgen ervoor dat deze deur in vrijwel iedere situatie past. Bezoek www.rolflex.com voor meer informatie.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
De cashflow of kasstroom is de belangrijkste graadmeter om te zien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Het is in principe belangrijker dan winst. Wat is de…
Ieder bedrijf probeert ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is natuurlijk niet voor alle oorzaken van verzuim ook daadwerkelijk mogelijk….
In een wereld waarin digitale communicatie de overhand heeft, is er iets tijdloos en betekenisvols aan een tastbaar geschenk….
Kenmerkend aan het runnen van een succesvolle zaak is dat elke cent telt. En dat financiële flexibiliteit geen luxe is, maar een noodzaak. Hierdoor is…
Ga je een nieuwe kantoorruimte betreden? Dan is het handig om van een aantal belangrijke zaken op de hoogte te zijn Het inrichten van een nieuwe…
Wil je als ondernemer een geschikt telefoonabonnement kiezen, dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo heb je de optie om te kiezen voor een…