Categorieën

Wat is een omrekenfactor?

Een omrekenfactor is de prijs dat moet worden betaalt voor de verantwoordelijkheden die uit handen worden genomen voor jouw uitzendbureau. Met deze omrekenfactor worden de kosten berekend voor een uitzendkracht. Als je overweegt om jouw backoffice uit te besteden is dit belangrijk om te weten.

Hoe worden de kosten van de omrekenfactor voor een uitzendbureau berekend?

Als je de kosten van een uitzendkracht wilt berekenen moet je het bruto uurloon vermenigvuldigen met de omrekenfactor. De rekensom is dus: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur ex btw. De omrekenfactor wordt opgebouwd door middel van de volgende kosten:
  • Het bruto uurloon van de medewerker Kosten voor ziekte(risico), feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld
  • Kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten
  • Kosten aan Easyworx, voor het extra werk

Prijs van de omrekenfactor

De omrekenfactor kan in de markt verschillen. Deze verschillen kunnen komen door middel van de volgende punten:
  • De vindbaarheid: Het vinden van de ene job kan lastiger zijn dan het vinden van een andere job. Het vinden van een geschikt iemand kan dus extra moeite kosten.
  • De uitzendtermijn: Dus de periode waarna je een kandidaat kosteloos zelf in dienst mag nemen. Een kort of lang uitzendtermijn heeft dus direct invloed op de kosten.
  • Arbeidsvoorwaarden van medewerkers: Onder welke voorwaarden werken de medewerkers voor het bureau.
  • Detacheringsovereenkomst: Zit je voor een bepaalde periode vast aan een kandidaat of kun je per direct opzeggen.

Verdere vragen over de omrekenfactor voor jouw uitzendbureau?

Heb je nog andere vragen met betrekking tot de omrekenfactor van jouw uitzendbureau? Of wil je graag jouw omrekenfactor berekenen? Neem gerust contact met ons op.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
De Toyota Yaris is al jaren een van de populairste auto’s van Nederland. Sinds het model in 1999 op de markt kwam, zijn er meer dan 160.000 auto’s…
Het is weer februari, en dat betekent goed nieuws uit Zuid-Korea: het is namelijk traditioneel de maand waarin Samsung haar nieuwe serie Galaxy…
Afval, we produceren er behoorlijk wat van met z’n allen. Per persoon gooien we in Nederland bijna 490 kilo afval per jaar weg. Als je je bedenkt…