Wat is een omrekenfactor?

Een omrekenfactor is de prijs dat moet worden betaalt voor de verantwoordelijkheden die uit handen worden genomen voor jouw uitzendbureau. Met deze omrekenfactor worden de kosten berekend voor een uitzendkracht. Als je overweegt om jouw backoffice uit te besteden is dit belangrijk om te weten.

Hoe worden de kosten van de omrekenfactor voor een uitzendbureau berekend?

Als je de kosten van een uitzendkracht wilt berekenen moet je het bruto uurloon vermenigvuldigen met de omrekenfactor. De rekensom is dus: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur ex btw. De omrekenfactor wordt opgebouwd door middel van de volgende kosten:
  • Het bruto uurloon van de medewerker Kosten voor ziekte(risico), feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld
  • Kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten
  • Kosten aan Easyworx, voor het extra werk

Prijs van de omrekenfactor

De omrekenfactor kan in de markt verschillen. Deze verschillen kunnen komen door middel van de volgende punten:
  • De vindbaarheid: Het vinden van de ene job kan lastiger zijn dan het vinden van een andere job. Het vinden van een geschikt iemand kan dus extra moeite kosten.
  • De uitzendtermijn: Dus de periode waarna je een kandidaat kosteloos zelf in dienst mag nemen. Een kort of lang uitzendtermijn heeft dus direct invloed op de kosten.
  • Arbeidsvoorwaarden van medewerkers: Onder welke voorwaarden werken de medewerkers voor het bureau.
  • Detacheringsovereenkomst: Zit je voor een bepaalde periode vast aan een kandidaat of kun je per direct opzeggen.

Verdere vragen over de omrekenfactor voor jouw uitzendbureau?

Heb je nog andere vragen met betrekking tot de omrekenfactor van jouw uitzendbureau? Of wil je graag jouw omrekenfactor berekenen? Neem gerust contact met ons op.
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Ben je van plan om als zakelijke ondernemer aan de slag te gaan? Dan is het van belang om je ook op internet te begeven. Daar kopen de meeste mensen…
Zeker in een tijd van groeiende personeelstekorten staan MKB-ers te trappelen om medewerkers. Met grote organisaties en gelikte wervingsprocedures zijn…
Een vloer voor jouw bedrijf is een belangrijk onderdeel van het gebouw. Zonder een goede vloer zal er minder goed gewerkt worden. De vloer moet tegen…