Categorieën

Je laat de facturen vooruit betalen door een factoringmaatschappij als je je bezig houdt met Factoring. Het voordeel hiervan is dat je het geld sneller in je bezit bent dan wanneer je niet met factoring werkt. Daarnaast heeft factoring ook nog andere voordelen. Je kunt namelijk makkelijker groeien als je veel liquide middelen in je bedrijven hebt zitten en gebruik maakt van factoring.

Inhoudsopgave

Het is echter niet voor elk bedrijf de beste oplossing om groeit te realiseren. Factoring is namelijk een manier waarop je je debiteuren kunt financieren waardoor je er zelf ook aan meebetaalt. Voor sommige bedrijven is factoring daarom niet een voordelige oplossing om geld te besparen. Bovendien kan het er ook nog eens voor zorgen dat de klanttevredenheid daalt. Hoe zit dit precies? Lees het in de blog!

Hoe werkt factoring?

In eerste instantie is factoring een manier om te financieren binnen bedrijven. Het is echter niet precies hetzelfde als normale bankfinanciering. Bij reguliere bankfinanciering wordt een bedrijf gecheckt of het wel kredietwaardig is. Op deze manier controleert een bank namelijk of het bedrijf in kwestie de rente en aflossing wel kan betalen en zich aan alle financiële afspraken kan houden. Factoring maakt gebruik van een andere methode. Bij factoring wordt er gekeken naar of de klant de rekening wel kan betalen, in plaats van het bedrijf zelf. Bij factoring worden klanten getoetst op kredietwaardigheid. Hierdoor weet het bedrijf dat de factoring doet precies welke klant een risico loopt om de rekeningen niet te betalen. In dat geval zal de factoringmaatschappij het bedrag vaak voorschieten. Bekijk de website om erachter te komen hoe dat werkt.

Wanneer schiet de factoringmaatschappij de rekening niet voor?

Vaak schiet een factoringmaatschappij de rekening voor van een klant die niet heeft betaald, maar het kan voorkomen dat de maatschappij weigert om de rekening voor te schieten. De reden hiervoor is dan omdat de klant niet genoeg krediet heeft of niet kredietwaardig genoeg is. Wanneer de klant wél kredietwaardig is zal de factormaatschappij de rekening helemaal of gedeeltelijk voorschieten. Als bedrijf kun je dan sneller groei realiseren omdat je meer liquide middelen tot je beschikking hebt. Bij factoring hoef je je niet meer druk te maken om het debiteurenbeheer. Factoring zorgt altijd voor een strak debiteurenbeheer, waardoor je het geld dat de klant je verschuldigd is op tijd binnenkrijgt.

Voordelen van factoring

Een van de voordelen van factoring is dat je sneller liquide middelen tot je beschikking hebt. Dit is vooral handig als je bedrijf midden in een groeispurt zit. Liquiditeiten zorgen er namelijk voor dat een bedrijf sneller kan groeien, je kunt namelijk makkelijker rekeningen betalen en investeren. Als je bedrijf groeit, dan wordt je debiteuren portfolio ook groter. Deze groeit als het ware mee. Het risico hiervan is dat je tegen de grens van je rekening aankomt en geen saldo meer hebt. De groei van je bedrijf staat op dat moment stil. Vaak kiezen snelgroeiende bedrijven om deze reden voor factoring, omdat je dan altijd genoeg liquiditeiten binnen handbereik hebt. Een ander voordeel van factoring is dat het debiteurenbeheer je uit handen genomen wordt waardoor je er zelf niets meer aan hoeft te doen en je kunt concentreren op andere zaken!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als ondernemer streef je naar een zo hoog mogelijke winst. En die behaal je niet alleen door veel geld binnen te halen, maar ook door zoveel mogelijk…
De reden waarom bedrijven marketing toepassen is heel simpel. Een bedrijf moet winst maken, anders gaat het failliet. Daarom zijn de primaire doelen…
Wanneer je een baan hebt, moet deze wel bij je passen. Soms merk je dat het werk dat je doet jou niet meer echt blij maakt. Dan is het een optie om op…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.