Categorieën

Payhawk introduceert vandaag het nieuwe ‘Enterprise Plan’, dat inspeelt op nieuwe productfuncties en een partnerschap met Microsoft. Het bedrijf is daarmee een van de eerste leveranciers van uitgavenbeheer op de Microsoft AppSource-marktplaats. Het Enterprise Plan biedt multinationale bedrijven één omvattende oplossing voor zakelijke betaalkaarten en uitgavenbeheer, naast de automatisering van financiële taken, multi-entity management en extra controle op uitgaven. Het nieuwe plan integreert naadloos met de Enterprise Resource Planning (ERP)-software Oracle NetSuite, Microsoft Dynamics 365 Business Central en Microsoft Dynamics 365 Finance.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Het nieuwe Enterprise Plan van Payhawk biedt finance teams – die Microsoft Dynamics 365 Business Central, 365 Finance en Oracle Netsuite ERP’s gebruiken – een uitstekende onkostendeclaratie voor werknemers, samen met een geautomatiseerde onkostenverwerking en naadloze two-way-communicatie. Met het nieuwe plan kan tot vier werkdagen per maand bespaard worden, wat ruimte geeft om aan meer strategische projecten te werken.

Daarnaast biedt het nieuwe plan multi-entity management functionaliteit. Dit helpt uitgaven en liquiditeit beter te beheren over verschillende entiteiten. Finance teams kunnen uitgaveninstellingen en workflows op groepsniveau toepassen, waardoor standaardisatie en efficiëntie van uitgavenbeheerprocessen wereldwijd worden geoptimaliseerd. Een groepsdashboard toont real-time uitgaven, toekomstige uitgaven en beschikbare middelen. Finance teams krijgen een overzicht van de uitgaven per entiteit en per team. Bovendien krijgen ze zicht op de verwerking van uitgaven in de gehele organisatie, wat resulteert in een snellere maand- en jaarafsluiting. 

Tot slot introduceert Payhawk in de mobiele app een nieuwe AI-aangedreven camera die automatisch bonnen identificeert en bijsnijdt. Dit verbetert de nauwkeurigheid van onkostengegevens en resulteert in eenvoudigere onkostenverwerking. Dit is voornamelijk nuttig voor wereldwijd opererende bedrijven met grote onkosten- en factuurvolumes. 

“De tools die wij ontwikkeld hebben helpen finance managers bij het begrijpen en beheren van uitgaven op groepsniveau,” legt Hristo Borisov uit, CEO en medeoprichter van Payhawk. “Onder deze tools vallen nieuwe dashboards en instellingen voor groepsuitgaven en goedkeuring, waardoor eenvoudig doorlopend beheer van gebruikers op schaal mogelijk wordt.”

Administratie gestroomlijnd

Bedrijven gebruiken in combinatie met hun ERP meerdere methoden om verschillende soorten bedrijfsuitgaven te beheren, zoals uitgaven die vallen onder zakelijke betaalkaarten, salarisadministratie, facturen van leveranciers en personeelsbestedingen. Multinationals hebben geregeld verschillende softwareleveranciers per land, waardoor al snel een web van losstaande systemen ontstaat. Alle uitgavendata uit deze systemen moeten vervolgens in combinatie met bonnetjes en andere documentatie worden overgebracht naar het ERP. Dit is nodig om de boekhouding en financiële planning nauwkeurig en tijdig op orde te hebben.

Veel van deze gedateerde systemen beschikken niet over geautomatiseerde dataverzameling en native integraties met de centrale ERP-software. Hiervoor is intensief handmatig werk nodig, waardoor medewerkers tijd verliezen en real-time rapportage niet mogelijk is.

“Met de lancering van ons nieuwe Enterprise Plan maken we een reeks nieuwe functies beschikbaar die grotere, wereldwijd opererende bedrijven een daadwerkelijk alternatief bieden voor traditionele bankpassen en onkostenbeheersystemen,” vertelt Borisov uit. “Het aanbieden van betrouwbare API-integraties met de meest populaire Enterprise ERP’s is cruciaal om het maximale aan boekhoudkundige automatisering te bieden.”

Partnerschap met Microsoft

Payhawk is nu een officiële Microsoft-partner en een van de eerste leveranciers van uitgavenbeheer op de Microsoft AppSource-marktplaats. Microsoft Dynamics 365 Business Central, 365 Finance en Oracle Netsuite zijn enkele van de populairste ERP’s voor bedrijven met meer dan 200 werknemers in dienst. Volgens een dataset van 6sense heeft Microsoft Dynamics wereldwijd een marktaandeel van 27% in de ERP-sector. “We zijn verheugd om Payhawk als partner te hebben op de Microsoft AppSource,” zegt Stavrinos Kyriakou, Microsoft ISV Development Manager voor Zuidoost-Europa. “De software van Payhawk is een waardevolle aanvulling op ons Business Central portfolio en onze oplossingen voor uitgavenmanagement. We geloven dat het een nuttige tool is voor bedrijven die hun procedures voor uitgavenmanagement willen moderniseren.”

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Nu er alsmaar meer bedrijven in Nederland te vinden zijn, betekent dit dat er in diverse branches sprake is van meer concurrentie. Dat houdt in dat het…
Wanneer je gebruik wilt maken van een bedrijfsfinanciering die flexibel meegroeit met de financieringsbehoefte van jouw onderneming, dan is een…
Ben jij op zoek naar een nieuwe tas om mee te nemen naar je werk? Dan is het allereerst handig te weten wat je zoekt. Zo zal een bouwvakker andere…
Een kantoorpand is nou niet het eerste wat in je hoofd opkomt als je denkt aan een inspirerende, positieve en productieve plek. Heel gek eigenlijk,…
Vennootschapsbelasting kan een complex en soms belastend onderdeel zijn van het ondernemerschap. Een strategische benadering kan echter significante…
Het creëren van een moderne en uitnodigende sfeer in je kapsalon is essentieel om klanten aan te trekken en te…