Ben je een echte keukenprinses of topkok die veel tijd besteedt aan het creëren van de mooiste en lekkerste gerechten, dan moet die keuken een ideaal werkterrein zijn.

Combineer je koken en eten rondom een karakteristieke keukentafel dan moet alles kloppen. Naast alle ingrediënten zoals groenten, vlees en kruiden zijn goede apparatuur en keukengereedschap onmisbaar. Tot slot en niet het minst belangrijkste is een goed schoon te houden wand en vloer voor een ideale woonkeuken een vereiste. Hierbij zijn gietvloeren beslist iets om serieus over na te denken als alternatief voor vaak gekozen plavuizen.

Ben je toe aan een nieuwe woonkeuken en wil je deze tot het centrum van je gezinsleven inrichten dan begin je vanaf de basis.  Die basis begint bij inspiratie en een mooi ontwerp. Je kunt natuurlijk als eerste naar een landelijke keukenzaak rennen, maar dan weet je dat je waarschijnlijk aan iets vast komt te zitten wat je niet wilt omdat je toevallig een gladde keukenverkoper tegen het lijf loopt. Nee, start je inspiratietocht dan liever op internet of maak een moodboard met knipsels uit glossy magazines die je in de plaatselijke bladenwinkel koopt.

Ben je meer van digitaal ontwerpen download dan een 3d ontwerp app of zoek met een kleurenpalet en droomkeuken op Pinterest. Smeed vervolgens een plan van aanpak en de grote verbouwing kan gaan beginnen.

Duurzaam

Bij het realiseren van je woonkeuken zal het thema duurzaamheid zich ook aandienen. Als eerste stap kun je dan denken aan een gasloze keuken en vloerverwarming als je gietvloeren gaat aanbrengen. Dit is een meer dan volwaardig alternatief voor natuursteen of plavuizen die je al in duizenden keukens in Nederland zult vinden. Het voordeel van zo’n betonvloer is dat hij vuilwerend, slijtvast en lekdicht is. En wil je na een flinke kookbeurt de vloer weer spik en span maken dan is dat ook in een handomdraai gebeurt.

Beton Cire

Kies je definitief voor de betonlook dan is Beton Ciré een uitstekende keuze. Je bent met deze vloer verzekerd van een uniek karakter voor zowel die ook toepasbaar is op wanden. Als fanatieke kok, die regelmatig met messen en pannen zwaait en wel eens iets op de grond laat vallen, zal het een geruststellende gedachte zijn dat Beton Cire bovendien uitermate kras- en slijtvast is. Omdat je als fanatieke koker veel met vloeistoffen zult werken zal het je bevallen dat Beton Cire volledig waterdicht is. En als je toch met een verbouwing bezig bent pak dan ook de andere natte ruimtes zoals de WC en badkamer aan en leg daar ook een mooie gietvloer in.

Eigen karakter

Omdat de betonlook in verschillende tinten kan worden verkregen en middels vegende bewegingen wordt aangebracht krijgt het een uniek en dynamisch karakter. Je kunt je eigen droomkeuken dus in bijna ieder gewenst kleurenpalet realiseren. Zo sluiten apparatuur, keukenkasten, vloeren en wanden mooi op elkaar aan. En kook je elektrisch of inductie met biologische groenten en vlees, dan kun je een echte duurzame creatieve maaltijd op tafel zetten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Of het nou een langetermijninvestering is om je productie uit te breiden, kapitaal om van een goed idee een mooi bedrijf te maken, of om kort vreemd…
Als jij je al eens hebt verdiept in jouw online marketingopties, zal je ongetwijfeld de termen SEO en SEA zijn tegengekomen. Beide strategieën hebben…
Je bent niet de enige die graag wil dat zijn of haar website op nummer 1 staat in de zoekmachine. En juist daarom is het zo’n lastige opgave! Vrijwel…