Ben je een echte keukenprinses of topkok die veel tijd besteedt aan het creëren van de mooiste en lekkerste gerechten, dan moet die keuken een ideaal werkterrein zijn.

Combineer je koken en eten rondom een karakteristieke keukentafel dan moet alles kloppen. Naast alle ingrediënten zoals groenten, vlees en kruiden zijn goede apparatuur en keukengereedschap onmisbaar. Tot slot en niet het minst belangrijkste is een goed schoon te houden wand en vloer voor een ideale woonkeuken een vereiste. Hierbij zijn gietvloeren beslist iets om serieus over na te denken als alternatief voor vaak gekozen plavuizen.

Ben je toe aan een nieuwe woonkeuken en wil je deze tot het centrum van je gezinsleven inrichten dan begin je vanaf de basis.  Die basis begint bij inspiratie en een mooi ontwerp. Je kunt natuurlijk als eerste naar een landelijke keukenzaak rennen, maar dan weet je dat je waarschijnlijk aan iets vast komt te zitten wat je niet wilt omdat je toevallig een gladde keukenverkoper tegen het lijf loopt. Nee, start je inspiratietocht dan liever op internet of maak een moodboard met knipsels uit glossy magazines die je in de plaatselijke bladenwinkel koopt.

Ben je meer van digitaal ontwerpen download dan een 3d ontwerp app of zoek met een kleurenpalet en droomkeuken op Pinterest. Smeed vervolgens een plan van aanpak en de grote verbouwing kan gaan beginnen.

Duurzaam

Bij het realiseren van je woonkeuken zal het thema duurzaamheid zich ook aandienen. Als eerste stap kun je dan denken aan een gasloze keuken en vloerverwarming als je gietvloeren gaat aanbrengen. Dit is een meer dan volwaardig alternatief voor natuursteen of plavuizen die je al in duizenden keukens in Nederland zult vinden. Het voordeel van zo’n betonvloer is dat hij vuilwerend, slijtvast en lekdicht is. En wil je na een flinke kookbeurt de vloer weer spik en span maken dan is dat ook in een handomdraai gebeurt.

Beton Cire

Kies je definitief voor de betonlook dan is Beton Ciré een uitstekende keuze. Je bent met deze vloer verzekerd van een uniek karakter voor zowel die ook toepasbaar is op wanden. Als fanatieke kok, die regelmatig met messen en pannen zwaait en wel eens iets op de grond laat vallen, zal het een geruststellende gedachte zijn dat Beton Cire bovendien uitermate kras- en slijtvast is. Omdat je als fanatieke koker veel met vloeistoffen zult werken zal het je bevallen dat Beton Cire volledig waterdicht is. En als je toch met een verbouwing bezig bent pak dan ook de andere natte ruimtes zoals de WC en badkamer aan en leg daar ook een mooie gietvloer in.

Eigen karakter

Omdat de betonlook in verschillende tinten kan worden verkregen en middels vegende bewegingen wordt aangebracht krijgt het een uniek en dynamisch karakter. Je kunt je eigen droomkeuken dus in bijna ieder gewenst kleurenpalet realiseren. Zo sluiten apparatuur, keukenkasten, vloeren en wanden mooi op elkaar aan. En kook je elektrisch of inductie met biologische groenten en vlees, dan kun je een echte duurzame creatieve maaltijd op tafel zetten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.