Wie wilt er nu geen fraai en aantrekkelijk kantoor of winkelpand? De uitstraling van je pand beïnvloedt sterk hoe je je bedrijf neerzet en hoe mensen erover denken. Onderzoek wijst uit dat mensen vaak snel een oordeel vellen over een bedrijf op basis van hoe het er aan de buitenkant uitziet. Als je pand er goed en professioneel uitziet, maak je direct een goede indruk. Resultaat? Nieuwe klanten en groeimogelijkheden! Laten we hier eens verder op ingaan.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

De eerste indruk blijft hangen

De buitenkant van je bedrijfspand heeft direct invloed op wat mensen van je bedrijf vinden. Mensen die mogelijk klanten of zakenpartners kunnen worden, kijken vaak naar hoe je pand eruitziet om een indruk te krijgen. Als je pand er goed uitziet en een aantrekkelijke uitstraling heeft, kun je hier misschien zelfs zakelijke kansen en groeimogelijkheden uithalen. Het moet niet alleen goed onderhouden zijn, maar ook gezellig. Je kunt dus bijvoorbeeld kerstverlichting bij kerstverlichtingbuiten.com ophangen om de sfeer erin te krijgen. Maar ook voor de rest van het jaar zijn er mogelijkheden.

De rol van onderhoud

Een representatief bedrijfspand begint met een schone en goed verzorgde buitenkant. Hiervoor heb je goede apparatuur en gereedschap nodig, vooral als je plekken hebt die lastig te bereiken zijn. Hiermee kun je de buitenkant van je pand goed onderhouden en een professionele uitstraling behouden. Denk aan taken zoals het reinigen van de gevel en het verwijderen van mos van daken die in het zicht zijn. Dit heeft allemaal invloed op hoe je pand eruit ziet (en kun je misschien beter overlaten aan professionals).

Duurzaamheid

Naast het uiterlijk is duurzaamheid nu ook een grote deal voor bedrijfspanden (en bezoekers). Een duidelijk voorbeeld is het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Hiermee doe je niet alleen iets goeds voor het milieu, maar laat je ook aan klanten en zakenpartners zien dat je echt om duurzaamheid geeft. Dit kan je bedrijfsimago een boost geven en het vertrouwen van mensen in jouw bedrijf versterken.

Welzijn en productiviteit van medewerkers

Een bedrijfspand dat er goed uitziet en goed wordt onderhouden, heeft niet alleen invloed op wat klanten en partners denken. Het heeft ook impact op hoe gelukkig en productief je medewerkers zijn. Een schone en opgeruimde werkplek zorgt voor een fijne werksfeer en kan zelfs nieuwe talentvolle medewerkers aantrekken. Zo kun je mensen vinden die echt willen bijdragen aan het succes van je bedrijf.

Locatie en bereikbaarheid

Naast het uiterlijk en duurzaamheid is de locatie van je bedrijfspand echt cruciaal. Een plek die handig is voor zowel klanten als medewerkers kan je bedrijf echt een boost geven. Het geeft klanten vertrouwen en maakt het makkelijker om samen te werken met andere bekende bedrijven en zakelijke diensten. Dus, de sfeer van jouw bedrijfspand heeft daadwerkelijk invloed op je onderneming. Besteed jij er al voldoende aandacht aan?

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het monitoren van transacties is een cruciaal onderdeel van elk financieel systeem, ontworpen om fraude, witwassen en andere illegale activiteiten te…
Als je wilt stoppen met je bedrijf dan is dat vaak een emotionele stap. Jaren heb je er je ziel en zaligheid in gelegd en nu komt daar een eind aan….
De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) bracht een echte revolutie teweeg in de marketingwereld. Wat voorheen een tijdrovende en…
Ben je op zoek naar een nieuwe en vooral ook duurzame vloer voor je bedrijfspand, dan zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen….
In de drukte van het bedrijfsleven is het gemakkelijk om de kleine, maar belangrijke momenten over het hoofd te zien. Het verwelkomen van een nieuwe…
AMSTERDAM, maandag 28 augustus 2023 – Nu de CSRD in 2024 van kracht wordt, dienen finance professionals in actie te komen om hun ESG-rapportages te…