Wanneer je de wereld van online marketing betreedt, en dat is onvermijdelijk, sta je voor cruciale keuzes die het succes van je bedrijf beïnvloeden. In dit artikel bespreken we 6 belangrijke beslissingen die je moet nemen voordat je met online marketing begint, en we bieden richtlijnen om je te helpen bij deze keuzes.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

1. Vindbaarheid of zichtbaarheid

In de online marketingwereld kun je kanalen categoriseren op basis van vindbaarheid of zichtbaarheid. Vindbaarheidskanalen richten zich op het aantrekken van mensen die al een bestaande behoefte hebben, terwijl zichtbaarheidskanalen gericht zijn op het vergroten van de merkbekendheid en het stimuleren van vraag. Kies welke strategie het beste bij je doelen past en neem de kosten en de termijn waarbinnen je je doelen wilt bereiken mee in deze overweging.

Benieuwd wat online marketing voor de groei van jouw bedrijf kan betekenen? Doe de Online Marketing Scan en krijg een advies hoe jij snel groeit!

2. Betaald of organisch

Je gaat beslissen tussen betaalde en organische kanalen. Met betaalde kanalen koop je advertentieruimte op platforms zoals Facebook, Instagram en Google. Terwijl je met organische kanalen jouw boodschap verspreid via jouw gratis kanalen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfspagina’s op LinkedIn en Facebook, maar ook aan de zoekresultaten van Google.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan betaalde marketingkanalen. Een belangrijk aspect is dat betaalde kanalen doorgaans een groter bereik bieden. Bovendien leveren ze vaak snel waardevolle gegevens op en tonen ze snelle resultaten. In het geval van organische kanalen is het bereik in eerste instantie beperkt tot je eigen volgers, wat over het algemeen kleiner is dan het potentieel bereik dat je kunt behalen met betaalde kanalen.

Het is interessant om te weten dat je mogelijk niet al je volgers kunt bereiken met je berichten op verschillende socialemediaplatforms. Aan de andere kant zijn organische kanalen kosteloos en trekken ze vaak verkeer van hogere kwaliteit aan.

3. Zelf doen of uitbesteden

Overweeg of je de tijd en kennis hebt om online marketing zelf uit te voeren, of dat je bepaalde taken wilt uitbesteden aan professionals. Zelf doen biedt volledige controle, maar uitbesteden kan efficiënter en effectiever zijn als je de juiste partner kiest.

4. Sturen op conversies of bezoekersaantallen

Stel jezelf het doel om conversies (bijvoorbeeld aankopen of contactaanvragen) te verhogen of om meer bezoekers naar je website te trekken. De keuze hangt af van je huidige situatie, bijvoorbeeld of bezoekers je website al weten te vinden (of niet) en doelstellingen.

5. Visuele content of geschreven content

Overweeg het gebruik van visuele content (foto’s, video’s, grafieken) versus geschreven content (blogs, nieuwsbrieven). De keuze hangt af van je beschikbare middelen, doelgroep en communicatiedoelen. Met visuele content pak je aandacht, geschreven content kan de boodschap verdiepen.

6. Het beste van twee werelden

Besef dat je niet altijd hoeft te kiezen tussen tegenstellingen. Vaak is een combinatie van verschillende benaderingen het meest effectief. Experimenteer om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw bedrijf en doelgroep.

Het is belangrijk om flexibel te blijven en je online marketingstrategie aan te passen op basis van feedback en resultaten. Blijf leren en evalueren om succes te behalen in de steeds veranderende wereld van online marketing. Als je nog onzeker bent over deze keuzes, aarzel dan niet om hulp te zoeken bij professionals die je kunnen begeleiden bij het opzetten van een effectieve online marketingstrategie.

Hoe bereik jij meer naamsbekendheid, meer traffic en dus meer omzet in 2023? Vraag de gratis Online Marketing Scan aan.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Sta je op het punt om jouw merk zó in de spotlight te zetten dat niemand er meer omheen kan? Dan is het tijd om een game-changer te halen voor je…
Als warenhuis is het belangrijk om een breed assortiment aan te bieden aan B2B-klanten. Eén van de productcategorieën die niet mag ontbreken in het…
De complexiteit van het navigeren in een wereld die economische en sociale veranderingen ondergaat, inclusief oorlogen en conflicten, neemt toe….
De corona pandemie van de afgelopen jaren heeft behoorlijk wat vakanties in de soep laten lopen. Door de onzekerheden die daarna speelden heeft de…
Het sollicitatieproces kan een stressvolle en uitdagende periode zijn. Of je nu net bent afgestudeerd of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, het is…
Als automobilist ben je waarschijnlijk bekend met het begrip “schadevrije jaren”. Maar wat zijn schadevrije jaren nu precies en hoe kun je ze…