Categorieën

Als gevolg van coronacrisis en de negatieve spaarrente is online beleggen populairder geworden, zo blijkt uit onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksbureau Markteffect. Het aantal Nederlanders dat van plan is om na de coronacrisis te beleggen, is met 360.000 beleggers gestegen ten opzichte van vóór de coronacrisis. Lees hieronder meer over het onderzoek.

Onafhankelijk onderzoek

Compareallbrokers.com vroeg het onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect na te gaan wat het effect is van de coronacrisis op de aandelenmarkt. Uit dit onderzoek bleek dat ruim de helft (51%) van de respondenten het vertrouwen in de beurzen verloren hebben. Echter was er toch een stijging van 360.000 Nederlandse beleggers te zien, die aangaven na de coronacrisis van plan te zijn om te beleggen. Een mogelijke verklaring: We hebben meer tijd en middelen om ons te verdiepen in het verkrijgen van hoog rendement op ons geld.

“Het onderzoek bevestigde ons vermoeden: consumenten gaan meer beleggen en doen eerst grondig onderzoek naar kansrijke mogelijkheden.”, aldus Demian Linskens Online Projectmanager bij Compareallbrokers.com.

Coronacrisis & negatieve spaarrente

De coronacrisis zorgde voor kelderende koersen, een dreigende recessie en een stijgende interesse in online beleggen. Want door nu bij een lage koers in te stappen, verwachten mensen een hoog rendement terug te zien, wanneer de financiële markt weer aantrekt. Zeker met de invoering van de negatieve spaarrente bij de bank, lijkt dit voor veel Nederlanders een lucratief alternatief.

Makkelijker en toegankelijker om te beleggen

Zelf online beleggen wordt startende beleggers ook steeds makkelijker en toegankelijker gemaakt. Dit is nog een reden dat er een forse stijging te zien is van Nederlanders actief op de aandelenmarkt.

Beleggers kunnen tegenwoordig via online platforms zelf beleggen. Aanbieders van deze platformen worden brokers genoemd. Een bekend voorbeeld van een broker in Nederland is DEGIRO

Het aanbod aan brokers is groot, waarbij brokers veel van elkaar verschillen. Gelukkig kan een belegger middels online platforms snel meerdere brokers vergelijken en een overzicht krijgen van de verschillende mogelijkheden. Denk hierbij onder andere aan aandelen, obligaties, forex, cryptocurrencies en CFD’s.

In Nederland is het vergelijkingsplatform van Compareallbrokers.com populair. Het is het enige platform waar je zelf meer dan 30 online brokers vergelijkt, en waar beleggers toegang krijgen tot een uitgebreide kennisbank met handige informatie voor beleggers.

Wil jij ook starten met online beleggen? Zorg dan dat je jezelf goed informeert over niet alleen de mogelijkheden, maar ook de bijbehorende risico’s.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Een kleine black box die automatisch alle ritten en kilometers registreert. Krijg een real-time inzicht in jouw voertuigen, de gereden kilometers en de…
Als je besluit te starten als ondernemer, dan zal dit doorgaans in eerste instantie zijn als zzp’er. Wanneer je begint, dan zal dit gepaard gaan met…
Amsterdam, 26 januari 2023 – Payhawk, Bulgarije’s eerste unicorn die gespecialiseerd is in uitgavenbeheer, heeft zeven belangrijke fintech trends…