Categorieën

Om je huis het hele jaar door comfortabel te houden, zijn er twee belangrijke dingen nodig: een goede verwarming voor de koude maanden en een efficiënte koeling voor de warme dagen. Dit artikel geeft je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Verwarming in de winter

Kies de juiste cv-ketel: Een goede cv-ketel is essentieel voor een warm huis in de winter. Schaf een ketel aan die past bij de grootte van je huis en let op het energielabel. Een zuinige ketel is beter voor het milieu en je portemonnee.

Onderhoud je cv-ketel: Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je cv-ketel efficiënt blijft werken. Laat minstens eens per jaar een monteur langskomen voor een controle.

Slim verwarmen: Zet je thermostaat een graadje lager en trek een extra trui aan. Dit bespaart energie. Gebruik ook thermostaatkranen op je radiatoren om de temperatuur per kamer te regelen.

Koeling in de Zomer

Kies een energiezuinige airco: Een airco kan in de zomer voor veel verkoeling zorgen. Kies een model met een goed energielabel. Dit is beter voor het milieu en kost minder stroom. Het kopen van een airco en bekijken welke exact past bij jouw wensen kan gemakkelijk online.

Regelmatig onderhoud van je airco: Net als bij de CV-ketel is regelmatig onderhoud van je airco belangrijk. Zo blijft hij goed werken en koelt hij efficiënt.

Gebruik je airco slim: Zet je airco niet te koud. Een temperatuur rond de 25 graden is vaak al comfortabel. Zorg ook dat ramen en deuren gesloten zijn als de airco aan staat.

Het hele jaar door

Isolatie: Goede isolatie helpt om je huis in de winter warm en in de zomer koel te houden. Check of je huis goed geïsoleerd is, vooral het dak en de ramen.

Ventilatie: Frisse lucht is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Zorg voor goede ventilatie, ook in de winter.

Door deze tips te volgen, zorg je voor een comfortabel en energiezuinig huis in elk seizoen. Zo kun je genieten van een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer, terwijl je ook nog eens bespaart op je energierekening!

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als ondernemer wil je niet alleen een bedrijf runnen; je streeft naar groei, succes en stabiliteit. Het vergroten van de schaal van je onderneming is…
Het ochtendlicht glipt door de ramen en valt op het groene blad van een indrukwekkende Strelitzia in de hoek van het kantoor. De levendige, exotische…
Als je wilt stoppen met je bedrijf dan is dat vaak een emotionele stap. Jaren heb je er je ziel en zaligheid in gelegd en nu komt daar een eind aan….
Werken op kantoor kan soms een uitdaging zijn. De vele afleidingen, de drukte en het gebrek aan motivatie kunnen de productiviteit van de mensen…
Als ondernemer kun je heerlijk doorgroeien in je eigen bedrijf, maar zal je helaas ook kosten kunnen maken. Als jij producten inkoopt om door te…
Elektrisch rijden moet de toekomst worden van onze mobiliteit. Na talloze rapporten over de CO2-uitstoot en schaarste aan fossiele brandstoffen, zou…