Categorieën

Documenten beheren, samenwerken met collega's en snel toegang hebben tot belangrijke bestanden; het zijn allemaal functies van SharePoint. Maar voor veel IT-specialisten is er een leercurve in het gebruik van dit platform. Door middel van de juiste cursus kan jij gemakkelijk door de complexiteit van SharePoint leren navigeren.

Inhoudsopgave

Wat is SharePoint?

SharePoint is een platform van Microsoft waarmee gebruikers gegevens kunnen opslaan en beheren en waarmee ze in realtime kunnen samenwerken met collega’s. Het wordt door veel bedrijven gebruikt als interne kennisopslagplaats en als collaboratieve werkruimte die het delen en beheren van documenten vereenvoudigt. Je kunt er websites, portalen en toepassingen mee maken, zodat iedereen in jouw organisatie toegang heeft tot documenten, waar ze zich ook bevinden.

Voordelen van het volgen van een cursus

Als jij een cursus over SharePoint volgt, ben jij op de hoogte van de laatste versie van het programma en begrijp je exact hoe het werkt. Je leert hoe je sites effectief kunt opzetten, bestandsbibliotheken kunt maken voor het beheer van documenten, inhoudstypen kunt implementeren om eenvoudig inhoud te creëren, gebruikersrechten kunt configureren voor verschillende toegangsniveaus binnen het team en andere toepassingen in jouw site kunt integreren voor verbeterde functionaliteit. Bovendien krijg je veel tips voor het oplossen van veelvoorkomende fouten, zodat je altijd voorbereid bent als er iets misgaat.

De cursus leert jou ook hoe je gebruik kunt maken van enkele van de meer geavanceerde functies, zoals workflowautomatisering en Power Automate, zodat routinetaken kunnen worden geautomatiseerd zonder handmatige inspanning van de gebruikers. Daarnaast leer je ook over integratie met Office 365, zodat teamleden altijd en overal gemakkelijk toegang hebben tot hun bestanden. Tot slot raak je helemaal vertrouwd met analysetools, zodat je gebruikspatronen op de sites van jouw organisatie kunt volgen en inzicht krijgt in wat het beste werkt voor jouw team en wat er eventueel moet worden verbeterd.

Tegelijkertijd werken met collega’s in hetzelfde dossier en altijd en overal toegang hebben tot bedrijfsdocumenten zou geen moeilijke taak moeten zijn, maar dat is het vaak wel door de complexiteit van platforms als SharePoint. Gelukkig kan het volgen van de juiste cursus over SharePoint de zaken sterk vereenvoudigen door gebruikers te leren hoe ze effectief sites kunnen opzetten, snel inhoudstypen kunnen implementeren, efficiënt gebruikersrechten kunnen beheren en zelfs routinetaken kunnen automatiseren via workflow automatisering of Power Automate integratie met Office 365. Door een cursus Office 365 te volgen, hebben gebruikers alle tools in handen om hun werk voortaan gemakkelijker te maken!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Vandaag de dag is het zeker niet altijd de bank waar ondernemers aankloppen als ze extra kapitaal zoeken. Krediet is op veel andere manieren te…
Hout is een van de meest gebruikte materialen in de bouw en interieurontwerp. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en esthetisch aantrekkelijk. Echter,…
Heb jij jouw droom gerealiseerd en ben je gestart met een eigen webshop? Daarmee heb je de eerste stap naar succes al gezet. Het aantal webshops is de…