Categorieën

De opkomst van duurzame relatiegeschenken is in 2023 niet te missen. Waar bedrijven voorheen kozen voor de typische pen of notitieblok, zien we nu een duidelijke verschuiving naar milieuvriendelijke en duurzame cadeaus. Maar waarom is deze verandering zo belangrijk en welke voordelen biedt het voor jouw bedrijf?

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

De urgentie van duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat wereldwijd steeds meer aandacht krijgt. Door de groeiende bewustwording van klimaatverandering, vervuiling en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, is de roep om duurzame oplossingen groter dan ooit. Relatiegeschenken, hoewel vaak klein in omvang, kunnen een groot verschil maken in de perceptie van een bedrijf en zijn invloed op het milieu.

Voordelen van duurzame relatiegeschenken

  1. Milieubewuste branding: Door te kiezen voor een duurzaam relatiegeschenk toon je als bedrijf dat je geeft om de planeet. Dit versterkt je merkimago en toont aan dat je maatschappelijk verantwoordelijk bent.
  2. Langere levensduur: Duurzame geschenken zijn vaak gemaakt van kwalitatief betere materialen en gaan dus langer mee. Dit zorgt ervoor dat jouw merk of boodschap langer onder de aandacht blijft van de ontvanger.
  3. Uniciteit: Met een duurzaam relatiegeschenk onderscheid je je van de massa. Het is een geschenk dat men zich zal herinneren en waarderen.


Populaire duurzame relatiegeschenken

  • Herbruikbare drinkflessen en mokken: Met het oog op het verminderen van plastic afval zijn herbruikbare drinkflessen of mokken een perfect cadeau. Ze zijn verkrijgbaar in diverse designs en materialen, zoals roestvrij staal en glas.
  • Bamboe producten: Denk aan bamboe tandenborstels, schrijfwaren of zelfs snijplanken. Bamboe is een snelgroeiende en hernieuwbare bron, wat het een duurzaam alternatief maakt voor veel producten.
  • Eco-vriendelijke tassen: Weg met de plastic tasjes! Kies voor tassen gemaakt van gerecyclede materialen of biologisch katoen. Ze zijn sterk, herbruikbaar en laten een duidelijk groen statement achter.
  • Solar opladers: Een praktisch cadeau voor de tech-liefhebber. Deze opladers gebruiken zonne-energie, waardoor ze bijdragen aan een vermindering van het elektriciteitsverbruik.


Conclusie

Duurzame relatiegeschenken zijn meer dan een trend; het is een beweging richting een verantwoordelijke en duurzame toekomst. Door als bedrijf deze geschenken te omarmen, toon je niet alleen dat je maatschappelijk betrokken bent, maar ook dat je vooruitdenkt en geeft om de toekomst van onze planeet.

In een tijdperk waar bedrijven constant zoeken naar manieren om hun merk te versterken en een positieve impact te hebben, bieden duurzame relatiegeschenken de perfecte combinatie van beiden. Het is tijd om de stap te zetten en te kiezen voor geschenken die zowel waardevol zijn voor de ontvanger als voor de wereld waarin we leven.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
We snappen het—geldstromen beheren kan voelen als jongleren met wel duizend ballen tegelijkertijd. Maar maak je geen zorgen, we gaan het samen stap…
Ben je op zoek naar een nieuwe en vooral ook duurzame vloer voor je bedrijfspand, dan zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen….
Ben je die eeuwige strijd tegen rommel zat? Wil je wat orde scheppen in die chaotische garage, kelder of opbergkast? Dan ben je hier aan het juiste…
Vind jij het ook soms lastig om in te schatten of je werknemers tevreden zijn met hun baan? Of heb je het idee dat je werknemers ook echt ontevreden…
Werken in de zorg kan veel stress opleveren. Je hebt te weinig tijd om te veel mensen te kunnen helpen, je moet rapporteren en noteren en je loopt van…
Duurzaamheid is niet alleen een trend; het is een noodzaak geworden voor een gezondere planeet. Als je op kantoor werkt, vraag je je misschien af hoe…